reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny zamęczę się tym czytaniem i bieganiem co chwilę do WC zeby sprawdzić czy nie ma plamien. [emoji85]
Do tego wynik drugiej bety dopiero wieczorem.

Bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego? Ja brałam wcześniej magnez, Wit. D, koenzym Q10, myofolic a teraz nie wiem co można a czego nie.

A i jeszcze jedno pytanie, czy z wysoka prolaktyna któraś miała problem przed ciaza? Bo ja Diostinex odstawiłam jak tylko dowiedziałam się o ciazy i nie wiem co dalej z tym a wizyta dopiero w poniedzialek. No zamęczę się :(

Dziewczyny zamęczę się tym czytaniem i bieganiem co chwilę do WC zeby sprawdzić czy nie ma plamien. [emoji85]

Bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego? Ja brałam wcześniej magnez, Wit. D, koenzym Q10, myofolic a teraz nie wiem co można a czego nie.

A i jeszcze jedno pytanie, czy z wysoka prolaktyna któraś miała problem przed ciaza? Bo ja Diostinex odstawiłam jak tylko dowiedziałam się o ciazy i nie wiem co dalej z tym a wizyta dopiero w poniedzialek. No zamęczę się :(

Ja biorę kwas foliowy 5mg, witaminę D i Femibion Natal 1 i aspargin. Do tego z leków euthyrox i metforminę.
Odnośnie prolaktyny to miałam podwyższona przed poprzednia ciążą. Brałam bromergon. Po potwierdzeniu cisy gin kazał mi odstawić.

Ja biorę pregne plus, kwas foliowy, magnez.

Kobietko, wiem, że musi byc dobrze [emoji106] cycki bolą brzuch cmi to i pewnie z dzidzią ok. Tylko moja psychika szwankuje. Jak to mówią każda ciąża inna [emoji6]

A Ty jak się czujesz?
Ja ogólnie czuje się dobrze i to jest dla mnie nowość bo w pierwszej ciąży była masakra [emoji85] bóle głowy, mdłości, ospałość cały dzień.. A teraz nic. Czasem coś zaboli ale to na chwilkę. Np przed chwilką złapał mnie taki jakby skurcz na brzuchu który promieniuje na kręgosłup (miewałam takie przed @) ale po kilku minutach przeszedł [emoji4]
Czy to możliwe żebym już odczuwała mdłości,nudności? [emoji848] aplikacja mówi że dziś 4+3
No jasne że tak. To normalna rzecz [emoji4] mi w pierwszej ciąży pomagały tic tac miętowe [emoji4] o Boże ile ja ich wtedy zjadłam [emoji85]

Ja narazie biorę tylko kwas foliowy ale już powoli zabieram się za zamawianie witamin ciążowych [emoji4]

Czemu bierzecie procz supli dodatkowo kwas foliowy?

Ja dosyc dlugo regulowalam sobie wyniki do ciazy, nie robilam co prawda mutacji mthfr, ale po wynikach ewidentnie widac bylo, kiedy jest ok a kiedy nie.
Ja biore folian, d3, b2, cynk, choline i jod.

Oby Twoje słowa się sprawdziły. Ja już jedno straciłam, więc podchodzę do tego troszkę nerwowo. Ale w gdzieś tam w głowie z tyłu wiem, że musi być dobrze.
A jak u Ciebie, jakieś dolegliwości??
Właśnie takie rozpychanie w dole brzucha no i straszne wzdęcia i zaparcia... 😒

Hej dziewczyny.Ja jestem po dwóch poronieniach :( Ostatnia ciąża pół roku temu.Teraz jestem w 6 tyg i będąc na USG w 5tydz1dzien wg OM lekarz stwierdził ,że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić czy jest serduszko ,bo jak on to powiedział "niby coś faluje ,ale nie chcę się wypowiadać".Kazał odczekać tydzień i zrobić kolejne USG u swojego ginekologa.Bo pierwsze USG jakie wykonałam było na izbie przyjęć ,bo miałam delikatne plamienia ,które jak się okazało potem plamienia mi jednak nie były.Teraz czekam do 10 marca i się zamartwiam.Czy serduszko zacznie być czy nie.Tym bardziej ,że crl wynosi wg pomiaru aparatu 6mm.Jakby tego wszystkiego było mało to jeszcze dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie

reklama
Hej dziewczyny.Ja jestem po dwóch poronieniach :( Ostatnia ciąża pół roku temu.Teraz jestem w 6 tyg i będąc na USG w 5tydz1dzien wg OM lekarz stwierdził ,że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić czy jest serduszko ,bo jak on to powiedział "niby coś faluje ,ale nie chcę się wypowiadać".Kazał odczekać tydzień i zrobić kolejne USG u swojego ginekologa.Bo pierwsze USG jakie wykonałam było na izbie przyjęć ,bo miałam delikatne plamienia ,które jak się okazało potem plamienia mi jednak nie były.Teraz czekam do 10 marca i się zamartwiam.Czy serduszko zacznie być czy nie.Tym bardziej ,że crl wynosi wg pomiaru aparatu 6mm.Jakby tego wszystkiego było mało to jeszcze dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie
W 5 tygodniu nie ma jeszcze serduszka także głowa do góry. Mogła przesunąć Ci się owulacja i dlatego tak się dzieje.
A tak po za tym to witaj w naszym gronie. Wiem co czujesz też prze, to przechodziłam.
Ale musi być dobrze. Przesyłam pozytywną energię [emoji172] [emoji172] [emoji172] [emoji172] [emoji172] [emoji172]

Do góry