reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
My nie mieliśmy nigdy kolek, odbija mu się rzadko.
Dzisiaj w nocy pobilismy rekord spania bez przerwy od 22 do 4.30 a u was zdaza się tak długo?
Ja wprawdzie używam pieluszek wielorazowych ale na spacery mam jednorazowki 2 (3 do 6kg) i jescze spokojnie nam starczaja A mały waży 5,8
Moja do dzisiaj od około 2 tygodni spała od 22-23 do 5-6 zjadła i szła spać a dziś się obudziła o 1 buszowala do 2 a później o 5 i znowu buszowała 😂 a tak fajnie mi się spało przez ten tydzień 😂 no cóż chyba wróciły nocne pobudki 🙈

Dziewczyny, to moje pierwsze dziecko. Powiedzcie mi czy jak już dziecku "dojrzeja" jelita to czy też będzie umiało samo beknac? Czy w dalszym ciągu czekać mnie będzie przeprawa odbijania nocnego

U nas niestety też skończyło się dłuższe spanie. Mały od około 23 do 2 nie śpi. Potem śpi 4 godziny, je i śpi znowu 2-3. Albo prześpi od 23 do 2, zje pospi do 4 i od 4 do 6.30 jest aktywny. Nie mogę się doczekać, kiedy w miarę wyreguluje ten tryb dzień i noc

Mój tez lepiej śpi już , Np zaśnie o 21 (jeszcze dwa tyg temu zasypiał o 1 przysięgam, A od 22 próbował zasnąć , to była katorga ) i śpi nawet do 1, potem pobudka różnie czasem 4 czasem nawet 6. Tylko ja wtedy mam problem bo pełne piersi i muszę odciągnąć , z jednej piersi 100 ml w 2 minuty , jestem w szoku ze tak dużo ale w sumie jak młody ssie około 3 minuty i jest pełny . Pytanie z innej beczki , młody wkłada tylko prawa rączkę do buzi , ale zaczął pare dni temu dopiero , może zczai ze ma tez druga ?

Dziewczyny, to moje pierwsze dziecko. Powiedzcie mi czy jak już dziecku "dojrzeja" jelita to czy też będzie umiało samo beknac? Czy w dalszym ciągu czekać mnie będzie przeprawa odbijania nocnego
Myślę, że tak. Mój czasem sam beknie. Reszta idzie na jelita i pewnie wtedy też łatwiej będą bączki puszczać, teraz się męczą

Mój tez lepiej śpi już , Np zaśnie o 21 (jeszcze dwa tyg temu zasypiał o 1 przysięgam, A od 22 próbował zasnąć , to była katorga ) i śpi nawet do 1, potem pobudka różnie czasem 4 czasem nawet 6. Tylko ja wtedy mam problem bo pełne piersi i muszę odciągnąć , z jednej piersi 100 ml w 2 minuty , jestem w szoku ze tak dużo ale w sumie jak młody ssie około 3 minuty i jest pełny . Pytanie z innej beczki , młody wkłada tylko prawa rączkę do buzi , ale zaczął pare dni temu dopiero , może zczai ze ma tez druga ?

U nas dokladnie to samo dzieje się w każdym aspekcie.
Wydłużone spanie, cycki pelne, ze az boli ale bronie się, żeby za dużo nie ściągać.
Poza tym, również wklada do buzi prawą rękę i często ssie bez opamiętania kciuka.

reklama
Do góry