reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
właśnie też tak mam że jak więcej w domu zrobię, więcej na nogach jestem to bardziej mnie brzuch boli, wczoraj się trochę napracowałam i wieczorem tak mocno mnie kuło w podbrzuszu że bałam się że coś się dzieje ale położyłam się i pomału przeszło
Ja mam tak samo! Wczoraj odkurzałam i musiałam w trakcie sobie usiąść bo zaczęło kłuć. Może to sygnały, żebyśmy zwolniły obroty i więcej odpoczywały ❤️

Dzisiaj ustalona wizyta na 20.03.2023r wtedy będzie 6tc+1 także może nie będzie za wcześnie. Narazie odpuszczam robienie bety kolejny raz. Zrobie myśle trzecia betę przed wizyta lekarska tak dla swojego spokoju.
Narazie czuje się dobrze - mam nadzieje ze będzie wszystko w porządku.

Też mnie to trochę niepokoi, ale jak się położę, odpocznę, to jest już dobrze. Jakoś tak jestem na wszystko wyczulona...ech, zwyczajnie martwię się czy wszystko jest dobrze. Wizyta dopiero 20 marca....ale wtedy będzie stres.
Też niepokoi mnie ból podbrzusza najgorzej w pracy takie kłucie jakby i trochę jak na okres . Wizytę mam w poniedziałek zapisałam się tak szybko, żeby chociaż upewnić się że nic złego się nie dzieje . Dziś byłam u endokrynologa to zobaczył moje TSH 2,75 to dał mi 25mg eutyroxu . Miłego dnia dziewczyny ❤️

Dzisiaj ustalona wizyta na 20.03.2023r wtedy będzie 6tc+1 także może nie będzie za wcześnie. Narazie odpuszczam robienie bety kolejny raz. Zrobie myśle trzecia betę przed wizyta lekarska tak dla swojego spokoju.
ja idę 15go. Wtedy będzie 6 tygodni równe. :-) zobaczymy czy będzie cis widać

Też niepokoi mnie ból podbrzusza najgorzej w pracy takie kłucie jakby i trochę jak na okres . Wizytę mam w poniedziałek zapisałam się tak szybko, żeby chociaż upewnić się że nic złego się nie dzieje . Dziś byłam u endokrynologa to zobaczył moje TSH 2,75 to dał mi 25mg eutyroxu . Miłego dnia dziewczyny ❤️
Mam ogromną nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Staram się to sobie tłumaczyć tym, że właśnie następują zmiany, cudowne zmiany w moim organizmie, ale...i tak lęk jest większy niż to moje uspokajanie się.
Zauważyłam, że dzieje się tak, gdy jestem zwyczajnie zmęczona. Rzeczywiście najwyższy czas minimalnie zwolnić.

Z rzeczy przyjemnych...przeglądałam wczoraj gazetkę Lidla i były tam takie śliczne bodziaki i jakieś koszule dla kobiet w ciąży...i tak zapragnęłam już kupić coś. Wiem, wiem, jest absolutnie za wcześnie, ale i tak taka myśl się pojawiła ;)

Ja mam tak samo! Wczoraj odkurzałam i musiałam w trakcie sobie usiąść bo zaczęło kłuć. Może to sygnały, żebyśmy zwolniły obroty i więcej odpoczywały ❤️
Ja też sprzątam na raty, bo jak się przepracuje, to później mnie bardziej boli brzuch. Tak jak pisałyście jak się leży to ten ból ustępuje, więc organizm sam nas informuje kiedy mamy odpuścić.
ja idę 15go. Wtedy będzie 6 tygodni równe. :-) zobaczymy czy będzie cis widać
Ja mam umówioną wizytę na 16.03. Tych wizyt będzie teraz coraz więcej, zaczniemy odliczanie do każdej z nich ❤️
Z rzeczy przyjemnych...przeglądałam wczoraj gazetkę Lidla i były tam takie śliczne bodziaki i jakieś koszule dla kobiet w ciąży...i tak zapragnęłam już kupić coś. Wiem, wiem, jest absolutnie za wcześnie, ale i tak taka myśl się pojawiła ;)
Mnie od zawsze rozczulały takie małe ciuszki, nigdy nie przechodziłam obojętnie obok nich. Niestety był też czas, ze wzbudzały we mnie bardzo zle emocje... Sama nie zdecydowalabym się na zakup tak szybko, ale rozumiem chęć zakupu, bo są naprawdę rozczulające❤️

Też mam ustalona wizytę na 6+1 tylko u mnie to przypada na 10.03 także już za tydzień, czekam.na to bardzo ale i się stresuje...ale musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze 😊

ja się przed chwilą poklociłam z moim facetem, , ja wybuchłam, on też się uniósł i wyszedł do pracy, eh ... :-( nie lubię jak się rozstajemy w takich okolicznościach

reklama
Mam ogromną nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Staram się to sobie tłumaczyć tym, że właśnie następują zmiany, cudowne zmiany w moim organizmie, ale...i tak lęk jest większy niż to moje uspokajanie się.
Zauważyłam, że dzieje się tak, gdy jestem zwyczajnie zmęczona. Rzeczywiście najwyższy czas minimalnie zwolnić.
Dokładnie, myślę że nasze ciało daje nam znać żeby trochę zwolnić, odpocząć

Do góry