reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Właśnie był kurier u mnie 🥰🖤
A wiesz, że mi jakoś już zapał zmalał i po kupieniu tych kilku rzeczy na samym początku jakoś nawet o tym nie myślę? 🙈 Nie wiem co się ze mną stało 🤣
Dziewczyny ja już po wizycie. Jest zarodek 4 mm z czynnością serca 110/ min co odpowiada 6+1. Termin porodu wg USG to 05.11. założyła kartę ciąży. Powiedziała że musiał wyłapać moment kiedy serduszko zaczynało podejmować pracę i stąd takie tetno bylo wtedy.
Jeszcze to wszystko do mnie nie dociera 🙈
Wspaniałe ❤️ to teraz możesz już oddychać normalnie 🥰 wiedziałam, że tak będzie. Nie wiem tylko dlaczego na Twojej drodze stanął ten okropny buc, który tylko nastraszył swoimi głupimi tekstami 🤬

Swoją drogą mi lekarz wczoraj nie sprawdzał tego tętna, tylko pokazał, że miga, w sensie bije 🤔

dołączam się do was indentycznie mam,tylko bym spała a żyć trzeba i wstawać do pracy o 5;30 🙈 ledwo co ogarniam przez to zmęczenie cały czas ziewam i ledwo żyje już się zastanawiałam dziś czy wolnego nie zrobić sobie bo tragicznie z energią a przez to samopoczucie słabe,wczoraj przyjechałam z pracy jedyne co to zrobiłam szybki obiad i spałam od 18 do samego rana 🙈 zasnęłam na sofie w salonie i tylko się przenioslam wieczorem do sypialni.Nie wymiotuje na szczęście ale czuje się strasznie na żołądku,cały czas jakbym coś nie dobrego zjadła i miała wymiotować 🥲 Mam dużą nadzieje ze minie to zmęczenie bo ja nie wiem jak ja dam radę funkcjonować 🙈
Ja mam non stop bóle żołądka, co bym nie zjadła, to po kilku minutach zaczyna bolec. Zdecydowanie nasila się po zjedzeniu czegoś nabialowego, wszystko już zmieniłam na bez laktozy i jest ciut lepiej, ale nie wspaniałe. Dziś znów cały dzień w bólu. A w podbrzuszu wzdęcia od 3 dni. Oszaleje 🙄🤯

Jeśli chodzi o rzeczy, to ja dopiero od połowy drugiego trymestru zacznę coś nieśmiało kupować.

Nawet na nic nie patrzę w internecie, bo poprzednio zaczęłam oglądać, robić listę, nawet od niektórych koleżanek miałam zaklepanych kilka gadżetów, jak bujaczek Chicco, czy łóżeczko Chicco i potem brutalnie te plany zostały przerwane😞.

To moja asekuracja.
Przeżyć pierwszy trymestr, a potem nieśmiało może zacznę planować.
Nie chcę znowu przezywać rozczarowania.

Ja szczerze mówiąc gdybym nie robiła testu/bety to w ogóle nie poczułabym, że jestem w ciąży. Jak na razie nie mam żadnych konkretnych dolegliwości, przynajmniej nic na co bym zwróciła na codzień uwagę ale pewnie jeszcze mnie zmiecie z planszy za jakiś czas 😂
Okropnie odliczam to swojej wizyty, jutro będzie 5+0 🙈

Justynka28 gratulacje ❤️mam nadzieję, że już do końca ciąży nie będziesz musiała się tak stresować 🤞🏻

Ja z kompletowaniem wyprawki zapewne popłynę po prenatalnych, jak na razie tylko oglądam i studzę entuzjazm. I czytam. Staram się chłonąć wiedzę na temat co może być potrzebne przy maluchu, czym się kierować, bo jak na razie jest to dla mnie niczym czarna magia 😅

reklama
Macie też takie uczucie napięcia w podbrzuszu?

Mnie ni to boli, ni to czuję właśnie takie napięcie. Dziś cały dzień w pracy siedziałam z odpiętym guzikiem i otwartym rozporkiem w spodniach.
ja mam twardy wzdety brzuch i wieczorem mnie czasem mnie tak zaboli ze na pół sie zwijam, zazwyczaj jest to wieczorem jak leżę i szybko przechodzi..wczoraj już sie zastanawiałam czy mogę jakieś przeciwbólowe teraz czy co kolwiek bo czasem to męczy wieczorami

Do góry