reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Dziękuję bardzo :) Jakby się to nie skończyło to uważam, że jesteście świetną grupą! Statystycznie w takiej grupie jak nasza musi wystąpić poronienie. Mam więc nadzieję, że wyczerpię statystyki za całą grupę i wszystkie donosicie swoje ciąże do listopada, bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki 💚
Zawisza kiedy idziesZ ja usg? Bardzo bardzo myslec o Was 🤍🤍🤍

Trzymam kciuki dziewczyny!!!!!

Mnie korci, by znów betę zrobić i zobaczyć przyrost po 72h oś soboty, ale to chyba w sumie bez sensu. Będę się tylko bardziej neszcze denerwować (ten przyrostvtaki słaby) czy czekać już tylko na wyrocznie usg?Co myślicie? Może warto?
Warto kochana i ja jestem tego przykładem !

Halo ciocie ? Jestem tu i mam 4 mm 🥹❤️

Załączniki

• 9F299A35-11A4-4088-A763-4B87F795F829.jpeg
    9F299A35-11A4-4088-A763-4B87F795F829.jpeg
    189,1 KB · Wyświetleń: 95
Dziewczyny a czy któraś z Was leczy się na nadciśnienie lub tachykardię? ja mam tachykardię, przyjmowałam przed staraniami Beto 50 ZK, później lekarz kazał mnie zmniejszyć dawkę do pół tabletki i że niby można je kontynuować w ciąży ale.oczywiscie najlepiej jakbym odstawiła. Później endokrynolog powiedział mi że beta blokerów absolutnie w ciąży nie wolno więc odstawiłam odrazu. Niestety serce bije mi jak szalone, puls w spoczynku mam na poziomie 95-100, przez to pewnie też moje samopoczucie jest gorsze, szybko lapie zadyszke.i często kręci mi się w glowie. wczoraj konsultowałam się z kardiologiem i kazał mi zmienić na Metocard ale to ta sama substancja tylko tyle że lek jest starszej generacji i ponoć "bezpieczniejszy". Ale powiedział że żadne beta blokery nie są tak naprawdę bezpieczne i przyjmowanie każdego z nich niesie za sobą ryzyko. I nie wiem co robić, narazie nic nie biorę bo strasznie się boje. Naczytałam się że betablokery są niebezpieczne , że mogą spowalniać tętno płodu. Nie wiem co robić, skonsultuje to jeszcze z ginekologiem dzisiaj. Macie może jakieś podobne doświadczenia ?
Ja mam tachykardie. I biorę na codzień isoptin 40, on jest bezpieczny w ciąży. Tak mówił mój kardiolog, jego żona sama w ciąży go brała. W szpitalu jak leżała tydzień temu to potwierdzili i sami mi podawali.

Dziewczyny w nocy zakrwawiłam, co przy moich przyrostach bety (80%, 55%, 23%) raczej jest jednoznaczne. Wprawdzie krwawienie ustało, ale nie daję sobie wielkich szans na utrzymanie tej ciąży. Jutro mam USG, oczywiście dam znać co i jak. Trzymajcie się ciepło 💚
Może jeszcze nie wszystko stracone, nie chce dawać fałszywych nadzieji, ale jakaś trzeba mieć zawsze ❤️ jakby Cię coś biało jedz na IP nie czekaj. Ale może jeszcze jest szansa ❤️

Czesc, ależ mi się dobrze spało, rety 😂 no, ale muszę wstać niestety. Tez mam w szufladzie jeszcze jakieś 2 pinki niezrobione. Ostatnio jak zrobiłam trzeci test, to mąż się zapytał, czy to z niedowierzania? Udałam, ze testy muszę zużyć 😂 nie będę mu przecież tłumaczyć, ze jestem uzależniona od sikania na test ciążowy 😆
Muszę Ci napisać, że jak normalnie testowałam tylko w terminie @ lub dzień przed, tak teraz jak już jestem w ciąży, to uwielbiam testować 😄.

Wczoraj mąż zobaczył opakowanie Pinka, to się zdziwił.
Wytłumaczyłam mu, że po prostu dwie kreski sprawiają mi radość i się lepiej czuję.

I on to zrozumiał- sam cieszy się bardzo😊.

reklama
Do góry