reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Może zawsze. Masa rzeczy może się wydarzyć. Ja miałam bo córka po porodzie była chora i miała problem kardiologiczny i pikanie tego monitora mnie uspokajalo ale potem zawsze jak spała gdzieś bez niego to ja się denerwowalam.
Gdyby nie te problemy to bym go nie kupiła. Z perspektywy czasu uważam że pomagał ale też źle dlugofalowo działał na mnie.
No tak Ale zdrowe dziecko tez może mieć smierć łóżeczkowa , ja mam po starszym , używałam dopóki zaczął się bardzo wiercić bo wtedy ciagle alarmował [emoji18]

reklama
Może zawsze. Masa rzeczy może się wydarzyć. Ja miałam bo córka po porodzie była chora i miała problem kardiologiczny i pikanie tego monitora mnie uspokajalo ale potem zawsze jak spała gdzieś bez niego to ja się denerwowalam.
Gdyby nie te problemy to bym go nie kupiła. Z perspektywy czasu uważam że pomagał ale też źle dlugofalowo działał na mnie.
No tak Ale zdrowe dziecko tez może mieć smierć łóżeczkowa , ja mam po starszym , używałam dopóki zaczął się bardzo wiercić bo wtedy ciagle alarmował [emoji18]

Dziewczyny czy któraś z Was jeszcze pracuje?Ja już od dłuższego czasu jestem na zwolnieniu i szczerze mówiąc nie dała bym rady teraz pracować.

Ale pracujesz po 8 godzin? To masz własną działalność tak? A planujesz zwolnienie czy wogole.
Tak, mam własną dzialalnosc. Nie planuje zwolnienia. Nie mam ciężkiej pracy a daje mi dużo satysfakcji :) pracuje po 5 godzin plus godzina dojazdu w jedną stronę.
Jeśli będzie coś nie tak, to mam zastępstwo :)

Dziewczyny kupujecie monitor oddechu ?
Ja sie właśnie rozglądam. Siostrze przy pierwszym dziecku kupiłam angelcare z dwiema płytkami bo bylo ryzyko ze urodzi w 7 miesiacu. Dziecko urodzilo sie w terminie ale monitor byl uzywany choc sie nie uruchamial. Za to przy drugim dziecku włączył sie dwa razy. Niestety sprzęt poszedł dalej w obieg. Ja koniecznie chcę taki mieć bo wiem że będę spokojniejsza o dzidzie. Tylko nie wiem jaki wybrać bo jest spory wybór

Dziewczyny czy któraś z Was jeszcze pracuje?Ja już od dłuższego czasu jestem na zwolnieniu i szczerze mówiąc nie dała bym rady teraz pracować.
ja bardzo chciałam pracować, ale w związku z covidem obniżyli nam etaty na 3/4 i szef wysłał mnie na l4, żebym nie musiała zmniejszać sobie etatu, jest to dla mnie korzystniejsze. ale siedzenie w domu to jakaś masakra, czas się ciągnie niemiłosiernie i ogólnie nudno. nie wiem jak ktoś może siedzieć w domu po kilka lat i robić za tzw. "kurę domową"

reklama
ja bardzo chciałam pracować, ale w związku z covidem obniżyli nam etaty na 3/4 i szef wysłał mnie na l4, żebym nie musiała zmniejszać sobie etatu, jest to dla mnie korzystniejsze. ale siedzenie w domu to jakaś masakra, czas się ciągnie niemiłosiernie i ogólnie nudno. nie wiem jak ktoś może siedzieć w domu po kilka lat i robić za tzw. "kurę domową"
Ja tak siedzialam 8 lat wychowując 3 dzieci. Nie mogłam narzekać na nudę ;) ale jakbym siedziała w pustym domu jak dzieci są w szkole itp to umarłabym z nudów chyba. U mnie przy 5 osób robię pranie jeden dzień w tygodniu, a ogarnięcie domu zajmuje może godzinę dziennie. A co z resztą czasu???

Do góry