Dziewczyny w nocy zakrwawiłam, co przy moich przyrostach bety (80%, 55%, 23%) raczej jest jednoznaczne. Wprawdzie krwawienie ustało, ale nie daję sobie wielkich szans na utrzymanie tej ciąży. Jutro mam USG, oczywiście dam znać co i jak. Trzymajcie się ciepło
reklama
Zawisza kiedy idziesZ ja usg? Bardzo bardzo myslec o WasDziękuję bardzo Jakby się to nie skończyło to uważam, że jesteście świetną grupą! Statystycznie w takiej grupie jak nasza musi wystąpić poronienie. Mam więc nadzieję, że wyczerpię statystyki za całą grupę i wszystkie donosicie swoje ciąże do listopada, bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki
Kylyyy1408
Fanka BB :)
Warto kochana i ja jestem tego przykładem !Trzymam kciuki dziewczyny!!!!!
Mnie korci, by znów betę zrobić i zobaczyć przyrost po 72h oś soboty, ale to chyba w sumie bez sensu. Będę się tylko bardziej neszcze denerwować (ten przyrostvtaki słaby) czy czekać już tylko na wyrocznie usg?Co myślicie? Może warto?
Kylyyy1408
Kylyyy1408
Ja mam tachykardie. I biorę na codzień isoptin 40, on jest bezpieczny w ciąży. Tak mówił mój kardiolog, jego żona sama w ciąży go brała. W szpitalu jak leżała tydzień temu to potwierdzili i sami mi podawali.Dziewczyny a czy któraś z Was leczy się na nadciśnienie lub tachykardię? ja mam tachykardię, przyjmowałam przed staraniami Beto 50 ZK, później lekarz kazał mnie zmniejszyć dawkę do pół tabletki i że niby można je kontynuować w ciąży ale.oczywiscie najlepiej jakbym odstawiła. Później endokrynolog powiedział mi że beta blokerów absolutnie w ciąży nie wolno więc odstawiłam odrazu. Niestety serce bije mi jak szalone, puls w spoczynku mam na poziomie 95-100, przez to pewnie też moje samopoczucie jest gorsze, szybko lapie zadyszke.i często kręci mi się w glowie. wczoraj konsultowałam się z kardiologiem i kazał mi zmienić na Metocard ale to ta sama substancja tylko tyle że lek jest starszej generacji i ponoć "bezpieczniejszy". Ale powiedział że żadne beta blokery nie są tak naprawdę bezpieczne i przyjmowanie każdego z nich niesie za sobą ryzyko. I nie wiem co robić, narazie nic nie biorę bo strasznie się boje. Naczytałam się że betablokery są niebezpieczne , że mogą spowalniać tętno płodu. Nie wiem co robić, skonsultuje to jeszcze z ginekologiem dzisiaj. Macie może jakieś podobne doświadczenia ?
Kylyyy1408
Może jeszcze nie wszystko stracone, nie chce dawać fałszywych nadzieji, ale jakaś trzeba mieć zawsze jakby Cię coś biało jedz na IP nie czekaj. Ale może jeszcze jest szansaDziewczyny w nocy zakrwawiłam, co przy moich przyrostach bety (80%, 55%, 23%) raczej jest jednoznaczne. Wprawdzie krwawienie ustało, ale nie daję sobie wielkich szans na utrzymanie tej ciąży. Jutro mam USG, oczywiście dam znać co i jak. Trzymajcie się ciepło
Muszę Ci napisać, że jak normalnie testowałam tylko w terminie @ lub dzień przed, tak teraz jak już jestem w ciąży, to uwielbiam testować .Czesc, ależ mi się dobrze spało, rety no, ale muszę wstać niestety. Tez mam w szufladzie jeszcze jakieś 2 pinki niezrobione. Ostatnio jak zrobiłam trzeci test, to mąż się zapytał, czy to z niedowierzania? Udałam, ze testy muszę zużyć nie będę mu przecież tłumaczyć, ze jestem uzależniona od sikania na test ciążowy
Wczoraj mąż zobaczył opakowanie Pinka, to się zdziwił.
Wytłumaczyłam mu, że po prostu dwie kreski sprawiają mi radość i się lepiej czuję.
I on to zrozumiał- sam cieszy się bardzo.
Kimcia
Rośnij zdrowo kruszynkoHalo ciocie ? Jestem tu i mam 4 mm
Cudoooooo!!!Halo ciocie ? Jestem tu i mam 4 mm
reklama
Ojejku…Jak pięknie.Halo ciocie ? Jestem tu i mam 4 mm
Czekamy na kolejne relacje .
Podziel się: