reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Serduszko widać dopiero około 6/7 tydzień, wiec jeszcze czaaaas 🙂❤️ A pierwsza wizytę trzeba odbyt do 10-tego tygodnia, żeby dostać jednorazowe „ becikowe „
Ja to wszystko wiem 😉 umówiłam się jak będzie 6+2, w pierwszej ciąży w tym terminie było już serduszko (do mojego giną ciężko się dostać, więc już z wyprzedzeniem). Może pójdę też za tydzień w piątek żeby potwierdzić, że pęcherzyk jest w macicy 🥺
Dziś masz termin miesiączki?
Za dwa dni termin 😉
Dzisiaj tez zrobiłam i tez piękna kreska od razu wyszła z popołudniowego moczu 😜 szczęście nie do opisania ale dalej jakoś to do mnie nie dochodzi,wydaje mi się ze dopiero na 1 usg zrozumiem.Jestem dopiero na 1 marca umówiona na test z krwi bo wcześniej się nie da 🥲 a prywatnie nie ma opcji tu gdzie mieszkam także czekam,ale złudzeń nie mam ze ciąża jest 😜 dzisiaj jestem jeden dzień po terminie okresu i krechy grubaśne wychodzą bez złudzeń zostawiają 🥹
Mieszkasz za granicą?
Kiedy macie w planach poinformować rodzine 😝 ja się cały czas zastanawiam z jednej strony chciało by się jak najszybciej a z drugiej myśle sobie ze jak najpóźniej żeby ominąć przykrości kiedy coś nie wyjdzie
Mojej mamie i siostrze jak tylko zobaczymy się na żywo, czyli pewnie w przyszły weekend. Teściom pod koniec marca, akurat będą urodziny teściowej to będzie miała prezent. Reszta rodziny/znajomi po pierwszych prenatalnych albo nawet później, zależy jak wyjdzie 😁 poprzednio też się nie spieszyłam za bardzo.

reklama
Ja to wszystko wiem 😉 umówiłam się jak będzie 6+2, w pierwszej ciąży w tym terminie było już serduszko (do mojego giną ciężko się dostać, więc już z wyprzedzeniem). Może pójdę też za tydzień w piątek żeby potwierdzić, że pęcherzyk jest w macicy 🥺

Za dwa dni termin 😉

Mieszkasz za granicą?

Mojej mamie i siostrze jak tylko zobaczymy się na żywo, czyli pewnie w przyszły weekend. Teściom pod koniec marca, akurat będą urodziny teściowej to będzie miała prezent. Reszta rodziny/znajomi po pierwszych prenatalnych albo nawet później, zależy jak wyjdzie 😁 poprzednio też się nie spieszyłam za bardzo.
też mam ochotę rodzicą powiedzieć,pewnie by mnie tak nie kusiło gdyby moja mama nie miała teraz w weekend 50tych urodzin,na pewno by się bardzo cieszyła bo marzy żeby mieć już wnuka albo wnuczkę 😂 .. tylko cały czas myśle czy jednak nie czekać z tym jak najdłużej żeby mieć spokój z radami wszystkimi i żeby sama się oswoić z tym wszystkim co się teraz dzieje

też mam ochotę rodzicą powiedzieć,pewnie by mnie tak nie kusiło gdyby moja mama nie miała teraz w weekend 50tych urodzin,na pewno by się bardzo cieszyła bo marzy żeby mieć już wnuka albo wnuczkę 😂 .. tylko cały czas myśle czy jednak nie czekać z tym jak najdłużej żeby mieć spokój z radami wszystkimi i żeby sama się oswoić z tym wszystkim co się teraz dzieje
Kwestia relacji z mamą 😉 ja bym nie wytrzymała ukrywać się przed swoją i nie mieć z kim pogadać i przeżywać 😁

Witamy nowy dzien! A ja na pierwszym juz widziałam cień cienia cienia 🙈😂 według kalkulatorów widzimy się 7 listopada👩🏼‍🍼 ( 5 dni do terminu miesiączki )

Załączniki

• BADE0466-E509-4A74-B2B8-BE86A0218746.jpeg
    BADE0466-E509-4A74-B2B8-BE86A0218746.jpeg
    229,1 KB · Wyświetleń: 259
Witamy nowy dzien! A ja na pierwszym juz widziałam cień cienia cienia 🙈😂 według kalkulatorów widzimy się 7 listopada👩🏼‍🍼 ( 5 dni do terminu miesiączki )
Haha miałam to samo jak wczoraj powtórzyłam i porównałam z wtorkowym 😅 super, że się potwierdziło! 🤩

Wlasnie dzwoniłam chyba do 8 ginekologów i nie ma nigdzie miejsca, jedna Pani powiedziała mi, ze najbliższy możliwy termin do ginekologa na NFZ jest w lipcu…🙈 ale udało mi sie umówić na pierwsza wizytę na 20 marca ( będzie akurat dobry czas ), a wy juz sie umowilyscie?

Wlasnie dzwoniłam chyba do 8 ginekologów i nie ma nigdzie miejsca, jedna Pani powiedziała mi, ze najbliższy możliwy termin do ginekologa na NFZ jest w lipcu…🙈 ale udało mi sie umówić na pierwsza wizytę na 20 marca ( będzie akurat dobry czas ), a wy juz sie umowilyscie?
Też dlatego mówiłam, że już jestem umówiona do mojego gina na 13 marca 😁 Na nfz mam 3 marca, u mnie akurat nie trzeba długo czekać. Planuje na pewno na początku chodzić podwójnie żeby mieć skierowanie na te badania pierwsze, bo jest tego ogrom 😁

Ja mieszkam za granicą i tutaj inaczej to trochę działa 🥲 inne podejście do ciazy chyba jest .. 1 marca idę na hcg dopiero i to jeszcze trochę na chama bo lekarz napisał mi ze nie muszę mieć badań krwi bo testy są wiarygodne w domu,ale się uparłam i jakoś jestem umówiona,pierwsze usg tutaj jest w 9 tyg i tez mam nadzieje ze jakoś go przegadam i zrobi wcześniej jak nie będzie chciał to znajdę coś prywatnie żeby zrobić te usg w tym 6 tyg 🙈 chce wiedzieć chociaż ze wszystko jest Ok i ze nie jest to poza maciczna ciąża tyle mi wystarczy żebym była spokojniejsza

reklama
Hej laski wracam z kolejnymi wynikami, wiec powolutku rośniemy ❤️
Wczoraj miałam wizytę u ginekologa bo w czwartek wieczorem delikatne plamienie było, wiadomo na tym etapie jeszcze nic nie widział, ale póki co plamienie więcej nie wystąpiło, beta rośnie wiec jestem dobrej myśli ❤️

Załączniki

• AB9AF380-E429-4DD1-A54E-7F97270CF94D.jpeg
    AB9AF380-E429-4DD1-A54E-7F97270CF94D.jpeg
    86,7 KB · Wyświetleń: 168
  • 92FFBF95-EE68-4F1E-B952-6DA4A3255F5D.png
    92FFBF95-EE68-4F1E-B952-6DA4A3255F5D.png
    145,4 KB · Wyświetleń: 170
Do góry