Dwarazymama
Aktywna w BB
japytanie z innej beczki, czy któraś z was ma babyboom aplikację na ios?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
japytanie z innej beczki, czy któraś z was ma babyboom aplikację na ios?
wspaniałe wieści!!Udało dostać się na wizytę wcześniej z ciężkim bólem w biodrze! Jest serduszko jest zarodekPonad centymetr człowieka 160 tętno
![]()
Ciąża młodsza 7+3 popłakałam się na wizycie, dziękuję za trzymanie kciuków![]()
Poważnie ? Jak ją znaleźć? Załączysz tutaj link do niej?
Ja też bym chciała infoPoważnie ? Jak ją znaleźć? Załączysz tutaj link do niej?
Lekarz tak nazwał ?Nie chodzi o samą krzywą wykonywana wcześniej niż u innych. @Nikolka55 wspominała kilka sytuacji w których żadna ciężarna nie chciałaby się znaleźć (m.in. naśmiewanie się i nazywanie "wielorybem", kobiety która przytyła więcej niż powinna w ciąży, a wiadomo przecież że często w ciąży dochodzi do zatrzymania wody, opuchnięć itp. rzeczy na które nie zawsze ciężarna ma wpływ), dlatego pytamy o zmianę przychodni i lekarza...
teraz nie znajdę tej wiadomości, ale zdaje mi się że tego słowa użyła...Lekarz tak nazwał ?![]()
Ja biorę femibion 1 ale to dlatego że tam jest jakiś wypasiony kwas foliowy. Mdłości w sumie żadnych nie mam i czuję się fizycznie całkiem dobrze, za to psychicznie dramat...Swoją drogą dziewczyny, nie chce Wam sugerować, ale np u mnie na te dosyć delikatne mdłości ( zwłaszcza poranne i w ciągu dnia) pomagają witaminy ciążowe. Biorę Prenatal Uno i tam w tej kapsułce jest też imbir, który trochę wycisza te objawy. Nie wiem, na ile to placebo, a na ile to działa, ale mi pomaga![]()
teraz chciałam wysłać i faktycznie nie maPoważnie ? Jak ją znaleźć? Załączysz tutaj link do niej?
Zalecenia to jedno (chociaż ja mam dwa czynniki ryzyka - wiek i waga, byłam u trzech lekarzy i żaden nie wspomniał o konieczności wykonania krzywej), ale szacunek do pacjenta należy się bez względu na wagę. Od kilku lat omijam szerokim łukiem lekarzy, którzy wszystko zrzucają na dodatkowe kilogramy, a wybierając lekarza na badania prenatalne zwróciłam szczególną uwagę na opinie.To są aktualne zalecenia.
Są przesłanki do wykonania krzywej w 1 trymestrze mimo dobrego wyniku na czczo i jest to między innymi nadwaga.