reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Tak to znaczy że przeszłaś infekcję w przeszłości gdy IgG + a IgM - :)
Jesteś pewna? Ja mam wynik jak poniżej i moja gin kazała mi powtórzyć. Jak wynik IGG będzie wyższy to znaczy że przeszłam teraz w ciąży 🥺 Sprawdziłam wcześniejsze wyniki i nie miałam w poprzedniej ciąży przeciwciał. Strasznie się stresuję 😔 Tym bardziej że stwierdziła ten obrzęk w środę 😩 Badanie robiłam w piątek więc czekam na wynik do poniedziałku 😭
Screenshot_2025-04-12-07-04-24-33_c37d74246d9c81aa0bb824b57eaf7062.jpg

reklama
Dziewczyny, chciałabym najpóźniej w poniedziałek ruszyć z tematem grupy zamkniętej, bo myślę że już długo czekałyśmy, już na grudniówkach 2025 są dziewczyny z terminem na drugą połowę miesiąca. Sporo z nas już jest w 3 miesiącu ciąży, zaraz zaczną się prenatalne, osobiście o wynikach wolałabym pisać już na grupie zamkniętej. Myślę że czas najwyższy na zamkniętą grupę.

Pozwolę sobie wywołać dziewczyny od których mam wiadomości, ale jakiś czas się nie udzielały.

@Bett_ka - Najpierw się odzywałaś, ale po dyskusji na temat wyjazdu na L4 dałaś znać, że się z nami żegnasz, potem znowu napisałaś wiadomość. Daj znać czy jednak chcesz dać szansę grupie i zostać z nami na zamkniętej. Będzie nami
Dziewczyny, chciałabym najpóźniej w poniedziałek ruszyć z tematem grupy zamkniętej, bo myślę że już długo czekałyśmy, już na grudniówkach 2025 są dziewczyny z terminem na drugą połowę miesiąca. Sporo z nas już jest w 3 miesiącu ciąży, zaraz zaczną się prenatalne, osobiście o wynikach wolałabym pisać już na grupie zamkniętej. Myślę że czas najwyższy na zamkniętą grupę.

Pozwolę sobie wywołać dziewczyny od których mam wiadomości, ale jakiś czas się nie udzielały.

@PaniR - od soboty Cię nie ma, zostajesz z nami na zamkniętej? :)
@MałaMiii99 - zostawiłaś nam TYLKO jedną wiadomość, 2 kwietnia na przywitanie, dostałam wiadomość o dołączenie do grupy zamkniętej, ale od tej pory nie odezwałaś się ani razu...
@Bett_ka - Najpierw się odzywałaś, ale po dyskusji na temat wyjazdu na L4 dałaś znać, że się z nami żegnasz, potem znowu napisałaś wiadomość. Daj znać czy jednak chcesz dać szansę grupie i zostać z nami na zamkniętej. Będzie nami miło, jak dasz nam szansę ;)
Bardzo ci dziękuję, to miłe ❤️ Chyba jednak zostanę jeśli mogę 🥺
Jestem kłębkiem nerwów od wizyty w środę, na prenatalne udało mi się umówić na 24.04. i nie wiem jak zniosę ten czas 😩

Chciałam tylko jeszcze od siebie o sobie dodać parę słów. Doskonale zdaję sobie sprawę że jestem kontrowersyjna przez swoją szczerość do bólu, nie boję się tematów tabu, trudnych pytań. Dużo mówię o sobie, jestem pewna że za dużo ale faktycznie - taka jestem. I nie chciałabym być przez ten pryzmat źle oceniana. Dziewczyny naprawdę każdy ma prawo żyć po swojemu, proszę was tylko o trochę więcej tolerancji dla osób które wychodzą poza schematy 🙏 Ten "atak" na mnie i sporo niemiłych komentarzy na prawdę był zbyteczny. Niech każdy robi co mu w duszy gra 🙏

Jesteś pewna? Ja mam wynik jak poniżej i moja gin kazała mi powtórzyć. Jak wynik IGG będzie wyższy to znaczy że przeszłam teraz w ciąży 🥺 Sprawdziłam wcześniejsze wyniki i nie miałam w poprzedniej ciąży przeciwciał. Strasznie się stresuję 😔 Tym bardziej że stwierdziła ten obrzęk w środę 😩 Badanie robiłam w piątek więc czekam na wynik do poniedziałku 😭Zobacz załącznik 1697567
A zbadałas awidnosc? Bo powtarzanie tylko IgG i IgM w tym wypadku to strata czasu plus nerwy, bo jak Ci wyjdzie teraz IgG 80 to wg gin wzrosło a prawda może być taka, że to błąd pomiarowy, wynik krzyżowy itp. I zalecane jest robienie tych badań w laboratorium, które świadczy usługi dla poradni zakaźnych, bo te sieciowe mogą nie być dokładne.

