reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Czy któraś z Was ma może taką śpiączkę jak ja? Słuchajcie pisałam rano, że dospałam do grubo ponad 9 jak odwiozłam córkę do przedszkola, zjadłam śniadanie i dalej zasnęłam. Spałam ponad 2h, zebrałam się teraz, ogarnęłam skoczę do apteki i muszę odebrać córkę. Mój dzień to tylko spanie. Dobrze, że obiad mam z wczoraj do odgrzania, bo ja nie wiem. Sen to moje życie ostatnio 😅
Taaaak drzemka to żyćko. 🤣❤️

Czy któraś z Was ma może taką śpiączkę jak ja? Słuchajcie pisałam rano, że dospałam do grubo ponad 9 jak odwiozłam córkę do przedszkola, zjadłam śniadanie i dalej zasnęłam. Spałam ponad 2h, zebrałam się teraz, ogarnęłam skoczę do apteki i muszę odebrać córkę. Mój dzień to tylko spanie. Dobrze, że obiad mam z wczoraj do odgrzania, bo ja nie wiem. Sen to moje życie ostatnio 😅
Nie jesteś sama, spałam prawie do 10, a o 13 z powrotem do łóżka i wstałam 20 minut temu i to tylko dlatego, że budzik dzwonił na leki 😁 tragedia dzisiaj jakaś

U nas bardzo ładna pogoda dziś, rano wysprzątałam całe mieszkanie, potem zakupy, mieliśmy się z mężem przespać jak dziewczyny miały drzemkę, ale nie zasnęłam, więc mąż mi złożył wreszcie foliak w ogrodzie, a ja przekopałam połowę ziemi w nim. Co ciekawe bardzo dobrze się czuję, jestem trochę zmęczona, ale zadowolona :) mam tylko nadzieję, że nie przegięłam... Ale cieszy mnie już ta wiosna :)

Ja zawsze byłam niskociśnieniowcem i takie ciśnienie to dla mnie norma. Teraz gdzieś mi się ciśnieniomierz zagubił, to nawet nie mam jak zmierzyć. A teraz jeszcze kawę odstawiłam, to na pewno mam niskie.

A co do pogody, to u nas był w nocy mróz i jest zimno. Bardzo mi brakuje kwiatuszków, zwłaszcza, że to nasza pierwsza wiosna w domu z ogrodem. Miałam dużo planów na urządzanie, a wszystko niedokończone stoi, bo mam mdłości calutki dzień i co zacznę się ruszać, to biegnę wymiotować 😞 mam już dość tych mdłości. Miałam nadzieję, że trzecia ciąża będzie lepsza. Jak widać, nadzieja matką głupich.
U mnie też 3 ciąża i najtrudniejsza. Dużo leżę bo jak pochodzę ciągnie mnie bardzo brzuch a potem potrafię plamić więc leżę już pierdolca można dostać.

reklama
Do góry