reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Witam nieśmiało listopadowki.
Chciałabym do Was dołączyć.
Już jakiś czas Was czytam, ale odzywam się dopiero dziś bo jestem po pierwszej wizycie i już trochę spokojniejsza.

Dziś u mnie wychodzi 5t+3
Na usg pecherzyk ciążowy 1,05cm, pecherzyk żółtkowy 3,7mm i przy nim zarodeczek półtora milimetrowy z widocznym już tętniacym serduszkiem.
Oczywiście na tym etapie nie słucha się jeszcze serduszka.
Kamień mi spadł z serca bo już raz przeszłam puste jajo.
Z drugiego listopada mam już synka A teraz wychodzi niby 04.11 ;]
Dodam że synek urodził się tydzień przed terminem.
Pozdrawiam wszystkie i przesyłam buziaki i pamiętajcie że każda ciąża rozwija się swoim tempem. Każda z nas jest inna i inne miałyśmy cykle.
Trzeba być dobrej myśli bo po co być złej?
:)

Przede wszytskim gratuluje wizyty i serduszka [emoji173]️[emoji173]️
Witaj wśród nas [emoji846][emoji846]

reklama
Hej chciałabym dołączyć do was! Jeśli wszystko pójdzie dobrze na początku listopada będę mama. Byłam wczoraj u ginekologa pęcherzyk ciazowy ma 2mm. Za tydzień w środę kolejna wizyta. To będzie moje pierwsze dziecko ale druga ciaza. Pierwsza poronilam samoistnie w październiku 2019. Biorę duphaston odkad zobaczyłam 2 kreski na teście czyli od piątku. Moje cykle po poronieniu trochę się wydłużyly i ostatni miał 33 dni. Ostatnia miesiaczka 30 stycznia. Czuję się bardzo dobrze, jedyne co to piersi trochę pobolewają i delikatnie podbrzusze. Zaszłam w 3 cyklu po poronieniu i to był pierwszy cykl w którym sobie odpuściłam i nie zapisywałam przytulanek ani objawów, totalnie się tego nie spodziewałam. Zrobiłam test w piątek dla pewności bo chciałam wiedzieć czy moge wypić przepyszny rum który zakupił mój wąż! :)

Żegnam Was listopadowe mamy :(
Życzę wam wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka i miłości i radości:*
Niech Wasze bobasy rosną zdrowo:*

Witam wszystkie nowe mamuśki [emoji173] proszę się rozgościć [emoji847]
Witam nieśmiało listopadowki.
Chciałabym do Was dołączyć.
Już jakiś czas Was czytam, ale odzywam się dopiero dziś bo jestem po pierwszej wizycie i już trochę spokojniejsza.

Dziś u mnie wychodzi 5t+3
Na usg pecherzyk ciążowy 1,05cm, pecherzyk żółtkowy 3,7mm i przy nim zarodeczek półtora milimetrowy z widocznym już tętniacym serduszkiem.
Oczywiście na tym etapie nie słucha się jeszcze serduszka.
Kamień mi spadł z serca bo już raz przeszłam puste jajo.
Z drugiego listopada mam już synka A teraz wychodzi niby 04.11 ;]
Dodam że synek urodził się tydzień przed terminem.
Pozdrawiam wszystkie i przesyłam buziaki i pamiętajcie że każda ciąża rozwija się swoim tempem. Każda z nas jest inna i inne miałyśmy cykle.
Trzeba być dobrej myśli bo po co być złej?
:)
Witam się z Wami[emoji3060]
Pierwsze dwie kreski zobaczyłam w niedzielę info chwilę sprawdzałam, czy aby nie zniknęły. Drugi test robiłam wczoraj trzeci dzisiaj innej firmy i są już dwie tłuste kreski więc nie ma wątpliwości [emoji16].
Bardzo się z mężem cieszymy. To pierwsza ciąża z drugiego cyklu starań więc fajnie szybko się udało.
Możecie się śmiać, ale czułam to od samej owulacji [emoji23]
Dzień po owulacji będąc w sklepie gdzie dziewczynka obok rozmawiała ze swoją mamą byłam bardzo wyczulona na słowo "mama" tak sobie myślałam że to zaraz do mnie będzie się można tak zwracać.
Tydzień później miałam drugie dziwne zdarzenie. Zawsze podobało mi się imię dla dziewczynki Zosia a tu nagle coś mnie tknęło i zaczęłam przeglądać księgi imion w internetach i bardzo spodobało mi się inne imię, a Zosia przestała już być tym najpiękniejszym imieniem [emoji23]
Jakieś mam przeczucie że to będzie dziewczynka ale to się zobaczy [emoji4]
W poniedziałek chcę iść na betę z krwi jutro się umawiam na wizytę szybciej bo na NFZ mam 19.03
Kiedy macie wizyty przy OM 31.01?
Ja mam om 30.01 i pierwszą wizytę mam 11.03 [emoji4] będzie wtedy u mnie 5t6d
Hej chciałabym dołączyć do was! Jeśli wszystko pójdzie dobrze na początku listopada będę mama. Byłam wczoraj u ginekologa pęcherzyk ciazowy ma 2mm. Za tydzień w środę kolejna wizyta. To będzie moje pierwsze dziecko ale druga ciaza. Pierwsza poronilam samoistnie w październiku 2019. Biorę duphaston odkad zobaczyłam 2 kreski na teście czyli od piątku. Moje cykle po poronieniu trochę się wydłużyly i ostatni miał 33 dni. Ostatnia miesiaczka 30 stycznia. Czuję się bardzo dobrze, jedyne co to piersi trochę pobolewają i delikatnie podbrzusze. Zaszłam w 3 cyklu po poronieniu i to był pierwszy cykl w którym sobie odpuściłam i nie zapisywałam przytulanek ani objawów, totalnie się tego nie spodziewałam. Zrobiłam test w piątek dla pewności bo chciałam wiedzieć czy moge wypić przepyszny rum który zakupił mój wąż! :)

reklama
Do góry