reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Hej dziewczyny. U mnie nocka w miarę ok. Ale oczywiście dziewczyny zamiast pospać w weekend to od 7 walczą 🤣

Skontaktował się że mną lekarz i kazał mi na tą infekcje 2 razy dziennie clotrimazol i na noc gynoxin. Ale oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła na necie i pisze że tego nie można w ciąży 🙈🙈

reklama
A co do spania na brzuchu.... Moja ulubiona pozycja od zawsze. Już wiem że tego będzie mi najbardziej brakować🙈🙈 ja chwilę poleżę na boku i już mnie wszystko boli. Chyba skusze się na poduszkę ciążowa może będzie lepiej

Dzięki :-)
Nie ze wszystkimi się znamy, więc się przedstawię: mój termin to ponoć 25 listopada, to moja druga ciąża z in vitro, poprzednia zakończyła się poronieniem zatrzymanym. Moja beta wynosiła wczoraj trochę ponad 2600, na USG widać pęcherzyk w odpowiednim miejscu. I to na razie tyle, podchodzę do tego day by day :-)
Postaram się kiedyś Was nadrobić ;-)
gratulacje ❤️❤️życzę nudnej ciąży do listopada

Hej dziewczyny. U mnie nocka w miarę ok. Ale oczywiście dziewczyny zamiast pospać w weekend to od 7 walczą 🤣

Skontaktował się że mną lekarz i kazał mi na tą infekcje 2 razy dziennie clotrimazol i na noc gynoxin. Ale oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła na necie i pisze że tego nie można w ciąży
Wiele leków nie można brać w ciąży ale to dlatego, że nikt ich po prostu nie badał i nie wiadomo jaka będzie reakcja organizmu. Lepiej jednak leczyć niż zostawić bo infekcja może być bardzo groźna dla płodu. Jeśli twój lekarz wie o ciąży to na pewno nie każą by ci brać "groźnych leków".

Witam was w 6+0! Dalej żadnych objawów co mnie cieszy 😄
Jacie, wy się już na prenatalne umawiacie, a ja jeszcze wizyty nie miałam 😂 ale chyba w poniedziałek zadzwonię umówić się na 4 maja na prenatalne, taka wymarzona data, mam nadzieję że będzie miejsce 😜
Bo my z początku tabelki 😁 poza tym ja jestem trochę nadgorliwa i lubię mieć już zaplanowane wszystko co mogę, takie spaczenie 😜

Dokładnie, około tygodnia.
Dlatego najlepiej jest je zrobić tydzień przed USG.
U nas się robi tego samego dnia. Usg robi inny lekarz niż prowadzący. Pytałam mojego lekarza, czy dobrze rozumuje, ze nie chcemy, żeby lekarz robiący usg podszedł zbyt na lajcie widząc ryzyko 1:250000 abp na odwrót, widząc 1:4 szukał na sile. I potwierdził. Powiedział, ze jeśli wychodzi coś nie tak, to i tak się powtarza usg, robi biopsje, amnio itd.
Ja miałam kiepska Noc , obudziłam się o 2 na siku i nie mogłam zasnąć gdzieś do 4. Ech 😓 dzisiaj się czuje jak zombie

Ja tez uwielbiam spać na brzuchu ale No niestety już na nim nie śpię
Ja jak kiedyś nie spałam na brzuchu tak teraz zaczęłam 😂

Hej dziewczyny, witam się z Wami zaczynając 9 tydzień. Dziś 8+0.
Jakie ja miałam wczoraj wzdęcia to masakra. Ale chyba wiem po czym... Po bigosie 🤣 Brzuch jak balon. Strasznie głodna jestem od samego rana, brzuch mi tak burczy jakby w środku jakiś smok siedział 😅 We wtorek idę do endokrynologa sprawdzić jak tam tsh, bo brałam letrox na obniżenie poziomu, miałam około 4 tsh.
Życzę Wam miłego weekendu☺️
cześć kochana, No to jestesmy dokładnie w tym samym miejscu - ja dzisiaj tez 8+0 i tak samo, jak szlam spać wczoraj to pokazywałam mężowi ze mam już wielki ciążowy brzuch ale to przecież MUSI być przez wzdęcia. Ja to mam do tego okropne zaparcia :( prawie się nie wypróżniam 😭
Ja na kontroli u endokrynologa byłam wczoraj, bo właśnie podczas rutynowych badań dwa tygodnie temu wyszło ze mam podwyższone tsh do 4,6. I przy euthyroxie spadło do 2,8 ❤️ mam robić badania tsh i ft4 co miesiąc, a u niej pokazywać sie raz na trymestr.

Oprócz tego nie mam zachcianek specjalnych zachcianek, i mam straaaaaaszne mdłości ale wieczorami! Narazie bez wymiotow!

Kolejna wizytę mam w piątek, wtedy będzie 8+6 i mam nadzieje ze mój dzidziol będzie wielki i zdrowy ❤️ ja nie mogę doczekać się każdej kontroli No i odliczam czas żeby już był 2 trymestr

Buziaki dla wszystkich ciotek 😘

reklama
Ja kiedyś też nie wyobrażałam sobie nie spać na brzuchu 🤯 w pierwszej ciąży spałam co najmniej do połowy jak nie dłużej. Jak mi brzuch zaczął rosnąć i było to nie do zrobienia już to po kilku nocach przyzwyczaiłam się do spania na boku i już mi tak zostało 😁

Do góry