reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Nie chodzi o samą krzywą wykonywana wcześniej niż u innych. @Nikolka55 wspominała kilka sytuacji w których żadna ciężarna nie chciałaby się znaleźć (m.in. naśmiewanie się i nazywanie "wielorybem", kobiety która przytyła więcej niż powinna w ciąży, a wiadomo przecież że często w ciąży dochodzi do zatrzymania wody, opuchnięć itp. rzeczy na które nie zawsze ciężarna ma wpływ), dlatego pytamy o zmianę przychodni i lekarza...
Lekarz tak nazwał ? 😱

Dziewczyny, chciałabym najpóźniej w poniedziałek ruszyć z tematem grupy zamkniętej, bo myślę że już długo czekałyśmy, już na grudniówkach 2025 są dziewczyny z terminem na drugą połowę miesiąca. Sporo z nas już jest w 3 miesiącu ciąży, zaraz zaczną się prenatalne, osobiście o wynikach wolałabym pisać już na grupie zamkniętej. Myślę że czas najwyższy na zamkniętą grupę.

Pozwolę sobie wywołać dziewczyny od których mam wiadomości, ale jakiś czas się nie udzielały.

@PaniR - od soboty Cię nie ma, zostajesz z nami na zamkniętej? :)
@MałaMiii99 - zostawiłaś nam TYLKO jedną wiadomość, 2 kwietnia na przywitanie, dostałam wiadomość o dołączenie do grupy zamkniętej, ale od tej pory nie odezwałaś się ani razu...
@Bett_ka - Najpierw się odzywałaś, ale po dyskusji na temat wyjazdu na L4 dałaś znać, że się z nami żegnasz, potem znowu napisałaś wiadomość. Daj znać czy jednak chcesz dać szansę grupie i zostać z nami na zamkniętej. Będzie nami miło, jak dasz nam szansę ;)

Jest nas na liście 28 łącznie z dziewczynami które wywołałam. Jeśli się nie odezwą lub napiszą, że rezygnują to sprawa jest jasna i zostaną usunięte z listy.

Zamieszczam listę wszystkich nas od których dostałam wiadomość. Sprawdźcie czy na niej jesteście, żebym nikogo nie pominęła :)

@Dodulina20
@Wu_M_Pe
@renia.90
@PaniR
@Mikimka
@Figazmakieem
@MamaKonwalia
@Agne.szka
@KoszałekOpałek
@ZielonaMamma
@martyna.27
@Dwarazymama
@Magdalena0120
@Paulina^
@PorcelanowaDama
@lilly_2
@hachette
@Adrianna.
@smerfetka27
@MałaMiii99
@Lelotka990
@DomkaAtomka
@Andziulka94
@Kasia K-Z
@Bett_ka
@agula_83
@Nikolka55
@Onaaa36

Swoją drogą dziewczyny, nie chce Wam sugerować, ale np u mnie na te dosyć delikatne mdłości ( zwłaszcza poranne i w ciągu dnia) pomagają witaminy ciążowe. Biorę Prenatal Uno i tam w tej kapsułce jest też imbir, który trochę wycisza te objawy. Nie wiem, na ile to placebo, a na ile to działa, ale mi pomaga 🤭
Ja biorę femibion 1 ale to dlatego że tam jest jakiś wypasiony kwas foliowy. Mdłości w sumie żadnych nie mam i czuję się fizycznie całkiem dobrze, za to psychicznie dramat...

Poważnie ? Jak ją znaleźć? Załączysz tutaj link do niej?
teraz chciałam wysłać i faktycznie nie ma 😳 ale zaraz wyśle zdjęcie bo ja aktualnie korzystam z aplikacji, więc nie wiem o co chodzi 😅

Załączniki

• IMG_5003.jpeg
    IMG_5003.jpeg
    35,6 KB · Wyświetleń: 35
reklama
To są aktualne zalecenia.
Są przesłanki do wykonania krzywej w 1 trymestrze mimo dobrego wyniku na czczo i jest to między innymi nadwaga.
Zalecenia to jedno (chociaż ja mam dwa czynniki ryzyka - wiek i waga, byłam u trzech lekarzy i żaden nie wspomniał o konieczności wykonania krzywej), ale szacunek do pacjenta należy się bez względu na wagę. Od kilku lat omijam szerokim łukiem lekarzy, którzy wszystko zrzucają na dodatkowe kilogramy, a wybierając lekarza na badania prenatalne zwróciłam szczególną uwagę na opinie.

Do góry