reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Niestety beta 4.82
Czy to możliwe że wczoraj lekarz widział pęcherzyk ciążowy a dziś tak niska beta ?
Myśle, że najlepiej będzie jak zadzwonisz do lekarza. Wytłumaczy co widział i czy tak się zdarza. :)
Dziewczyny a jak długo jest sens badać betę? Robiłam już 3 razy ale do USG jeszcze ponad tydzień i myślę czy zrobić jeszcze czy nie ma sensu to?
Dwa razy wystarczy, jak jest poprawny przyrost nie ma co też zbyt dużo latać, bo tylko się będziesz stresować niepotrzebnie. :) Jak Cię kusi, to zamiast latać i badać wrzucaj do skarbonki pieniążki które miałaś na nią przeznaczyć. Będzie dodatkowy hajsik na wyprawkę ❤️

reklama
Myślałam żeby się umówić dopiero po 13 marca bo dziś jest dopiero 4+6tc ale może warto pójść szybciej przy takiej becie, jestem trochę zielona w tym temacie 😀
Też tak uznałam, że w połowie marca pójdę, ale przy takiej becie nie ma na co czekać! 🥰

Myśle, że najlepiej będzie jak zadzwonisz do lekarza. Wytłumaczy co widział i czy tak się zdarza. :)

Dwa razy wystarczy, jak jest poprawny przyrost nie ma co też zbyt dużo latać, bo tylko się będziesz stresować niepotrzebnie. :) Jak Cię kusi, to zamiast latać i badać wrzucaj do skarbonki pieniążki które miałaś na nią przeznaczyć. Będzie dodatkowy hajsik na wyprawkę ❤️
Dobra myśl, chyba tak zrobię 😅 chociaż i tak do labu będę musiała jechać w przyszłym tygodniu zbadać progesteron i morfologię i pewnie będzie mnie kusić zrobić tez betę😅 no nic, trzeba czekać do pracy wizyty i USG.

Beta 4.85
Czy to możliwe żeby wczoraj było widać pęcherzyk a dziś beta taka niska ? Skoro jajniki czyste to ciąża pozamaciczna raczej odpada ?
Hej, ja byłam w ciąży pozamacicznej i już będąc w szpitalu z silnymi bólami i krwawieniem lekarz nie widział nic na jajniku, dopiero podczas operacji. Mam nadzieję, że u Ciebie to nie to, ale lepiej może skontaktuj się ze swoim ginekologiem.

Wiesz co, ciężko nam tu stwierdzić co widział lekarz, ale najczęściej pęcherzyk jest widoczny gdy beta jest ok 1000 🙄 także wątpliwe, że to był pęcherzyk ciążowy, tak w teorii 🤔

Niby się robi raz żeby sprawdzić przyrost 😁 ale wiesz, możesz trzaskać ile chcesz przecież 😁
Właśnie wiem dlatego pytam bo wydaje mi się po prostu że trafiłam na niezbyt dobrego lekarza że to krwawienie które wczoraj wystąpiło to po prostu spóźniona miesiączka i żadnego pęcherzyka na tym zdjęciu nie było bo ja tam na pewno nic nie widzę
Hej, ja byłam w ciąży pozamacicznej i już będąc w szpitalu z silnymi bólami i krwawieniem lekarz nie widział nic na jajniku, dopiero podczas operacji. Mam nadzieję, że u Ciebie to nie to, ale lepiej może skontaktuj się ze swoim ginekologiem.
U lekarza byłam wczoraj właśnie. Dziś jak dostałam wynik dzwoniłam kazała mi powtórzyć betę w piątek i we wtorek zgłosić się do kontroli.

Dobra, już śmielej się z Wami witam🙂.
TSH będę ogarniać.
Pieprzone Hashimoto…Przed ciążą było 1,8.
No ale już jestem po konsultacji z endo.

Aa, termin z OM: 7 listopad.

Załączniki

• F88124E5-9752-405A-B826-378CF13753A1.jpeg
    F88124E5-9752-405A-B826-378CF13753A1.jpeg
    30,4 KB · Wyświetleń: 99
  • AF73A69C-8DED-4383-98F4-55E607961796.jpeg
    AF73A69C-8DED-4383-98F4-55E607961796.jpeg
    68,8 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Do góry