reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Wiecie co odebrałam betę ponad 80tys :o muszę powtórzyć żeby zobaczyć jaki przyrost, w poprzedniej ciąży zatrzymanej i nieprawidłowo rozwijającej się miałam 39tys

reklama
O słyszałam coś kiedy o tym, ale nigdy nie próbowałam. Nie są mocno chemiczne w smaku?
Niektóre są paskudne więc zdecydowanie lepiej brać mix ;) kupiłam tego przed procedurą ivf ze trzy paczki i wszystko u nas poszło na rozdanie, nie podeszło nam 😬
Większość z Nas tutaj pracuje oraz jest na l4. I na zwolnieniu zastanawiacie się nad wyjazdem? Ja w tym roku odpuściłam, nawet jakbym się dobrze czuła. Mimo wszystko interesuje mnie wasze zdanie. Mi lekarz dał "chodzone" l4, ale i tak nigdzie nie chodzę. Wczoraj poszłam do paczkomatu i po powrocie zwymiotowałam.
Ja nie ruszam się z domu na l4, jak byłam w pierwszej ciąży to wychodziłam tylko na krótkie spacery i to po 20 ale też z uwagi na to, że lato 2023 było bardzo gorące i nie byłam w stanie wcześniej wykulac się z domu, wieczorami temperatura trochę opadała i było znośnie.
Ciekawe jak to jest z zimowym dzieckiem :)
Super! Jak młode jest leżące w gondoli to nie martwisz się że jest mu gorąco w tej puszce, wrzucisz śpiworek i możecie spacerować do woli, przychodzi wiosna/lato, dziecko zaczyna czworakowac, siadać więc spokojnie możesz je puścić na trawkę, rd wypada w najlepszym czasie! Maj, czerwiec - mnóstwo świeżych warzyw, owoców, ciepło więc możesz karmić bobka w samym pampersie żeby nie pobrudził ciuchow😀 same plusy :)
Moja też majowa i też się zastanawiam jak to będzie z tymi spacerami 😂
Ale za to będziemy mieć piękne święta 😍
U mnie akurat święta wypadły słabo bo ja z miesięcznym dzieckiem do rodziny gdzie są dzieci nie pójdę, zresztą wszyscy byli mniej lub bardziej chorzy jak to w zimę, więc wyszło tak, że siedziałam sama, rozlazła z młodym w domu, a że byłam w połogu i miałam silną ppd to nie byłam w stanie nic przygotować dla nas- żadnych dekoracji, żadnego jedzenia, nic. Jedynie choinkę mój mąż kupił i ubrał ale szybko się jej pozbyliśmy.

Do góry