reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Czy Wam apka dziś normalnie chodzi?
Mnie non stop wywala dziś, restartowalam telefon, zainstalowalam apke jeszcze raz i coś nie trybi

Czy Wam apka dziś normalnie chodzi?
Mnie non stop wywala dziś, restartowalam telefon, zainstalowalam apke jeszcze raz i coś nie trybi

Bo wszyscy będziemy przechodzić na nową apke. Jest tragedia z nią. Proponuję przypomnieć sobie hasło i login bo będzie trzeba się na nowo logować. Ja walczyłam 2 godziny.

12+6 mój brzusio 😍

Załączniki

• c7de1559-a413-4ef1-9b79-5464f0889a78.jpg
    c7de1559-a413-4ef1-9b79-5464f0889a78.jpg
    48,3 KB · Wyświetleń: 85
Ja mam nadciśnienie od 18 roku życia, ostatnio najadlam się strachu bo miałam 140/100 ale czytałam że niebezpieczne jest powyżej 160/110 więc trochę się już uspokoiłam. Mam nadzieje ze w późniejszych tygodniach ciąży nie będzie mi ciśnienie rosło bo też wiem czym to grozi.

Ooo ja zawsze regularnie robiłam rzęsy bo nie cierpię malować rzęs, no ale z racji korony trzeba było zrezygnować, na szczęście moje rzęsy już dochodzą do siebie 😁 niedługo u nas też mają otworzyć salony ale mąż mówi, żebym sobie na razie odpuscila.

Wczoraj miałam rozmowę z endokrynologiem, pytała czy biorę jod bo jest bardzo ważny w dawce 200 dziennie. Ale jod mam w Pregna Plus.

Mam nadzieję że u mnie ciśnienie aż tak skakać nue będzie, zobaczymy.

Byłam dziś dziewczyny na szybko w laboratorium zrobić tsh i ft4, bo moja endokrynolog mnie wczoraj nastraszyla, że pomimo tego, że miesiąc temu miałam tsh 1,3, to nie oznacza, że teraz nie podskoczylo do powyżej 2. I Trzeba będzie zmienić dawkę eutyrox. A nie lecze się na nic, nie mam niedoczynności.
Mówiła że do 12 tygodnia rozwija się mózg dziecka, i że w tym okresie musimy mieć tsh poniżej 2, bo inaczej bardzo źle wpływa to właśnie na mózg dziecka. Niestety tsh może sobie w ciąży skakac jak chce, więc dziewczyny, również to kontrolujcie 😉
Też się spotkałam z takimi opiniami na temat TSH w ciąży, ja mam właśnie w okolicach 2 (pred ciążą miałam w okolicy 1,5) i stracham się że mi jeszcze podskoczy więc na czwartek zamówiłam telewizytę u endokrynologa. Ginekolog mówi że jest OK ale ja wolę dmchać na zimne. W razie czego wezmę e-receptę na wyższą dawkę. Ja biorę Letrox

reklama
Bo wszyscy będziemy przechodzić na nową apke. Jest tragedia z nią. Proponuję przypomnieć sobie hasło i login bo będzie trzeba się na nowo logować. Ja walczyłam 2 godziny.
Tragedia... a najlepsze, że jak ściągnęłam ze sklepu Play na nowo to też nie działa... więc przez stronę korzystam :/

Do góry