reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny ja dziś miałam okropny sen że robiłam PAPPA i wyszło mi 1:20, i na szybko robiłam Nifty i tam wyszło 1:1 i byłam taka przerażona, obudziłam się taka wystraszona i dopiero sobie uświadomiłam że to za wcześniej na takie testy i to tylko sen :baffled:

Ale za to na pocieszenie kupiłam sobie pyszną granolę w Lidlu i zrobiłam na śniadanie z jogurtem naturalnym i bananem, palce lizać, dawno nic tak dobrego nie jadłam😋

Załączniki

• IMG_20230322_072718.jpg
    IMG_20230322_072718.jpg
    831,6 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_20230322_073026.jpg
    IMG_20230322_073026.jpg
    735,4 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Równie mocno trzymam kciuki ❤️
A dopytam - będziesz informować lekarzy, że prowadzisz ciąże w dwóch miejscach? Widziałam, że wczoraj o to pytałaś. :)
Nie będę informować. Do drugiego nie wiem, czy będę przez całą ciążę chodzić. Zobaczymy.
Mozesz opowiedzieć więcej nt prowadzenia ciąży u dwóch lekarzy. Na jakie badanie za darmo może skierować lekarz z NFZ ? Właśnie się zastanawiam czy ze względu na koszty badań również nie prowadzić u dwóch
Na wszystkie badania może skierować za darmo lekarz z NFZ.
Poza tym powinnaś zostać poinformowana, że w naszym województwie jest program skierowany do przyszłych mam i z niego robisz dwa badania prenatalne za darmo.

Z tego względu zamierzam prowadzić ciążę przynajmniej w pierwszym trymestrze u dwóch lekarzy.
U „mojego” całą ciążę zamierzam prowadzić pół na pół- prywatnie i na NFZ.

Dziękuję 🥹 według ostatniej miesiączki na 25.listopada. Wczoraj miałam wizytę- ledwo zarodek był widoczny na usg i dostałam skierowanie na betę + duphaston i kolejna wizyta w piątek.
Dodam jeszcze że to moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona 🫣
ja tak samo jak Ty, jestem zielona :) ale jest wśród nas sporo Mamusiek, i każda służy dobrą radą! Pytałam o date, bo @Poziomka6 zapisuje na 1 stronie listę z terminami 😄

Dziękuję 🥹 według ostatniej miesiączki na 25.listopada. Wczoraj miałam wizytę- ledwo zarodek był widoczny na usg i dostałam skierowanie na betę + duphaston i kolejna wizyta w piątek.
Dodam jeszcze że to moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona 🫣
Witamy w listopadowych mamuśkach! 🤗 Jest nas tu sporo zielonych w pierwszej ciąży ale są też dziewczyny, które już mają maluchy i dzielą się swoimi doświadczeniami z poprzednich ciąż 😊

Cześć dziewczyny, ja również będę listopadową mamą 🥹 mogę do Was dołączyć? I gratulacje dla Was 😍
Oczywiście, zapraszamy ❤️ gratulacje!
Wy nie możecie spać, a ja za to bym spala, ale trzeba wstać ogarnąć dziewczyny do szkoły i przedszkola 🙈 dziś jak wstałam to czuję się jakbym wczoraj na porządnej imprezie była 🤣🤣🤣
Ooo właśnie! To dobre określenie, jakby wiecznie na kacu 😭
ja tak samo jak Ty, jestem zielona :) ale jest wśród nas sporo Mamusiek, i każda służy dobrą radą! Pytałam o date, bo @Poziomka6 zapisuje na 1 stronie listę z terminami 😄
Dziękuję za wyręczenie 😘 opaska dotarła?

U mnie dramat, ja nie mam siły żyć 😭 już olać te mdłości, ale głowa mnie boli i mam takie zawroty, że masakra 😥 jak sobie pomyślę, że tak ma być jeszcze przez 7 tygodni to mam ochotę zasnąć i obudzić się za dwa miesiące...
Coś jeszcze chciałam Wam napisać, ale już nie pamiętam 🙈

Swoją drogą martwię się jak będzie wyglądać u mnie sprawa z ciśnieniem, ponieważ przed ciążą miałam niekiedy trochę za wysokie to ciśnienie. 😔 Ale jak na razie mam wprost niższe niż przed zajściem - wczoraj 135/75, dziś 125/68. Oby później nie zaczęło wariować 😓

Dziewczyny ja dziś miałam okropny sen że robiłam PAPPA i wyszło mi 1:20, i na szybko robiłam Nifty i tam wyszło 1:1 i byłam taka przerażona, obudziłam się taka wystraszona i dopiero sobie uświadomiłam że to za wcześniej na takie testy i to tylko sen :baffled:

Ale za to na pocieszenie kupiłam sobie pyszną granolę w Lidlu i zrobiłam na śniadanie z jogurtem naturalnym i bananem, palce lizać, dawno nic tak dobrego nie jadłam😋
ja dziś już też miałam pierwszy sen o pierwszym usg 😅

reklama
dziewczyny, czy ktoś ma tak jak ja-nie ma żadnych objawów? 😅 czasami bolą piersi i tyle. jestem 5+3. czy to jeszcze wszystko na mnie czeka? 😅

Do góry