reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dokaldnie tak samo podchodzę. Jeśli prawdopodobieństwo będzie ok to nifty daruję. Jeśli będzie coś nieciekawego to robię od razu. Nie wiem czy wtedy wezmę pełną diagnostykę z płcią czy nie bo nie mam ciśnienia na poznanie płci choć teraz do pary przydałby się chłopiec 😂
Ja będę robić Pappa na pewno, natomiast nifty na ta chwile nie bo zwyczajnie mnie na nie nie stać. Jeśli odpukac coś by wyszło nie tak w pappa to ogarnę nifty ale jestem dobrej myśli.
Mam nadzieje, ze obędzie się bez komentarzy „ niestac Cię na nifty a na dziecko Cię będzie stać?” Bo bardzo nie lubię takich porównań ;)

reklama
Ja będę robić Pappa na pewno, natomiast nifty na ta chwile nie bo zwyczajnie mnie na nie nie stać. Jeśli odpukac coś by wyszło nie tak w pappa to ogarnę nifty ale jestem dobrej myśli.
Mam nadzieje, ze obędzie się bez komentarzy „ niestac Cię na nifty a na dziecko Cię będzie stać?” Bo bardzo nie lubię takich porównań ;)
Wiesz...wyprawke kupujesz "na raty". A tu musisz wyłożyć 2-2.5 tysiąca od razu.

Odnośnie Testu Nifty, na pewno któraś wie z was bo ja nie ogarniam liczenia tygodni i może mi pomoże. 😓
"po 10. tygodniu ciąży." to znaczy że można robić jak jest 9+1, 10+1, czy 11+1 dopiero? Bo serio tego nie ogarniam, tak samo kiedy można robić to pierwsze USG Prenatalne od którego dnia którego tygodnia? Może któraś zna odpowiedzi :D
Ja znalazłam info 10+0, a czemu akurat NiFTy? Tez mam nad tym rozkmine i dzisiaj stwierdziłam, ze najlepiej cenowo wychodzi dla mnie na ten moment Veracity.
Patrzyłam tez na Panorame, Sanco itp.
Podzielcie się rozkminkami 🙏🙏

Wg mojego gina: nieprawidłowości w pappa - kieruje na amnio i/lub biopsje. Nie robiłam w pierwszej ciąży żadnego NIPT

Ja znalazłam info 10+0, a czemu akurat NiFTy? Tez mam nad tym rozkmine i dzisiaj stwierdziłam, ze najlepiej cenowo wychodzi dla mnie na ten moment Veracity.
Patrzyłam tez na Panorame, Sanco itp.
Podzielcie się rozkminkami 🙏🙏
W tamtej ciąży porównywałam i np. w sanco wtedy były badania na większą ilość chorób. I ich typów. Nie wiem jak jest teraz.

Pappy, nifty🙈🙈 o jeżu pierwszy raz widzę takie słowa. Skąd Wy to wszystko wiecie 🙈😅
Ja dostałam spis badań, które mam przynieść na kolejną wizytę i nie miałam pojęcia, że są jeszcze jakieś "ekstra" . Gdzie można się doszkolić? 😅

reklama
Do góry