reklama
doomi03
Fanka BB :)
Dziewczyny u nas taka wysypka się pojawiła a raczej krostki Zobacz załącznik 1201558Zobacz załącznik 1201559
Ja się nie znam dobrze, więc niech najlepiej się wypowie juz jakas doświadczona mama, ale bardzo czesto dzieciom wyskakuje tzw tradzik niemowlecy, który nie jest niczym niebezpiecznym tylko kwestie wizualne i można smarować chyba nadmanganianem potasu np, albo przegotowana woda.. I najczęściej to samo schodzi z czasem.
Moze to to?
Milijoan
Zaciekawiona BB
Ja gdzieś jeszcze słyszałam, ze w takich przypadkach mozna smarować skórę mlekiem z piersi (mozna rozcieńczyć wodą). Ale tez jeszcze mamą nie jestem, także tylko puszczam taką informację w eter.Ja się nie znam dobrze, więc niech najlepiej się wypowie juz jakas doświadczona mama, ale bardzo czesto dzieciom wyskakuje tzw tradzik niemowlecy, który nie jest niczym niebezpiecznym tylko kwestie wizualne i można smarować chyba nadmanganianem potasu np, albo przegotowana woda.. I najczęściej to samo schodzi z czasem.
Moze to to?
Wygląda to jak trądzik niemowlęcy, powinno samo ustąpić ale skonsultują z polozna lub pediatra najlepiej.Dziewczyny u nas taka wysypka się pojawiła a raczej krostki Zobacz załącznik 1201558Zobacz załącznik 1201559
Michalina93
U nas to samo ale zdecydowanie gorzej to wyglada , chociaż dzisiaj ciut lepiej ale ogólnie całe nóżki nawet miał takie plus czerwone dookołaDziewczyny u nas taka wysypka się pojawiła a raczej krostki Zobacz załącznik 1201558Zobacz załącznik 1201559
Michalina93
A jak badania twojego maluszka wagowo ?Póki co ma szpitalne ale serio tyci
Aaaanna
Ale wam fajnie dziewczyny wy już o karmieniu i innych rzeczach a ja póki co nadal w pakiecie. Malutka sobie pływa a ja już ledwo zipie. Noce są trudne boli biodro i za bardzo już nie mogę w domu z porzadkami szaleć bo zaczynają puchnac nogi.
reklama
Z taką czerwona obwódką to pewnie rumień noworodkowy. Mój też tak miał. Samo przechodzi. A bez to może być trądzik niemowlecy. Potówki to takie drobniutkie krosteczki z żadną z tych wysypek nic szczegolnego się nie robi.U nas to samo ale zdecydowanie gorzej to wyglada , chociaż dzisiaj ciut lepiej ale ogólnie całe nóżki nawet miał takie plus czerwone dookoła