reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dziewczyny ja od kilku dni czuje wyraźne spinania brzucha jak leżę to jest ok ale każda pionizacja albo jak coś w domu chce porobić to zaraz brzuch robi się twardy i bolesny. Mała się kręci co też trochę boli ale jak ona się wypycha to twardnienie jest tylko w jednym miejscu a tak jak stoję to cały a najbardziej dół. Macie też tak?
Ja do terminu mam jeszcze kawałek bo na 25.11 i nie wiem czy dotrwamy. Czy to są przepowadajace czy to sygnał że jednak zobaczymy się szybciej?

reklama
Dziewczyny ja od kilku dni czuje wyraźne spinania brzucha jak leżę to jest ok ale każda pionizacja albo jak coś w domu chce porobić to zaraz brzuch robi się twardy i bolesny. Mała się kręci co też trochę boli ale jak ona się wypycha to twardnienie jest tylko w jednym miejscu a tak jak stoję to cały a najbardziej dół. Macie też tak?
Ja do terminu mam jeszcze kawałek bo na 25.11 i nie wiem czy dotrwamy. Czy to są przepowadajace czy to sygnał że jednak zobaczymy się szybciej?
Ja bym obstawiała że to są przepowiadające. Efektywne skurcze są zazwyczaj narastające, czuć wyraźnie że skurcz się zaczyna, czuć maksymalne napięcie i później odpuszczanie.
Ja dziś większą część nocy walczyłam z bólami krzyżowymi i napinaniem brzucha. Nie mogłam znaleźć ulgi :( chodzenie, klęczenie, kołysanie... Tylko oddech i spokój jakoś mnie ratował. Po kąpieli było mi tak doooobrze, później jeszcze przytulanki z niemężem, fajny film... A na koniec takie akcje :/

Może jednak Twój chłopczyk rozważa już wyjscie na świat [emoji3] A jak będzie miał na imię?
Ja bym obstawiała że to są przepowiadające. Efektywne skurcze są zazwyczaj narastające, czuć wyraźnie że skurcz się zaczyna, czuć maksymalne napięcie i później odpuszczanie.
Ja dziś większą część nocy walczyłam z bólami krzyżowymi i napinaniem brzucha. Nie mogłam znaleźć ulgi :( chodzenie, klęczenie, kołysanie... Tylko oddech i spokój jakoś mnie ratował. Po kąpieli było mi tak doooobrze, później jeszcze przytulanki z niemężem, fajny film... A na koniec takie akcje :/

Może jednak Twój chłopczyk rozważa już wyjscie na świat [emoji3] A jak będzie miał na imię?
Oby już się szykował. Wczoraj ruszał się tak gwałtownie, że zaczęło mnie to martwić. Dziś się uspokoił i plumka spokojnie. Wstałam rano zmęczona od bólu i niewyspania, ale wątpię żeby były efekty w postaci rozwarcia.
Tatuś zdecydował, że będzie Piotruś.
Dostałam od gin żelazo w płynie do picia. Po tabletkach mialam smak żelastwa w ustach a po tym płynie ciągnie mnie na wymioty. Jak żyć?

Oby już się szykował. Wczoraj ruszał się tak gwałtownie, że zaczęło mnie to martwić. Dziś się uspokoił i plumka spokojnie. Wstałam rano zmęczona od bólu i niewyspania, ale wątpię żeby były efekty w postaci rozwarcia.
Tatuś zdecydował, że będzie Piotruś.
Dostałam od gin żelazo w płynie do picia. Po tabletkach mialam smak żelastwa w ustach a po tym płynie ciągnie mnie na wymioty. Jak żyć?
A co masz do picia? Ja jadę od 3 miesiąca ciąży na feroplexie i nawet smakuje :p
Jejku jak mi się nic nie chce... muszę dzisiaj spakować się bo od jutra będziemy stacjonowac u moich rodziców tak, żeby bylo bliżej do szpitala. Nie wiem dziewczyny jak wytrzymujecie koncówke ciąży i starsze dzieciaki, podziwiam :)

A co masz do picia? Ja jadę od 3 miesiąca ciąży na feroplexie i nawet smakuje :p
Jejku jak mi się nic nie chce... muszę dzisiaj spakować się bo od jutra będziemy stacjonowac u moich rodziców tak, żeby bylo bliżej do szpitala. Nie wiem dziewczyny jak wytrzymujecie koncówke ciąży i starsze dzieciaki, podziwiam :)
Chyba feroplex właśnie. Dla mnie jest za słodki i czuje jego smak przez 2-3h po wypiciu. Bleh.... Ale gin mówi że muszę podbudować morfologie, bo przy porodzie jak spadnie jeszcze to będę osłabiona. Mam brać jedna fiolkę rano na czczo.

reklama

Ja też tak mam już od kilku tygodniu. I tak samo jak leżę to jest ok, ale jak wstaje, chodzę, coś robię to caly brzuch się spina na kilka sekund.
Ponoc tak może się dziać i jak jest to z kilkanascie razy na dobe to ok, macica po prostu ćwiczy. Jakbyś odczuwała to znacznie więcej, wręcz nieustannie np po 30-40 razy dziennie to trzeba kontrolować czy taka czynność nie skraca szyjki. Ale ogolnie samo w sobie to nornalne ze sie pojawia.

Do góry