reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

W takim razie dziwne przepisy, bo do 10 tygodnia to wiele się może zdarzyć jak pracownik w ciąży będzie traktowany jak każdy inny, szczególnie jeśli chodzi o pracę fizyczne, właśnie nocki itd 😬
W 10 tygodniu to ja dowiedziałam się, że serce przestało bić.

Zaświadczenie przedłożyłam 5 tygodni wcześniej.

reklama
Ja jeszcze tylko dopisze, bo jak nie wiecie to warto wiedzieć. Tak jak @Lady With Cats napisała, że pracodawca musi się zgodzić na wyjście ciężarnej na badania w godzinach pracy. I tych godzin nie trzeba odrabiać, nie jest to potrącane z wynagrodzenia 😉
Ja się dowiedziałam o tym dopiero jak moja koleżanka umawiała wizyty w trakcie pracy i co jakiś czas miała krótszy dzień pracy 😁
Także dobrze wiedzieć jakie ma się prawa i sobie z nich korzystać.

Jak jestem bardzo pozytywną osobą, tak w tym temacie żadnych myśli nie staram się przyciągać.

W poprzedniej ciąży bardzo szybko poinformowaliśmy znajomych, cieszyliśmy się bardzo.
No ale wyszło, jak wyszło, więc staram się na nic nie nastawiać.
my tak samo. Tak bardzo się cieszyliśmy, że powiedzieliśmy wszystkim, a potem był wielki zawód :-(

Ja rozmawiałam dzisiaj z mamą i bardzo chciałam jej powiedzieć.. ostatecznie zrezygnowałam.

my tak samo. Tak bardzo się cieszyliśmy, że powiedzieliśmy wszystkim, a potem był wielki zawód :-(

Ja rozmawiałam dzisiaj z mamą i bardzo chciałam jej powiedzieć.. ostatecznie zrezygnowałam.
My mieszkamy z moją mama i dziadkiem.
No i mama pierwsza się dowiedziała, bo mąż był już w pracy😝.
No ale to inna sytuacja jest.

Natomiast dziadkowi nic nie mówimy, bo nic bym nie mogła robić, tylko leżeć i odpoczywać. Choć i tak rozłożyli nade mną parasol ochronny.

Jestem już po wizycie, jest pęcherzyk. Szyjka zamknięta, prawidłowo jak dla ciąży. Pani oczywiście przed badaniem powiedziała, że to zdecydowanie za wcześnie na pęcherzyk żółtkowy. Szczególnie, że moje cykle średnio wynoszą Ok 30 dni. Dała skierowanie na grupę krwi, toksoplazmozę i tak jak przypuszczałam betę, oraz sprawdzenie jej wzrostu. Zdziwiło mnie trochę, że nie wspomniała nic o progesteronie, a ja też w tym całym ferworze badań zapomniałam. No nic będę na badaniach w sobotę, to poproszę o zrobienie również progesteronu. 😉

Skąd ja to znam… Myśle, że przez nasze doświadczenia teraz jesteśmy takie powściągliwe, bo wiemy, że to jeszcze nie czas na radość. 🥺

Jestem już po wizycie, jest pęcherzyk. Szyjka zamknięta, prawidłowo jak dla ciąży. Pani oczywiście przed badaniem powiedziała, że to zdecydowanie za wcześnie na pęcherzyk żółtkowy. Szczególnie, że moje cykle średnio wynoszą Ok 30 dni. Dała skierowanie na grupę krwi, toksoplazmozę i tak jak przypuszczałam betę, oraz sprawdzenie jej wzrostu. Zdziwiło mnie trochę, że nie wspomniała nic o progesteronie, a ja też w tym całym ferworze badań zapomniałam. No nic będę na badaniach w sobotę, to poproszę o zrobienie również progesteronu. 😉
A który to tydzien?

To kiedy powinien być widoczny pęcherzyk a kiedy zarodek? Bo już się gubię 🤔

Ostatnia edycja:
Super ❤️
Cudownie, że teraz takie wiadomości będą tu częściej, bo niedługo coraz więcej z nas ruszy na wizyty 🥰
A który to tydzien?

Beta ok 1000 pęcherzyk, ok 3000 zarodek, ok 10 000 serduszko 😉

A który to tydzien?

Pęcherzyk ciążowy, który u mnie Pani zaobserwowała pojawia się wcześniej (4-5 tygodniem) niż ten którego u mnie jeszcze nie ma - pęcherzyk żółtkowy ten pojawia się z embrionem z tego co kojarzę pod koniec 5 tygodnia (w pęcherzyku ciążowym), ale jak coś pomyliłam, to przepraszam i wyprowadźcie mnie z błędu, bo nie jestem w tym biegła. 🤷‍♀️

reklama
Do góry