W to akurat nie uwierzę, bo idąc tym tropem wszystkie dzieci kp miałyby ten problem. Poza tym, pediatra na zdrowie z insta kiedyś mówiła o tym, jak ważne jest mycie ząbków od pierwszego dnia, kiedy się pojawią i że po myciu dozwolone jest mleko mamy, bo się samo neutralizuje. Coś na zasadzie jak oko się samo czyści. Kurczę, miała to na relacjach dawno temu, no nie przytoczę na dowód
Z takim maluszkiem przecież można iść do dentysty, niech zobaczy co to takiego ta plamka. Ja bym tak zrobiła. Bo może wystarczy rzeczywiście tylko lepsza pasta, a może trzeba będzie coś mocniejszego.
@K1991 a używacie normalnej szczoteczki? Nie jakiś silikonowych nakładek na palec?
My używamy elmexa. Od początku jak tylko ząbki wyszły na pół roku to samo opakowanie i właśnie dobijamy do końca, wydajna jest
Mój syn bawi się sam, nie muszę przy nim być i proponować mu zabawek. Czasem tak robię, jak sama nie mam co robić. Ale często idzie sam do kącika zabaw, a ja jestem w pokoju obok, czasem nawet zejdę na dół na chwilę a on zajmuje się sobą. Natomiast jak jesteśmy na dole, gdzie wie, że jest też babcia, nie spuszcza mnie z oka. Boi się, że wyjdę i go z nią zostawię
od ponad miesiąca zostaje z nią wieczorem na 2-2,5h i widzę że ma jej zwyczajnie dość... Kiedyś jak tylko mu zaproponowała pójście do pokoju babci, czy coś innego zobaczyć, szedł jak w ogień, a teraz kręci głowa na nie, ucieka, a jak go weźmie na ręce to krzyk
no i jak jest ona a ja zniknę z pola widzenia, to chodzi i woła mama i zaraz płacz... Mam nadzieję, że to przejściowe i że np nudzi się z nią, a nie że coś gorszego...