reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Witam,
Wracam do was z porównaniem wyników z wtorku i dzisiaj 😊 Zerknijcie jak możecie.
Wizytę u lekarza planuje dopiero w okolicach 20 -23 marca dzisiaj będę umawiać termin.
W chwili obecnej brak niepokojących symptomów.
Jest to moja pierwsza ciąża, staram się bardziej na siebie uważać lepiej jeść więcej spać. Wychodzę z pozytywnego założenia mimo moich obaw o ciąże. Narazie o ciąży wie tylko mój maz. Czy wy juz przekazywałyście ta nowinę rodzine czy czekacie?
Hej, przyrost wygląda dobrze 🙂.

U mnie wie mąż i mama. W pracy kilka koleżanek, bo pracuję w dość specyficznych i potencjalnie niebezpiecznych warunkach dla tak wczesnej ciąży. I po prostu moje koleżanki nieraz mnie wyręczają w pewnych czynnościach.

Wizytę umówiłam już na przyszły tydzień, bo potrzebuję zaświadczenia.

reklama
Chciałabym do niego dotrwać😏.
Musisz byc dobrej myśli, przyciągaj tylko pozytywne myśli, a negatywne odpychaj! Ja sie w tej ciąży od samego początku czuje tak fatalnie, podbrzusze mnie mocno boli, a do tego od wczoraj mam dreszcze i trzęsę sie z zimna, a temperatura 37,0 , a za chwile mi słabo i mam ataki gorąca 😂🤷🏼‍♀️ Ale wiem, ze to jest normalne na początku ciąży i o odpoczynku mogę pomarzyć przy trójce 🙂

Dziewczyny jak sobie radzicie ze strachem przed poronieniem. Ja boje się tak strasznie ze budzę się w nocy i nie mogę spać :-(
Po prostu nie myślę o tym albo staram się nie myśleć.
W zasadzie nie mam na to wpływu poza zdrowym i oszczędniejszym trybem, więc żyję normalnie.
Obecnie jestem na diecie, maszerujemy z mężem kilka kilometrów dziennie.
I nadal to robię.

Może odpowiadając na Twoje pytanie- moja radość jest przytłumiona, bo wiem, że może wszystko się zdarzyć.
Realnie do tego podchodzę.

A wiesz może czy lekarz musi widzieć już serce zbyt wystawić zaświadczenie? Bo ja też chciałabym dostać zaświadczenie ale zastanawiam się czy wystawi tak wcześnie

Musisz byc dobrej myśli, przyciągaj tylko pozytywne myśli, a negatywne odpychaj! Ja sie w tej ciąży od samego początku czuje tak fatalnie, podbrzusze mnie mocno boli, a do tego od wczoraj mam dreszcze i trzęsę sie z zimna, a temperatura 37,0 , a za chwile mi słabo i mam ataki gorąca 😂🤷🏼‍♀️ Ale wiem, ze to jest normalne na początku ciąży i o odpoczynku mogę pomarzyć przy trójce 🙂
Jak jestem bardzo pozytywną osobą, tak w tym temacie żadnych myśli nie staram się przyciągać.

W poprzedniej ciąży bardzo szybko poinformowaliśmy znajomych, cieszyliśmy się bardzo.
No ale wyszło, jak wyszło, więc staram się na nic nie nastawiać.

Ja wiem ze to głupie pytanie, i serio pytam bo nie wiem ale po co jest zaświadczenie ? Do pracy?
Tak, dla pracodawcy. Dokument informujący o Twojej ciąży.
To jest dokument, który upoważnia Twojego pracodawcę do zorganizowania dla Ciebie bezpiecznego stanowiska, o ile pracujesz w niebezpiecznych dla ciąży warunkach.
Poza tym dzięki zaświadczeniu możesz z pracy wychodzić na badania, do lekarza nie wybierając urlopu.

reklama
Do góry