reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Ja dzisiaj miałam ogromną nadzieje na zobaczenie mojego maleństwa, jednak nie spodziewałam się że tutaj wizyta prenatalna u lekarza ginekologa= pomacanie po brzuchu i zrobienie badań krwi 😵 Na usg jedynie dostałam skierowanie, bo w tej przychodni która zajmuje się praktycznie tylko i wyłącznie ciężarnymi nie mają sprzętu do USG 😂 Nawet nie przyszło mi do głowy żeby o to zapytać przed umówieniem wizyty prenatalnej, bo myślałam, że to oczywiste a widocznie nie😵 Tak więc USG dopiero w środę i z tym usg do ginekologa żeby cokolwiek mi powiedział 😅 Nie mam siły już po dzisiejszym dniu serio….

Co do wyprawki to jak poznam płeć to i tak będę szaleć, nawet jak będzie dziewczynka 🤭 mam na uwadze, że to prawdopodobnie ostatnia ciąża, więc nie zamierzam się ograniczać. Chociaż no w granicach rozsądku 😅
U mnie druga i na pewno ostatnia więc dam się ponieść szaleństwu 🤣 a poza tym, od mojej pierwszej ciąży dużo się zmieniło, 7/8 lat temu nie było takiego wyboru jak teraz.

Kochane jeszcze odnośnie infekcji układu moczowego mój lekarz prowadzący również mówił żeby zakupić herbatki żurawinowe, sok żurawinowy, jeść żurawit i przez całą ciąże musze robić w miesiącu tygodniową kuracje probiotykiem. Żeby szczepy bakterii były ok. Pamiętajcie higiena ważna. Ale żeby też nie przesadzać z myciem. U mnie niestety zbyt długo nie była leczona infekcja i doprowadziła do śmierci mojego Stasia. Teraz badam sobie często mocz żeby mieć pewność że nic się nie pałęta. Ja objawów nie miałam zadnych..tylko wynik moczu wskazywal
...a lekarz miał to w d......

Mam nadzieję że teraz będzie dobrze. I na moje 30ste urodziny będę miała wspaniały prezent.

Dobranoc kochane. Pamiętajcie bądźmy dla siebie wsparciem. Jesteśmy tu po to by się wspierać!

Czy znów miałam proroczy sen?😅
Drugi raz mi sie śniło, że będzie syn 😁
Test pozytywny też wyśniłam - obudziłam się wcześnie, a śniły mi się dwie kreski wtedy. Poleciałam do kibelka, był cień cienia, ledwo widoczny. Byłam 10 dni po owulacji. Poleciałam na betę i się potwierdziło. 🥰

Czy znów miałam proroczy sen?😅
Drugi raz mi sie śniło, że będzie syn 😁
Test pozytywny też wyśniłam - obudziłam się wcześnie, a śniły mi się dwie kreski wtedy. Poleciałam do kibelka, był cień cienia, ledwo widoczny. Byłam 10 dni po owulacji. Poleciałam na betę i się potwierdziło. 🥰
Sprawdź z ciekawości w kalendarzu chińskim 😂

reklama
Do góry