reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

bardzo złe samopoczucie i świadomość, że ostatnim razem na tym etapie wszystko stanęło.

Rozmawiałam z mężem i mówił ze jeśli mnie to uspokoi to mam iść.
Mnie tez boli brzuch i głowa od trzech dni. Zgadzam się z Twoim mężem, jeśli ma Cię to uspokoić to idź i zrób. Jeśli ktoś ma zle doświadczenia to będzie panikował i trudno, nie ma się na to wpływu i nie czyni to z Ciebie ani wariatki. Po prostu się boisz, masz prawo, to naturalne uczucie i nie trzeba z tym walczyć. Ja także się boję, dziś wstałam o 4 rano i pobiegłam zrobić test ciążowy żeby sprawdzić czy kreski nadal tam są 🙈 i jak znajdę dziś labo otwarte dłużej to tez zrobię krew, powtórzę w poniedziałek i środę i nikt mi nie zabroni :) jak mam cały weekend się martwić to wolę zrobić i mieć czarno na białym ze nie ma czym ;)

reklama
A właśnie, macie jakieś fajne apki do śledzenia rozwoju ciąży? ;)
Ciąża+.
Świetna apka, można w niej wszystko zapisać- kolejne wizyty, potencjalne wybrane imiona, pokazuje rozwój ciąży.
No i mi się podoba, że pokazuje wielkość ciąży- możesz wybrać trzy sposoby- słodycze, owoce lub zwierzęta.

Załączniki

• 79ED908C-2BAE-4CA8-A32A-CC2A15876A28.png
    79ED908C-2BAE-4CA8-A32A-CC2A15876A28.png
    195,9 KB · Wyświetleń: 82
To mnie uspokoiłaś 🥰
Czyli to, że oststnią miesiączkę miałam 28.01, to niewiele mówi, bo jeśli owulację miałam przesuniętą, to ciąża jest młodsza? ;)
Dokładnie tak, standardowo wiek ciąży bedziesz miała liczony tak, jakbyś miała owu 11-12 lutego. Jeśli była później, ciaza będzie młodsza, później to trochę nadgania zazwyczaj, ale z tego pierwszego usg są najbardziej prawdopodobne terminy porodów.
Właśnie jak to jest z tymi tygodniami? Mi apka Preglife pokazuje 4+0 czyli piąty tydzień, a flo „cztery tygodnie”. Jak dokładnie to liczyć?

Zawsze liczy się skończony tydzien 🙂 czyli Ty jesteś obecnie w 4 tc 😊
Zależy do kogo, u lekarza to będzie czwarty. (Bo skończone 4, ja zawsze tak mowie, jak pytaja, to mowie skończone 4 albo jak pamietam to np. mowie 4+5)
A potocznie, to od 4+1 zaczynasz być w piątym tygodniu ciąży 🤷‍♀️ tak dziwnie, żeby było nam trudniej 😂
Edit: widze, ze w twojej apce to nawet już 4+0 to piąty tydzien

reklama
Do góry