reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja już po badaniach prenatalnych 🙂
Z dzidzia wszystko dobrze, chociaż przy badaniu lekarz powiedział, że przezierność karkowa jest na górnej granicy ale później powiedział,że dla tego wieku ciąży jest w normie.
Maleństwo ma 7cm z usg wyszło,że jest 13w+1d
Gratulacje! :) Robiłaś też PAPPĘ? czy tylko usg? No i piękne zdjęcie! :)

reklama
Dziewczyny, miałam dziś koszmar :( Śniło mi się, że byłam na usg u jakiejś lekarki i ona powiedziała, że nie ma dobrych wieści i że serduszko przestało bić :( Wczoraj po południu i wieczorem kiepsko się czułam - bolał mnie brzuch głównie po prawej stronie, aż promieniował trochę na kręgosłup, nie miałam siły i w ogóle byłam nie do życia. Na szczęście nie miałam żadnych plamień, itd. Ale chyba dużo myślałam, czy wszystko jest ok i stąd ten sen - był straszny :( Dziś też nie czuję się szczególnie dobrze, choć trochę mniej boli.
ja takie sen miałam już chyba 3 razy, nawet mężowi o tym nie mówiłam :(
pocieszam się tylko tak, że podobno sny czyta się na opak....

ja takie sen miałam już chyba 3 razy, nawet mężowi o tym nie mówiłam :(
pocieszam się tylko tak, że podobno sny czyta się na opak....
Też tak sobie tłumaczę i cały czas mam nadzieję, że wszystko jest dobrze. Zamówiliśmy dziś nawet taką zieloną skrzynkę - warzywa prosto od rolników, żebym mogła trochę zdrowiej jeść i trzeba będzie wytrwać do 12 maja do następnej wizyty.
A partnerowi powiedziałam od razu, jak tylko się obudziliśmy. On za dobrze mnie zna i wie, jak sny mogą na mnie działać :)

Dziewczyny jaki magnez zazywacie. Ja kupiłam sobie maglek i właśnie wpisałam fraze maglek w ciąży i trochę zdębiałam "Leku Maglek B6 nie należy stosować w okresie ciąży i w okresie karmienia piersią, jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne. W profilaktyce należy stosować 1 do 2 tabletek na dobę. W pozostałych wskazaniach – wg zaleceń lekarza."
Chyba oszaleje... Byłam przed chwilą u lekarz i tylko zapytał czy biorę Magnez i tyle....

Dziewczyny jaki magnez zazywacie. Ja kupiłam sobie maglek i właśnie wpisałam fraze maglek w ciąży i trochę zdębiałam "Leku Maglek B6 nie należy stosować w okresie ciąży i w okresie karmienia piersią, jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne. W profilaktyce należy stosować 1 do 2 tabletek na dobę. W pozostałych wskazaniach – wg zaleceń lekarza."
Chyba oszaleje... Byłam przed chwilą u lekarz i tylko zapytał czy biorę Magnez i tyle....
Mi dwóch lekarzy poleciło asmag forte. Ale jak powiesz w aptece że jesteś w ciąży to myślę że Ci też doradzą, bo te Panie wiedzą, które można w ciąży zazywać.

reklama
Ja tez kupilam go 2 dni temu 🤦‍♀️ ale na ulotce nie znalałam nic o ciąży tak czytałam pewnie :/ myślałam ze magnez to magnez i tyle.

Do góry