reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Jak to sprawdzić ?
Masz profil zaufany?

Jeśli tak, to przez niego możesz zalogować się do IKP (Internetowe Konto Pacjenta) i tam masz wszystkie wizyty w ramach NFZ, a od października wciągają ciążę i uwaga- hit rejestrują także środki antykoncepcyjne.

Moja koleżanka w grudniu dostała tabletki i też jest to zarejestrowane- wizyta także była prywatna.

Masz profil zaufany?

Jeśli tak, to przez niego możesz zalogować się do IKP (Internetowe Konto Pacjenta) i tam masz wszystkie wizyty w ramach NFZ, a od października wciągają ciążę i uwaga- hit rejestrują także środki antykoncepcyjne.

Moja koleżanka w grudniu dostała tabletki i też jest to zarejestrowane- wizyta także była prywatna.
No ale sama piszesz, ze tam są wszystkie wizyty w ramach NFZ a Ty byłaś prywatnie, to o co chodzi?
Przegięcie 😳

Mam wyniki !

Załączniki

• IMG_4145.jpeg
    IMG_4145.jpeg
    21,3 KB · Wyświetleń: 97
Mało się teraz udzielam, jeszcze się oswajam z sytuacja
My dzisiaj powiedzieliśmy rodzicom i oczywiście teściowa mnie wkurzyła . Pogratulowała i wgl ( wychowała w sumie już 5 wnucząt wiec mądra ) i mówi do mnie ze pewnie po porodzie będę do niej dzwonić jak dziecko myć i wgl bo każda tak na początku mówiła . Wiec ja do niej : ze napewno nie będę do niej dzwonić i chwała Bogu że mieszkam daleko to nie będzie mnie dręczyć . Boże co za kobieta

No ale sama piszesz, ze tam są wszystkie wizyty w ramach NFZ a Ty byłaś prywatnie, to o co chodzi?
Przegięcie 😳
No chodzi o ten słynny rejestr ciąż, który działa od października. Nie znasz tematu?
Od wtedy każda ciąża- nieważne czy prowadzona prywatnie, czy na NFZ jest rejestrowana w systemie.
Tak samo antykoncepcja- i też nieważne, czy recepta lub wkładka były wystawione, czy założone w prywatnym gabinecie, czy na NFZ.

Wszystko wpisywane jest do ogólnopolskiego systemu SIM.

reklama
Masz profil zaufany?

Tak mam, wlasnie sprawdzam. Słyszałam o tym słynnym rejestrze, ale zeby nawet antykoncepcję rejestrować ? Masakra gdzie my żyjemy :(

Do góry