Cześć dziewczyny, zacznę od tego że mam termin na 7.11 i jest to pierwsza ciąża, także stresuje się wszystkim czym się da 😅 Szczególnie że staraliśmy się dość długo. Siedzimy z mężem w Holandii akurat, ale raczej wrócę rodzić do Polski.
Wczoraj zrobiłam NIPT a następna wizyta u położnej 8.05 więc czekam niecierpliwie.

A zbadałas awidnosc? Bo powtarzanie tylko IgG i IgM w tym wypadku to strata czasu plus nerwy, bo jak Ci wyjdzie teraz IgG 80 to wg gin wzrosło a prawda może być taka, że to błąd pomiarowy, wynik krzyżowy itp. I zalecane jest robienie tych badań w laboratorium, które świadczy usługi dla poradni zakaźnych, bo te sieciowe mogą nie być dokładne.
Nie, ona mówiła coś o kolejnym wyniku ok 200. Nic nie mówiła o awidności 🙄 Ale faktycznie teraz sobie przypominam, że robiłam to przy okazji toksoplazmozy w 1 ciąży. No cóż, poczekam na ten drugi wynik i zobaczymy co dalej 😏

Jesteś pewna? Ja mam wynik jak poniżej i moja gin kazała mi powtórzyć. Jak wynik IGG będzie wyższy to znaczy że przeszłam teraz w ciąży 🥺 Sprawdziłam wcześniejsze wyniki i nie miałam w poprzedniej ciąży przeciwciał. Strasznie się stresuję 😔 Tym bardziej że stwierdziła ten obrzęk w środę 😩 Badanie robiłam w piątek więc czekam na wynik do poniedziałku 😭Zobacz załącznik 1697567
Pewna na 100% nie jestem, ale z tego co mi mówiła lekarka i z tego co czytałam to gdy igg + i igm - to infekcja przebyta. Może dlatego że IgG u Cb jest dosyć niskie?

IMG_4631.png

Cześć dziewczyny, zacznę od tego że mam termin na 7.11 i jest to pierwsza ciąża, także stresuje się wszystkim czym się da 😅 Szczególnie że staraliśmy się dość długo. Siedzimy z mężem w Holandii akurat, ale raczej wrócę rodzić do Polski.
Wczoraj zrobiłam NIPT a następna wizyta u położnej 8.05 więc czekam niecierpliwie.
Witaj, rozgość się u nas, każda z nas się tu stresuje, nieważne na które dziecko czeka ;)
Jeśli chcesz dołączyć do zamkniętej grupy to napisz do mnie priv ;)

Hejka Dziewczny, jestem po wizycie i niestety w przyszłym tyg idę na zabieg. Pęcherzyk nie urósł, ciąża zatrzymana.

Chciałabym Wam podziękować za wsparcie, rady i życzyć każdej jednej z Was powodzenia na dalszych etapach ❤️❤️❤️ Wszystkiego dobrego dla Was, na pewno ten listopad będzie dla każdej z nas na swój sposób wyjątkowy. Trzymajcie się, Wy i Wasze Maluszuki 🌸
Współczuję bardzo!!🥺 Ściskam mocno! Jeszcze wszystko przed Tobą. Trzeba być dobrej myśli! Niestety coś o tym wiem. Pozdrawiam ♥️

Bardzo ci dziękuję, to miłe ❤️ Chyba jednak zostanę jeśli mogę 🥺
Jestem kłębkiem nerwów od wizyty w środę, na prenatalne udało mi się umówić na 24.04. i nie wiem jak zniosę ten czas 😩

Chciałam tylko jeszcze od siebie o sobie dodać parę słów. Doskonale zdaję sobie sprawę że jestem kontrowersyjna przez swoją szczerość do bólu, nie boję się tematów tabu, trudnych pytań. Dużo mówię o sobie, jestem pewna że za dużo ale faktycznie - taka jestem. I nie chciałabym być przez ten pryzmat źle oceniana. Dziewczyny naprawdę każdy ma prawo żyć po swojemu, proszę was tylko o trochę więcej tolerancji dla osób które wychodzą poza schematy 🙏 Ten "atak" na mnie i sporo niemiłych komentarzy na prawdę był zbyteczny. Niech każdy robi co mu w duszy gra 🙏
Dziewczyny będę więcej się odzywać, ale wolałabym na zamkniętej grupie. W pracy jeszcze nic nie wiedzą. No i ciężki tydzień miałam ale myślę że już z górki będzie. Oby do prenatalnych. Mam 23.04 Pozdrawiam was 😉

reklama
Pewna na 100% nie jestem, ale z tego co mi mówiła lekarka i z tego co czytałam to gdy igg + i igm - to infekcja przebyta. Może dlatego że IgG u Cb jest dosyć niskie?

Zobacz załącznik 1697568
Dokładnie tak jest dodatnie Igg świadczy że miałyśmy kontakt z chorobą i mamy przeciwciała dlatego wynik jest dodatni natomiast jeśli Igm jest wysokie oznacza że teraz mamy infekcje.

Do góry