reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ooooo 😀😀my wyjeżdżamy właśnie do Ustronia w sobotę w nocy i mam obawy bo mała budzi się co godzinę znowu, a podróż całonocna... Marzenie zeby spala jak Wasz maluch 😁Ustronie piekne? Pogoda dopisuje? Jakieś rady może, co sie sprawdziło itp
Tak pogoda super w sam raz na spacery 😍 bylismy raz na plaży ale więcej pakowania z dwójka dzieci niż samego pobytu na płazy 🤣 gdzie dokładnie będziecie ? My jesteśmy w okolicach biedronki , domek mamy wynajęty ☺️ Najwiecej ludzi na dole na nabrzeżnej ☺️

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które już karmią swoje maluchy w krzesełku - podzielicie się z jakich krzesełek korzystacie? Czaję się na zakup krzesełka, bo niewygodnie mi się karmi na kolanach i chciałabym zobaczyć czy opcja w krzesełku będzie dla nas wygodniejsza.
U nas rozszerzanie diety idzie bardzo niemrawo, rzadko co posmakuje synkowi. Wodę też bardzo niechętnie piję (a próbuje podawać w kubeczku otwartym, bboxie, zwykłej butelce). :-(

Mam pytanie do dziewczyn, które już karmią swoje maluchy w krzesełku - podzielicie się z jakich krzesełek korzystacie? Czaję się na zakup krzesełka, bo niewygodnie mi się karmi na kolanach i chciałabym zobaczyć czy opcja w krzesełku będzie dla nas wygodniejsza.
U nas rozszerzanie diety idzie bardzo niemrawo, rzadko co posmakuje synkowi. Wodę też bardzo niechętnie piję (a próbuje podawać w kubeczku otwartym, bboxie, zwykłej butelce). :-(
U nas woda przez dwa miesiące nie wchodziła. Próbowałam z 4 różnych butelek i nicto nie dało. Dawałam mu łyżeczką a i tak połowę wypluł, nie smakowała mojemu synkowi. Ale od tygodnia widzę poprawę pije sam z butelki nie duzo ale widać ze sie przekonał. Próbowałam tez z herbatka l ziołowa i bylo troche lepiej niz z woda.
My mamy krzesełko z hauck takie z kubusiem puchatkiem nie pamiętam jak sie ten model nazywa. Sprawdza sie bardzo dobrze.

Jakie macie sposoby na usypianie malucha? I jak aktualnie wyglądają u was noce?

U nas noce nadal kiepskie, mały budzi sie co godzine lub dwie, czasem po pol godziny, daje mu piers i czasem zasnie a czasem dalej placze. Jak spi to czesto kręci sie przez sen jakby mu niewygodnie było. Czesto tez widze ze nie budzi sie z glodu a mimo to tylko piers go uspokaja. Noszenie nie dziala w nocy ani glaskanie, tylko piers. Wtedy przystawiam go i czekam az zasnie. Smoczka tez nie toleruje. Odkad sie to zaczelo to spi ze mna w lozku czyli juz jakies 3 miesiace. Wcześniej tłumaczyłam sobie to zabkowaniem, ząbki wyszły a on nadal taki. Czy to jest normalne w tym wieku? (7 miesiecy)

U nas noce nadal kiepskie, mały budzi sie co godzine lub dwie, czasem po pol godziny, daje mu piers i czasem zasnie a czasem dalej placze. Jak spi to czesto kręci sie przez sen jakby mu niewygodnie było. Czesto tez widze ze nie budzi sie z glodu a mimo to tylko piers go uspokaja. Noszenie nie dziala w nocy ani glaskanie, tylko piers. Wtedy przystawiam go i czekam az zasnie. Smoczka tez nie toleruje. Odkad sie to zaczelo to spi ze mna w lozku czyli juz jakies 3 miesiace. Wcześniej tłumaczyłam sobie to zabkowaniem, ząbki wyszły a on nadal taki. Czy to jest normalne w tym wieku? (7 miesiecy)
Jak dajesz radę? U nas też mały kiepsko śpi, wierci się tak, że nie mogę spać. Często się budzi. Nawet jak mam go w łóżku to wiersci się i wybudza. Już mnie głowa boli z niewyspania, jak gorsza pogoda to dosłownie zasypiam na stojąco.

Ja mam z chico krzesełko i się fajnie sprawdza.

My od świąt bożego Narodzenia mamy głośnik i kołysanki mały się mocno przyzwyczaił, obojętnie gdzie jesteśmy to wystarczy że mu włączę i zasypia, no ale musi się w łóżeczku jeszcze trochę powiercić. Położę do łóżeczka kołysanki i budzi się ok 5 na mleko i śpi do 7-8 a zasypia ok 20-21.

My mamy krzesełko z Ikea i polecamy. Na początku używaliśmy poduszki redukującej, żeby mała się nie gibała na boki.

Kładę się z córką w łóżku i zaczynam jej śpiewać głupoty co mi akurat ślina na język przyniesie 😂 czasami zaśnie po 10 min, a czasami muszę wziąć na ręce i bujać jeszcze 😕 od 4 miesięcy śpi z nami w łóżku, bo nie dawałam rady z częstym wstawaniem, odkąd śpi z nami jest o niebo lepiej.

Jak dajesz radę? U nas też mały kiepsko śpi, wierci się tak, że nie mogę spać. Często się budzi. Nawet jak mam go w łóżku to wiersci się i wybudza. Już mnie głowa boli z niewyspania, jak gorsza pogoda to dosłownie zasypiam na stojąco.
Czekam az minie, ale to trwa i trwa... Nie wiem jak to zmienic. I czy da sie to jakims sposobem zrobic, czy trzeba po prostu przeczekac bo taki typ.W srode mamy szczepienie zapytam lekarza co o tym mysli ale zlotej rady sie nie spodziewam...

reklama
My mamy krzesełko z Ikea i polecamy. Na początku używaliśmy poduszki redukującej, żeby mała się nie gibała na boki.

Kładę się z córką w łóżku i zaczynam jej śpiewać głupoty co mi akurat ślina na język przyniesie 😂 czasami zaśnie po 10 min, a czasami muszę wziąć na ręce i bujać jeszcze 😕 od 4 miesięcy śpi z nami w łóżku, bo nie dawałam rady z częstym wstawaniem, odkąd śpi z nami jest o niebo lepiej.
U nas spanie ze mna w ogole nic nie daje. Od 3 miesiecy ze mna spi. Juz nawet próbowałam klaść go w łóżeczku bo pomyślałam ze może w tym problem że w moim łóżku mu nie wygodnie. Ale nic z tego nie wyszło.

Do góry