reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

A który to tydzien?

To kiedy powinien być widoczny pęcherzyk a kiedy zarodek? Bo już się gubię 🤔
Beta 1000, czyli 5 tydzień powinien być widoczny pęcherzyk.
Końcówka 5 lub 6 tydzień zarodek- u mnie pod koniec 6 tygodnia zaczęło bić serduszko.
Z tym, że wszystko zależy od poziomu Bety.

Oj, wzruszam się na samą myśl o tych wizytach🥹. Choć z sercem na ramieniu będzie się na nie czekało.

reklama
Ja miałam iść jutro, ale przełożyłam na 9.03, wtedy już powinien być zarodek 😊 a jutro nie wiem czy pęcherzyk by był, więc po co się stresować 🙈
Planuje któraś z Was prowadzić ciążę podwójnie? Chciałabym chodzić na pewno na początku też na nfz żeby mieć skierowania na badania.

Ja miałam iść jutro, ale przełożyłam na 9.03, wtedy już powinien być zarodek 😊 a jutro nie wiem czy pęcherzyk by był, więc po co się stresować 🙈
Planuje któraś z Was prowadzić ciążę podwójnie? Chciałabym chodzić na pewno na początku też na nfz żeby mieć skierowania na badania.
Tak, ale do tego samego lekarza.
Na początku przyszłego tygodnia idę prywatnie po zaświadczenie z wynikami bety, proga i tego mojego niebotycznego TSH (endokrynolog ogarnięty).
Podejrzewam, że na tej wizycie wciśnie mnie do którejś poradni na NFZ w swój terminarz.

Dziewczyny, które kontrolują przyrosty bety, mam do Was pytanie?

Robicie dwa badania, czy skontrolujecie także trzeci raz przyrost?
Jutro idę po 48 h, machnę jeszcze proga i chyba morfologię dorzucę, żeby zobaczyć, czy płytki są na dobrym poziomie.

Dziewczyny, które kontrolują przyrosty bety, mam do Was pytanie?

Robicie dwa badania, czy skontrolujecie także trzeci raz przyrost?
Jutro idę po 48 h, machnę jeszcze proga i chyba morfologię dorzucę, żeby zobaczyć, czy płytki są na dobrym poziomie.
ja narazie robiłam betę trzy razy, w tym raz sprawdzałam dwudniowy przyrost. Byłam u gina, i mówił żebym zrobiła dopiero przed badaniem po dwóch tygodniach. Wiec sadze ze od lekarza nie usłyszysz ze jest sens kontrolować trzeci raz przyrost. ALE sama mam ochotę sprawdzać betę co dwa dni, tylko po to żeby cały czas kontrolować sytuacje i wiedzieć ze wszystko jest w porządku. Sama teraz mam dylemat bo serce mi mówi żeby jutro biec znowu na betę i sprawdzić sobie przed weekendem ze wszystko w porządku, a rozum mi mówi żebym troszke wychillowała ☺️
Także, chyba nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie ;p sadze ze sprawdzenie jak trzeci przyrost wyglada ani troszke nie zaszkodzi :) tylko to kosztuje

Dziewczyny, widzę, że nam się fajna grupa szykuje😃.
Mam nadzieję, że po jutrzejszych wynikach badań nadal tu zostanę🥹.

Cyce coraz bardziej bolą, więc liczę na to, że przyrost będzie git majonez🍀✊🏼.
będziesz będziesz ✊ wszystkie trzymamy napewno kciuki!

PS mnie tez coraz bardziej cycuszki bolą i bardzo się z tego cieszę 💗

reklama
ja tak właśnie chce zrobić :-)
Zawsze chodziłam prywatnie a teraz chce zaoszczędzić na badaniach :-)

Zapisałam się na NFZ z polecenia.. czekam na wizytę. Idę 15go marca. Liczę, że coś już zobaczę :-)

Do góry