reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
U mnie udzielają się już chyba hormony, ponieważ byłam dziś tak paskudna dla mojego, że aż mi trooooszkę głupio. 😳 Najpierw zdenerwowałam się, że samochód wciąż nie jest do odbioru od mechanika, a trwa to już z miesiąc a później prawie popłakałam się jak zobaczyłam jak wykłada rzeczy ze zmywarki - na odwal się jak zawsze, chociaż mu milion razy tłumaczyłam, żeby tak nie robił. A on zamiast przeprosić za sam fakt, że oddycha to jeszcze ma czelność się denerwować 🤨😂
Wiedziałam, że humorki to może być u mnie problem, a będzie tylko gorzej....

U mnie udzielają się już chyba hormony, ponieważ byłam dziś tak paskudna dla mojego, że aż mi trooooszkę głupio. 😳 Najpierw zdenerwowałam się, że samochód wciąż nie jest do odbioru od mechanika, a trwa to już z miesiąc a później prawie popłakałam się jak zobaczyłam jak wykłada rzeczy ze zmywarki - na odwal się jak zawsze, chociaż mu milion razy tłumaczyłam, żeby tak nie robił. A on zamiast przeprosić za sam fakt, że oddycha to jeszcze ma czelność się denerwować 🤨😂
Wiedziałam, że humorki to może być u mnie problem, a będzie tylko gorzej...
Ja się przed chwilą popłakałam na Miodowych Latach jak Karol dowiedział się że Alina nie jest w ciaży, tylko pracuje w centrum ginekologiczno- położniczym ... 😂😂

Hej, może powinnam się przywitać bo podczytuję was od jakiegoś czasu...
Coś o mnie: za mną 8 poronień, to jest moja 9 ciąża.
Wczoraj beta 407mlU a dziś (4t+2) na USG maleńki pęcherzyk w macicy.
Przewidywany termin porodu to 19.11. Czy dotrwam do porodu tym razem to się okaże... 🙂
Trzymam kciuki żeby każda z was dotrwała do listopada w dwupaku. 😊
w listopadowkach limit poronien wyczerpany, wiec dotrwasz!!!! Trzymam kciuki 🤍🤍🤍

O matko, muszę zjeść coś podobnego 😍 mów co tam jest. Mąż będzie miał zajęcie jak będę kładła córkę spać 🤣
Jak chcesz, to podrzucę Ci pomysł na podobną sałatkę, którą robię często do pracy dla i mojej mamy:
-brokuł podgotowany al dente,
-pomidorki dowolna ilość,
-trzy jajka,
-puszka tuńczyka w sosie własnym,
-trochę czerwonej cebuli (ja daję tylko dla smaku).

Sos najczęściej robię miód z musztardą z solą, ale pasuje też taki:
-3 łyżki jogurtu naturalnego,
-2 łyżeczki musztardy,
-trochę koperku,
-sól i pieprz.
Ja jednak najbardziej lubię ten miodowo musztardowy, bo wychodzi mega aksamitny i smakuje obłędnie.

Dziewczyny a co wy na to żeby utworzyć grupę na facebooku i później na Messengerze? Myślę, że byłoby dużo łatwiej :)
Ja mogę napisać, jak my to rozwiązalysmy 5 lat temu. Najpierw była grupa na forum (którego już nie ma i wszystko nam usunęli :/), a później założyliśmy grupę na fb zamknięta, która mamy do dziś. Żeby było wiadomo, co jak i kiedy, to zawsze jeden post na dzień, wiec pierwsza osoba rano/ w nocy (często jak karmilysmy na początku albo na miesięcznice dzieci) dawała post z data u góry. Zawsze można było przeczytać cały dzień. Rzadko dajemy posty jakieś dodatkowe np. pomysły na zabawy albo pomysły na prezenty bożonarodzeniowe. I to działa i funkcjonuje od 5 lat, wiadomo są dziewczyny bardziej aktywne, są mniej, ale wiemy, co u każdej słychać i mamy cały czas dzieci w tym samym wieku, wiec te same problemy- odpieluchowania, nauki języka, nauka pływania, bije innych w przedszkolu etc. ;) wtedy to nam zagrało, z niektórymi dziewczynami i dziecmi tez się spotykaliśmy

reklama
Do góry