L
Lebkuchen_mum
Gość
U mnie miedzy 11 a 14 dniem cyklu byla owulacja z tego co mi sie wydajeU mnie za tydzień w czwartek będzie 7+1 k tez liczę na serduszko [emoji173]️
Tyle, ze ka miałam owulacje w 19dc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie miedzy 11 a 14 dniem cyklu byla owulacja z tego co mi sie wydajeU mnie za tydzień w czwartek będzie 7+1 k tez liczę na serduszko [emoji173]️
Tyle, ze ka miałam owulacje w 19dc
Dziewczyny zamęczę się tym czytaniem i bieganiem co chwilę do WC zeby sprawdzić czy nie ma plamien. [emoji85]
Do tego wynik drugiej bety dopiero wieczorem.
Bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego? Ja brałam wcześniej magnez, Wit. D, koenzym Q10, myofolic a teraz nie wiem co można a czego nie.
A i jeszcze jedno pytanie, czy z wysoka prolaktyna któraś miała problem przed ciaza? Bo ja Diostinex odstawiłam jak tylko dowiedziałam się o ciazy i nie wiem co dalej z tym a wizyta dopiero w poniedzialek. No zamęczę się
Ja biorę pregne plus, kwas foliowy, magnez.Dziewczyny zamęczę się tym czytaniem i bieganiem co chwilę do WC zeby sprawdzić czy nie ma plamien. [emoji85]
Bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego? Ja brałam wcześniej magnez, Wit. D, koenzym Q10, myofolic a teraz nie wiem co można a czego nie.
A i jeszcze jedno pytanie, czy z wysoka prolaktyna któraś miała problem przed ciaza? Bo ja Diostinex odstawiłam jak tylko dowiedziałam się o ciazy i nie wiem co dalej z tym a wizyta dopiero w poniedzialek. No zamęczę się
Ja ogólnie czuje się dobrze i to jest dla mnie nowość bo w pierwszej ciąży była masakra [emoji85] bóle głowy, mdłości, ospałość cały dzień.. A teraz nic. Czasem coś zaboli ale to na chwilkę. Np przed chwilką złapał mnie taki jakby skurcz na brzuchu który promieniuje na kręgosłup (miewałam takie przed @) ale po kilku minutach przeszedł [emoji4]Kobietko, wiem, że musi byc dobrze [emoji106] cycki bolą brzuch cmi to i pewnie z dzidzią ok. Tylko moja psychika szwankuje. Jak to mówią każda ciąża inna [emoji6]
A Ty jak się czujesz?
No jasne że tak. To normalna rzecz [emoji4] mi w pierwszej ciąży pomagały tic tac miętowe [emoji4] o Boże ile ja ich wtedy zjadłam [emoji85]Czy to możliwe żebym już odczuwała mdłości,nudności? [emoji848] aplikacja mówi że dziś 4+3
Ja narazie biorę tylko kwas foliowy ale już powoli zabieram się za zamawianie witamin ciążowych [emoji4]Dziewczyny zamęczę się tym czytaniem i bieganiem co chwilę do WC zeby sprawdzić czy nie ma plamien. [emoji85]
Właśnie takie rozpychanie w dole brzucha no i straszne wzdęcia i zaparcia...Oby Twoje słowa się sprawdziły. Ja już jedno straciłam, więc podchodzę do tego troszkę nerwowo. Ale w gdzieś tam w głowie z tyłu wiem, że musi być dobrze.
A jak u Ciebie, jakieś dolegliwości??
Dzisiaj 5+6Jutro wszystko się wyjaśni [emoji846] ważne, se nie plamisz, a bóle w ciąży niestety się zdarzają.
Trzymam kciuki. Postaraj się dzisiaj w miarę możliwości odpocząć.
Kciuki zacossbietw[emoji846] czekamy na info. Który to tydzień u Ciebie? [emoji846]
W 5 tygodniu nie ma jeszcze serduszka także głowa do góry. Mogła przesunąć Ci się owulacja i dlatego tak się dzieje.Hej dziewczyny.Ja jestem po dwóch poronieniach Ostatnia ciąża pół roku temu.Teraz jestem w 6 tyg i będąc na USG w 5tydz1dzien wg OM lekarz stwierdził ,że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić czy jest serduszko ,bo jak on to powiedział "niby coś faluje ,ale nie chcę się wypowiadać".Kazał odczekać tydzień i zrobić kolejne USG u swojego ginekologa.Bo pierwsze USG jakie wykonałam było na izbie przyjęć ,bo miałam delikatne plamienia ,które jak się okazało potem plamienia mi jednak nie były.Teraz czekam do 10 marca i się zamartwiam.Czy serduszko zacznie być czy nie.Tym bardziej ,że crl wynosi wg pomiaru aparatu 6mm.Jakby tego wszystkiego było mało to jeszcze dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie