reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Witam. Czy w 5 tygodniu ciąży można iść do ginekologa? Coś będzie widać ? Potwierdzi ciążę ?
oczywiście ze można, tylko lepiej poczekać do 6 tygodnia. W 6 tyg powinno być widać bicie serduszka. Ale w 5 tygodniu będzie coś widać - ja byłam na IP w 5 tygodniu i było widać pęcherzyk.

To jest moja pierwsza ciąża . I się martwię i stresuje 😥
pójdź do laboratorium i zbadaj z krwi Beta HCG, przy okazji zbadaj progesteron. Jeśli Beta będzie powyżej 5 to znaczy ze jesteś w ciąży :) dla spokoju ducha możesz po po 48h zbadać ponownie będę i sprawdzić czy prawidłowy jest przyrost. Ale do ginekologa lepiej iść w 6 albo nawet pod koniec 6 - tak jak mówi Lili

oczywiście ze można, tylko lepiej poczekać do 6 tygodnia. W 6 tyg powinno być widać bicie serduszka. Ale w 5 tygodniu będzie coś widać - ja byłam na IP w 5 tygodniu i było widać pęcherzyk.
Ja mam ginekologa 3 kwietnia. Według kalendarzyka 8 tydzień to będzie . Czy to nie będzie już za późno żeby iść do ginekologa?

pójdź do laboratorium i zbadaj z krwi Beta HCG, przy okazji zbadaj progesteron. Jeśli Beta będzie powyżej 5 to znaczy ze jesteś w ciąży :) dla spokoju ducha możesz po po 48h zbadać ponownie będę i sprawdzić czy prawidłowy jest przyrost. Ale do ginekologa lepiej iść w 6 albo nawet pod koniec 6 - tak jak mówi Lili
A progesteron też zbadać po 48h? Jaki wynik jest najlepszy ?

🥲 No właśnie tez mi się to nie podoba! Uważasz ze powinnam się trzymać 4? ;d lepsza data niż dzień po świecie zmarłych ;p No a dodatkowo dzielona z Tobą 🥰
Oczywiście, że powinnaś się trzymać ze mną 😅 a tak poważnie ja miałam dwa dni rozbieżności w pierwszej ciąży i lekarz mówił, że przy tak małej różnicy to trzymamy się terminu z om 🤔 zostajesz na 4.11 🤣😘
Ja również, troszkę myślałam że jak już będę w ciąży to się uspokoję, a jest sto razy gorzej...
Ta... Potem będzie "po pierwszym trymestrze wyluzuję", koniec pierwszego trymestru -> "po połowie na pewno już się uspokoję", połowa -> "w trzecim trymestrze to już na pewno poczuję ten luz" 😅 samo życie 🤭
Witam. Czy w 5 tygodniu ciąży można iść do ginekologa? Coś będzie widać ? Potwierdzi ciążę ?
Można to zawsze, pytanie czy coś zobaczy. Lepiej już po 5 skończonym. I jak tak wcześnie to do kogoś kto ma bardzo dobry sprzęt żeby nie wyszło z tego więcej stresu niż pożytku. Na kiedy masz termin?

reklama
Cześć, ja byłam wczoraj w 5+3 tygodniu ciąży. Było widać pęcherzyk ciążowy 9mm ale bez ciałka zołtego i teraz cały czas myślę i martwię czy wszystko będzie dobrze i czy za półtorej tygodnia jak pójdę to już będzie zarodek, więc jak Ci sie nic nie dzieje, przyrost bety masz w porządku to poczekaj do tego 6 tygodnia. TeraZ też bym poczekała, bo szkoda nerwów 😉

Do góry