reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Dzień dobry [emoji4] ja od wczoraj czuje się mega fatalnie [emoji2961] brak apetytu, senność i cały czas uczucie jakby coś mi na żołądku leżało [emoji2961] więc witamy pełną parą objawy ciążowe [emoji85]
Dziś wieczorem mam wizytę u mojej gin bo tydzień temu miałam u innego gina w luxmed i tamten dał mi już na wyniki krwi ale z tego co czytalam to jest problem z zrobieniem ich.
Dziewczyny wracam do Was ciąża jest żywa, rozwija się prawidłowo. Lekarz się pomylił potwornie.
Wiedziałam [emoji173] czułam [emoji173] myślami byłam cały czas przy Tobie [emoji173]
Hej. Po cichu dołączam do grona oczekujących. Pełna obaw przez sytuację z wirusem. Ale staram się myśleć pozytywnie. Dzisiaj robiłam test, z kalkulatora termin wychodzi 27 listopad.
Mam już dwoje dzieci. Córcia z 2013 i syn z 2016 [emoji4]
Witaj wśród nas [emoji173]

reklama
A zleciał Wam lekarz badanie na cytomegalię? Bo mój teraz nie zlecił i niby w poprzedniej ciąży wyszły mi przeciwciała, ale tak myślę czy nie zrobić. Mój bratanek urodził się z prawdopodobnie wrodzoną i jestem teraz trochę przewrażliwiona na ten temat.
Na razie nie, muszę o to spytać następnym razem :)

Ja byłam w 4.5 tyg na pierwszej wizycie i na kolejną miałam przyjść po dwóch tyg zobaczyć czy jest serduszko na NFZ i byłam w poniedziałek i kolejna nam 30 marca, już prywatnie. Nie mam jeszcze żadnego skierowania na badanie, ale biorę duphaston, magnocal i kwas foliowy.
Może mi już każe robić badania po następnej wizycie.
Ja ide na nfz i nie wiem co to bedzie

A czy będziecie robić badania prenatalne??? Ja mam darmowe i zastanawiam się w którym tygodniu będą pierwsze ...i czy teraz wogole czynne będzie żeby zrobić te badania ehhh

A czy będziecie robić badania prenatalne??? Ja mam darmowe i zastanawiam się w którym tygodniu będą pierwsze ...i czy teraz wogole czynne będzie żeby zrobić te badania ehhh
Ja właśnie się umawiam tzn. próbuję. W jedno miejsce się zapisałam, ale w tym momencie nie robią badań laboratoryjnych, niby na 2 tygodnie zawiesili, ale nie wiadomo czy nie przedłużą i wtedy nie zrobię pappy więc próbuję się dodzwonić a inne miejsce. Choć cały czas się biję z myślami czy robić pappę, w pierwszej ciąży robiłam i chyba teraz też zrobię.

Dzień dobry [emoji4] ja od wczoraj czuje się mega fatalnie [emoji2961] brak apetytu, senność i cały czas uczucie jakby coś mi na żołądku leżało [emoji2961] więc witamy pełną parą objawy ciążowe [emoji85]
Dziś wieczorem mam wizytę u mojej gin bo tydzień temu miałam u innego gina w luxmed i tamten dał mi już na wyniki krwi ale z tego co czytalam to jest problem z zrobieniem ich.Wiedziałam [emoji173] czułam [emoji173] myślami byłam cały czas przy Tobie [emoji173]Witaj wśród nas [emoji173]
A Ja czuję się znakomicie. Procz zgagi

Laski, czy u Was też taka cudna pogoda? Pranie się suszy na słoneczku, pościel się wietrzy, eh i pomyśleć że gdy byłam nastolatka nie chciałam życ na wsi.. Jak to się myślenie zmienia 🙂

reklama
Do góry