reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja mam w tej ciąży jakieś niezdrowe zachcianki. Cały czas staram się zdrowo odżywiać i może mam dość zdrowego żarcia 😅.
Wczoraj w czasie apogeum moich mdłości nagle zapragnęłam lemoniady i do nich jakichś chrupek. Ostatecznie stanęło na Fancie i paluszkach.

Teraz mam niezmierną ochotę na prażynki bekonowe albo na spaghetti cacio e pępek, czyli posypany obficie parmezanem i pieprzem 😋.
Chyba go zrobię.
Ja do maca nie chodzę już ładne 15 lat a w ciąży z synem musiałam zeżreć wieśmaca bo bym nie wytrzymała 🙈

Zazdro, ze możesz jeść 😂😂 mnie boli brzuch, bo nie mogę, otwieram lodówkę i od zapachu zamykam 😂 nie mogę nawet batona proteinowego, owoców. Nic. Dziś na obiad zjadłam: biszkopty 😂😂
Biszkopty z kisielkiem byłyby jeszcze lepsze 😅

Jestem po wizycie jednak to chyba nie stary PRL sprzęt... Mamy pęcherzyk 1.49 i nic w środku nie bardzo chciał dać zdj ale jednak dał dodając narazie się rodzinie lepiej nie chwalić.
Ale pewnie jest jakaś norma do jakiej wielkości pęcherzyka można liczyć na zarodek? Teraz napisze Ci tylko tak na logikę i z mojego doświadczenia. W ciąży z synkiem byłam na usg w 6+5, wg usg było 6+3 i zarodek miał 5mm, on chyba rośnie 1 mm na dobe na tym etapie? (Jeśli się mylę to mnie poprawcie) To jak masz dziś 6+0 to w sumie by miał 2mm to to mini punkcik, może nawet niezauważalny.. kiedy idziesz teraz na usg??

reklama
Jestem po wizycie jednak to chyba nie stary PRL sprzęt... Mamy pęcherzyk 1.49 i nic w środku nie bardzo chciał dać zdj ale jednak dał dodając narazie się rodzinie lepiej nie chwalić.
Z tego co widziałam Kochana to masz jeszcze wizytę 30.03 u swojego lekarza. Popraw mnie jak się mylę. Zaczekaj na wizytę, myśle że za wcześnie lekarz postawił diagnozę. Ja na pierwszej wizycie też miałam sam pęcherzyk, a dwa tygodnie później już był zarodek z bijącym serduszkiem. Dziewczyny tutaj miały podobne historie ❤️ Głowa do góry. Trzymam kciuki Kochana za przyszła wizytę żeby Cię uspokoiła 🥰

Dziewczynki bardziej chodziło mi o to żeby się podmyć tym roztworem a nie robić irygacje , no na to bym się nie szarpnęła. Napisałam smsa do mojego lekarza może w wolnej chwili się odezwie bo podejrzewam że ma dyżur w szpitalu.
Daj znać, co Ci odpisał.
A masz jakieś upławy?

Ja do maca nie chodzę już ładne 15 lat a w ciąży z synem musiałam zeżreć wieśmaca bo bym nie wytrzymała 🙈

Biszkopty z kisielkiem byłyby jeszcze lepsze 😅

Ale pewnie jest jakaś norma do jakiej wielkości pęcherzyka można liczyć na zarodek? Teraz napisze Ci tylko tak na logikę i z mojego doświadczenia. W ciąży z synkiem byłam na usg w 6+5, wg usg było 6+3 i zarodek miał 5mm, on chyba rośnie 1 mm na dobe na tym etapie? (Jeśli się mylę to mnie poprawcie) To jak masz dziś 6+0 to w sumie by miał 2mm to to mini punkcik, może nawet niezauważalny.. kiedy idziesz teraz na usg??
Ja mam dzisiaj 6+1 i zarodek ma 3,7mm

co polecacie na zatkany/suchy nos/zatoki. Mam taka sachare ze nie wytrzymiem. Nie umiem spać z otwarta buzia , zawsze na noc musiałam czymś popsikac
Help!

reklama
Z tego co widziałam Kochana to masz jeszcze wizytę 30.03 u swojego lekarza. Popraw mnie jak się mylę. Zaczekaj na wizytę, myśle że za wcześnie lekarz postawił diagnozę. Ja na pierwszej wizycie też miałam sam pęcherzyk, a dwa tygodnie później już był zarodek z bijącym serduszkiem. Dziewczyny tutaj miały podobne historie ❤️ Głowa do góry. Trzymam kciuki Kochana za przyszła wizytę żeby Cię uspokoiła 🥰
Tak tak mam u swojego i już czekam cierpliwie jest nadzieja pewnie że jest głowa do góry musi być to podstawa żeby było dobrze :) ja głupia też trochę sugeruje się tym że z córką ten sam wiek było serduszko i wszystko

Do góry