reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny proszę o radę. Następne USG mam za 2 tygodnie, ale z powodu tych niskich przyrostów (ostatni 23%) myślę czy powtarzać betę. Moja gin mówi, że nie ma sensu, bo powyżej 1000 najważniejszy jest obraz USG a nie beta i to że do 1000 rosła książkowo to dobry prognostyk i żeby się nie przejmować że zwolniła, bo tak może być. Sama już nie wiem czy czekać cierpliwie do USG czy powtórzyć betę? 2 tygodnie to szmat czasu, trochę się boje, że zwariuję w tym czasie ;) Jeżeli chodzi o objawy to nie czuję kompletnie nic, żadnych plamień, skurczy, bólu piersi, no dosłownie nic. Co Wy byście zrobiły?
A ile wynosiła ostatnia beta ? Nic jeszcze nie było widać na usg ?
Powiem Ci może na swoim przykładzie.
Moja pierwsza beta to 17. Po 48h przyrost 118% 36,21. Niestety po kolejnych 48h przyrost tylko 40% i beta 52,52 :(
Już wszystko wpisałam na stary, leżałam dwa dni w szpitalu z powodu boli. Jednak beta ruszyła od nowa, kolejny przyrost 65% następny 170% i dzisiejszy 140% a beta już 830 prawie ❤️ uwierzyłabym, ze jeden zły przyrost jeszcze niczego nie przekreśla. Jutro mam pierwsza wizytę, liczę ze może coś już będzie widać. To prawda, ze na późniejszym etapie beta wolniej rosnie i to obraz z USG jest ważny.
Skoro nie masz objawów które mogłaby Cię nie martwić to spróbuj zaczekać spokojnie do wizyty. Badalas może progesteron ? Wiesz zawsze jeśli coś będzie Cię martwić ( tak jak mnie tydzień temu) to możesz podjechać na IP oni Ci tam pomogą, zbadają i powiedzą co i jak.

reklama
Wracam z wizyty dziewczyny. Z racji tego, że robiłam USG tydzień temu, dziś nie było robione ponieważ nie można robić tego USG tak często, zwłaszcza w trakcie organogenezy. Powiedział, że najprawdopodobniej zrobimy dopiero w 12 tygodniu genetyczne. Żebym się nie stresowała w ogóle, że wyniki są ok, że tsh jak jest pod opieką endokrynologa no to niech trzyma rękę na pulsie.

Wracam z wizyty dziewczyny. Z racji tego, że robiłam USG tydzień temu, dziś nie było robione ponieważ nie można robić tego USG tak często, zwłaszcza w trakcie organogenezy. Powiedział, że najprawdopodobniej zrobimy dopiero w 12 tygodniu genetyczne. Żebym się nie stresowała w ogóle, że wyniki są ok, że tsh jak jest pod opieką endokrynologa no to niech trzyma rękę na pulsie.
A ro dziwnie szczerze Ci powiem, sama jak byłam tydzień temu w szpitalu to robili usg co dwa dni. Ale ja się ma tym nie znam. A powiedz na jakim etapie jesteś ( przepraszam ale nie pamietam ) który to tc ?

A ile wynosiła ostatnia beta ? Nic jeszcze nie było widać na usg ?
Powiem Ci może na swoim przykładzie.
Moja pierwsza beta to 17. Po 48h przyrost 118% 36,21. Niestety po kolejnych 48h przyrost tylko 40% i beta 52,52 :(
Już wszystko wpisałam na stary, leżałam dwa dni w szpitalu z powodu boli. Jednak beta ruszyła od nowa, kolejny przyrost 65% następny 170% i dzisiejszy 140% a beta już 830 prawie ❤️ uwierzyłabym, ze jeden zły przyrost jeszcze niczego nie przekreśla. Jutro mam pierwsza wizytę, liczę ze może coś już będzie widać. To prawda, ze na późniejszym etapie beta wolniej rosnie i to obraz z USG jest ważny.
Skoro nie masz objawów które mogłaby Cię nie martwić to spróbuj zaczekać spokojnie do wizyty. Badalas może progesteron ? Wiesz zawsze jeśli coś będzie Cię martwić ( tak jak mnie tydzień temu) to możesz podjechać na IP oni Ci tam pomogą, zbadają i powiedzą co i jak.
Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość, daje nadzieję 😍 trzymam mocno kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę 😊

Byłam na USG przy becie 1500 (to mój ostatni pomiar) - pęcherzyk w macicy o średnicy 6/7 mm. Progesteron miałam badany przy pierwszej becie - wynosił wówczas 13 - przyjmuję już leki :) kontroli nie robiłam, bo gin twierdzi, że nie ma potrzeby - biorę dużą dawkę, a podobno progesteron, który przyjmuję w badaniach nie wychodzi 🤔

Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość, daje nadzieję 😍 trzymam mocno kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę 😊

Byłam na USG przy becie 1500 (to mój ostatni pomiar) - pęcherzyk w macicy o średnicy 6/7 mm. Progesteron miałam badany przy pierwszej becie - wynosił wówczas 13 - przyjmuję już leki :) kontroli nie robiłam, bo gin twierdzi, że nie ma potrzeby - biorę dużą dawkę, a podobno progesteron, który przyjmuję w badaniach nie wychodzi 🤔
To już możesz odetchnąć bardziej niż ja, skoro pęcherzyk jest w macicy tego sie trzymaj i czekaj spokojnie do kolejnej wizyty ❤️ mam nadzieje, ze jutro będę mogła powiedzieć to samo co Ty ❤️
Ale pamiętaj obserwować swoj organizm, każdy niepijący sygnał lepiej sprawdzić, nawet jeśli ktoś mówi ze panikujmy. Dobrze, ze jesteś obstawiona lekami ❤️

Cześć dziewczyny. Dołączam do Was jednak wszystko wskazuje na to, że nie na długo. Moja ciąża nie rokuje dobrze, ale nadzieja umiera ostatnia. Jestem mamą dwójki dzieci w wieku 3 i 1. Jest to moja piąta ciąża ogółem i pierwsza z zaskoczenia, nieplanowana. Z uwagi na nieregularne cykle po niedawno zakończonym kp nie mam pojęcia w którym tygodniu ciąży jestem. W USG - pęcherzyk ciążowy 6 mm przy becie 1500. Brak YS, brak zarodka. Postaram się nadrobić Wasze wpisy, żeby się czegoś o Was dowiedzieć :)
Trzymam kciuki żeby było ok ✊
Jestem po wizycie u swojej Pani doktor z tym trądzikiem i wysuszona cera i tak jak myślałam…hormony mooooocno szaleją 🫣🙈
W zasadzie to dobrze 🤭
Mieszkasz za granicą? Bo ja nigdy się nie spotkałam z tym, że USG nie można robić zbyt często. Jedynie, że dopplerowskie jest niebezpieczne. Chociaż w poprzedniej ciąży lekarz włączył mi serduszko w 7 tygodniu na chwilę 😬
Witam dziewczyny ❤️ dziś idę na wizytę do ginekologa. Robiłam betę przed wizytą i wyszła 9700 ( przyrost 94%)❤️ jeszcze czekam na wynik progesteronu
Ale piękna beta 🤩 trzymam kciuki za wizytę i daj znać po 😊
Witajcie,
Jestem tu nowa😊 Własnie zrobiłam test 27dc 3 dni przed planowaną @.Sa dwie kreseczki.Z kalkulatora termin 17 listopada.Mam wielką nadzieję że zostanę tu do końca😊
Super, gratulacje 😊

reklama
Do góry