reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny, które kontrolują przyrosty bety, mam do Was pytanie?

Robicie dwa badania, czy skontrolujecie także trzeci raz przyrost?
Jutro idę po 48 h, machnę jeszcze proga i chyba morfologię dorzucę, żeby zobaczyć, czy płytki są na dobrym poziomie.
ja będę robić teraz w sobotę 4 raz betę.

Ja wiem, że nie jest to potrzebne… no ale.. zrobię ja bo się uspokoję.

Przy biochemie miałam niskiego proga i Beta spadała na poziomie około 70. :-/

reklama
Hejka dziewczyny, no, już jestem po badaniach🍀.

Ja mam awersję do jedzenia, w ogóle nie mam apetytu.
Moja dieta opiera się w dużej części na surowych warzywach, ale odrzuciło mnie od nich. Generalnie jeść mi się nie chce.

Trzymam kciuki za wszystkie przyrosty i badania ❤️ u nas wiemy tylko ja i mąż, po usłyszeniu serduszka chcemy powiedzieć rodzinie ☺️ nie mogę się doczekać, żeby powiedzieć synkowi, bo on bardzo chce rodzeństwo, praktycznie codziennie nas prosi o braciszka albo siostrzyczkę 🥰
Ja akurat mam prywatną opiekę z pracy i się bardzo cieszę, bo w poprzedniej ciąży robiłam wszystko prywatnie i po podliczeniu wyszła niezła sumka, a tak to będzie akurat na wózek 🥰
Ja mdłości jako takich nie mam, odrzuca mnie od niektórych rzeczy ale zastanawiam się czy macie zachcianki? Ja mam ogromną ochotę na ostre jedzenie, moim jedynym jedzeniem mogłyby być kanapki z ostrymi papryczkami. A co dziwne, przed ciążą nie przepadałam za ostrym 🙈

Moja dieta opiera się w dużej części na surowych warzywach, ale odrzuciło mnie od nich. Generalnie jeść mi się nie chce.
Hej, trzymamy kciuki za badania 😊
ja się zastanawiam czy jutro jeszcze bety nie powotrzyc, tak mnie kusi sprawdzić
Trzymam kciuki za wszystkie przyrosty i badania ❤️ u nas wiemy tylko ja i mąż, po usłyszeniu serduszka chcemy powiedzieć rodzinie ☺️ nie mogę się doczekać, żeby powiedzieć synkowi, bo on bardzo chce rodzeństwo, praktycznie codziennie nas prosi o braciszka albo siostrzyczkę 🥰
Ja akurat mam prywatną opiekę z pracy i się bardzo cieszę, bo w poprzedniej ciąży robiłam wszystko prywatnie i po podliczeniu wyszła niezła sumka, a tak to będzie akurat na wózek 🥰
Ja mdłości jako takich nie mam, odrzuca mnie od niektórych rzeczy ale zastanawiam się czy macie zachcianki? Ja mam ogromną ochotę na ostre jedzenie, moim jedynym jedzeniem mogłyby być kanapki z ostrymi papryczkami. A co dziwne, przed ciążą nie przepadałam za ostrym 🙈
Rozumiem Cię, ja też już nie mogę się doczekać żeby powiedzieć córce, ona od dawna mówi o rodzeństwie i tak bardzo chciałaby być starsza siostra 🥰 także myślę że bardzo się ucieszy

Tak, ale do tego samego lekarza.
Na początku przyszłego tygodnia idę prywatnie po zaświadczenie z wynikami bety, proga i tego mojego niebotycznego TSH (endokrynolog ogarnięty).
Podejrzewam, że na tej wizycie wciśnie mnie do którejś poradni na NFZ w swój terminarz.
No ja niestety muszę do dwóch różnych, bo nie mam takiej możliwości jak Ty.
Dziewczyny, widzę, że nam się fajna grupa szykuje😃.
Mam nadzieję, że po jutrzejszych wynikach badań nadal tu zostanę🥹.

Cyce coraz bardziej bolą, więc liczę na to, że przyrost będzie git majonez🍀✊🏼.
Taaak, super dziewczyny się zbierają!
Mam nadzieję, że będziemy tu dla siebie super wsparciem 😊 w ogóle mam wrażenie jakbyśmy były tu już od dawna, a to dopiero początek i dziewczyny będą się schodzić jeszcze jakieś 3 tygodnie 😁

Wegetarianka? 😉 Ja szczególnie od rana muszę się zmuszać i przeszłam na koktajle. Odkryłam te przepisy po porodzie pierwszym jak też nic nie mogło mi przejść przez gardło, a karmiłam, więc jeść musiałam... I teraz wróciłam do takich śniadań. Zobacz sobie, mają sporo kalorii i na jakiś czas nasycą.
Też nie mogę się doczekać aż powiemy córce, ale to chyba dopiero bliżej połowy, bo ona ma dopiero 3 lata, więc nie wytrzyma tego czekania. Plus chce mieć pewne, że na pewno jest wszystko ok. Moze też płeć już znać 😁

Ja dziś pierwszy dzień z rana prawie zwymiotowałam tak mnie zmiotło,a wczoraj kanapkę musiałam wyrzucić bo szynka totalnie mi nie smakowała którą zawsze jem 😆 nie zjadalna teraz była 🤰😜
To mnie totalnie odrzuciło od kawy i od mięsa… jakos z tydzień temu, w sumie to nie mam apetytu wcaaaaale póki co 🤷🏼‍♀️🤢

reklama
Do góry