reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

To coś jak endometrioza tylko wewnątrz macicy. Częstsze są poronienia to fakt, ale prosil lekarz, żeby się nie martwić i po prostu przyjść po porodzie jak wróci okres. Ale chyba znam już swoją przyczynę problemów z zajściem w ciąże
z jednej strony nie fajnie, z drugiej dobrze że ktoś odkrył właśnie co ci dolega.

reklama
Cześć, jestem już po wizycie, lekarz powiedział, że to bardzo wczesna ciaza był widoczny tylko pęcherzyk. Zaczynam się martwić wg moich obliczeń to 6 +4 więc już coś powinno być widać....

Cześć Cioteczki,
Jestem i bije mi serducho 😘😘 rzeczywiście 6+1, czyli owu było 23.02

Niestety są tez zle wieści: mam adenomioze. Nikt nigdy tego nie widział, a przy wczesnej ciąży widać to dosyć dobrze :/
Gratuluję.
Też mam adenomiozę ale razem z endometriozą IV stopnia.
Skoro zmiany są widoczne dopiero teraz to widocznie są nie groźne. 😉 u mnie w każdym dniu cyklu jest to dobrze widoczne na USG. A po porodzie to radzę iść do specjalisty bo taki lekarz bez specjalizacji w tym kierunku też może się mylić. 🙂

Cześć Cioteczki,
Jestem i bije mi serducho 😘😘 rzeczywiście 6+1, czyli owu było 23.02

Niestety są tez zle wieści: mam adenomioze. Nikt nigdy tego nie widział, a przy wczesnej ciąży widać to dosyć dobrze :/
Gratulacje dobrych wieści ❤️ Jeśli chodzi o adenomioze to faktycznie nieciekawie, chociaż z drugiej strony przynajmniej wiesz o tym. Czy dostałaś jakieś dodatkowe zalecenia od lekarza w kwestii oszczędzania się, leżenia? Mam nadzieje, że to w żaden sposób nie wpłynie na twoją ciążę 😞
Cześć, jestem już po wizycie, lekarz powiedział, że to bardzo wczesna ciaza był widoczny tylko pęcherzyk. Zaczynam się martwić wg moich obliczeń to 6 +4 więc już coś powinno być widać....
A nic nie powiedział jaki jest według niego wiek ciąży? Wiesz dokładnie kiedy miałaś owulację, czy są to tylko wyliczenia na podstawie ostatniej miesiączki? Owulacja mogła być później, przez co ciąża jest młodsza. 😐😔

A wg usg jaki jest wiek ciąży? Tak naprawdę mógł być słaby sprzęt plus owu 2-3 dni później

Dzień doberek
U mnie jest kiepsko , nie wysypiam się ponieważ mamy robotników na dachu . Codziennie pobudka przed 7 żeby psiaki wypuścić ( ze względu na nie jestem już na l4). Jest głośno , stukanie , pukanie , wiercenie No porażka. Jestem tez zła bo niedługo się wyprowadzamy wiec właściciele ( rodzice męża ) mogliby poczekać , No ale ja tu tylko mieszkam.

Co do grupy zamkniętej to jestem na tak.

Z pozytywnych rzeczy u mnie : umówiłam się na zabieg nanoplastii włosów 🥰 a dzisiaj jadę na obiadek z dziewczynami z pracy wiec jakieś dobrego jedzonko wleci ❤️

Co do wizyty u lekarza mam dop 03.04. Na chwile obecna nie ma u mnie żadnych niepokojących objawów. Wiec jestem spokojna 🥰

wszystkim bardzo gratuluje 😘❤️
@Justynka28 a co u Ciebie kochana ? Bo zamilklas coś w ostatnich dniach, jak się czujesz ?
Hej dziewczyny. Dziękuję kochana że pytasz. Moje ostatnie dwa tygodnie to walka o przetrwanie każdego dnia, niestety ciągle wymiotuje po kilkanaście razy w ciągu dnia, mimo że nie mam czym. Od tygodnia jadłam dwa suchary dziennie i prawie nie piłam wiec od wczoraj znowu jestem w szpitalu na kroplówkach. Mam dość tego samopoczucia, wszystko mi śmiedzi, co zjem lub wypije to oddaje. Masakra jakaś :-/
A może owulacja się przesunęła i ciąża jest młodsza?

Witam wszystkie nowe dziewczyny i gratuluję udanych wizyt, super się czyta takie wiadomości ❤️

Hej dziewczyny. Dziękuję kochana że pytasz. Moje ostatnie dwa tygodnie to walka o przetrwanie każdego dnia, niestety ciągle wymiotuje po kilkanaście razy w ciągu dnia, mimo że nie mam czym. Od tygodnia jadłam dwa suchary dziennie i prawie nie piłam wiec od wczoraj znowu jestem w szpitalu na kroplówkach. Mam dość tego samopoczucia, wszystko mi śmiedzi, co zjem lub wypije to oddaje. Masakra jakaś :-/

A może owulacja się przesunęła i ciąża jest młodsza?

Witam wszystkie nowe dziewczyny i gratuluję udanych wizyt, super się czyta takie wiadomości ❤️
o jejciu, bardzo współczuje takich ostrych objawów :( wysyłam dużo zdrowia! :(

Gratuluję.
Też mam adenomiozę ale razem z endometriozą IV stopnia.
Skoro zmiany są widoczne dopiero teraz to widocznie są nie groźne. 😉 u mnie w każdym dniu cyklu jest to dobrze widoczne na USG. A po porodzie to radzę iść do specjalisty bo taki lekarz bez specjalizacji w tym kierunku też może się mylić. 🙂
Będę właśnie szukać kogoś w WAW. I tez pewnie kogoś, kto mnie położy na rezonans. No i zapewne od razu jakieś wyciszenie się hormonalne trochę- wkładka czy cos

reklama
Do góry