Kylyyy1408
Fanka BB :)
A ile wynosiła ostatnia beta ? Nic jeszcze nie było widać na usg ?Dziewczyny proszę o radę. Następne USG mam za 2 tygodnie, ale z powodu tych niskich przyrostów (ostatni 23%) myślę czy powtarzać betę. Moja gin mówi, że nie ma sensu, bo powyżej 1000 najważniejszy jest obraz USG a nie beta i to że do 1000 rosła książkowo to dobry prognostyk i żeby się nie przejmować że zwolniła, bo tak może być. Sama już nie wiem czy czekać cierpliwie do USG czy powtórzyć betę? 2 tygodnie to szmat czasu, trochę się boje, że zwariuję w tym czasie Jeżeli chodzi o objawy to nie czuję kompletnie nic, żadnych plamień, skurczy, bólu piersi, no dosłownie nic. Co Wy byście zrobiły?
Powiem Ci może na swoim przykładzie.
Moja pierwsza beta to 17. Po 48h przyrost 118% 36,21. Niestety po kolejnych 48h przyrost tylko 40% i beta 52,52
Już wszystko wpisałam na stary, leżałam dwa dni w szpitalu z powodu boli. Jednak beta ruszyła od nowa, kolejny przyrost 65% następny 170% i dzisiejszy 140% a beta już 830 prawie uwierzyłabym, ze jeden zły przyrost jeszcze niczego nie przekreśla. Jutro mam pierwsza wizytę, liczę ze może coś już będzie widać. To prawda, ze na późniejszym etapie beta wolniej rosnie i to obraz z USG jest ważny.
Skoro nie masz objawów które mogłaby Cię nie martwić to spróbuj zaczekać spokojnie do wizyty. Badalas może progesteron ? Wiesz zawsze jeśli coś będzie Cię martwić ( tak jak mnie tydzień temu) to możesz podjechać na IP oni Ci tam pomogą, zbadają i powiedzą co i jak.