reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Hej @Lelotka990 miło, że dołączyłaś. Jak się ogólnie czujesz i znosisz ciążę? 🌸
Dziekuje że pytasz, ogólnie to chyba nie mogę narzekać bo poza tym że codziennie robię sobie drzemkę 😅 i mam turbo wzdęcia to jest naprawdę dobrze..czasami zastanawiam się czy brak dużych objawow jest ok…ale staram się nie nakręcać…widzę że każda z nas ma inaczej więc staram się myśleć pozytywnie..za tydzień mam wizytę więc muszę jeszcze wytrzymać 😣

Hej dziewczyny. Widze że niedługo przechodzicie na wątek prywatny dlatego też chciałabym do Was dołączyć. Przeczytałam większość wątku i jestem z Wami już około tygodnia ale wcześniej bałam się ujawnić, chyba dlatego że nadal nie wierzę że w końcu się udało…mam za sobą 2 poronienia, mieliśmy zacząć starać się z mężem o przystąpienie do IVF a tutaj taki cud i to naturalny…dziś z OM 8+3, termin na 10.11..2 tyg temu na wizycie widziałam serduszko 🥹 cudzie trwaj 💕
Trzymam kciuki za nas wszystkie abyśmy dotarły w tym składzie do listopada😊
No proszę historia taka jak u nas :D

Dziekuje że pytasz, ogólnie to chyba nie mogę narzekać bo poza tym że codziennie robię sobie drzemkę 😅 i mam turbo wzdęcia to jest naprawdę dobrze..czasami zastanawiam się czy brak dużych objawow jest ok…ale staram się nie nakręcać…widzę że każda z nas ma inaczej więc staram się myśleć pozytywnie..za tydzień mam wizytę więc muszę jeszcze wytrzymać 😣
Pewnie, że jest ok. Tak jak piszesz każda ma inaczej, inaczej to wszystko przechodzi, a że nie ma większych objawów to się tylko cieszyć i liczyć żeby się nic nie zmieniło 😁

Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje lub leciała w ostatnich tyg samolotem ?
Szykuje mi się wyjazd sluzbowy i mysle na ile byłoby to bezpieczne. Dodam, ze jestem na zastrzykach. Raz dziennie neoparin. Dzisiaj wizyta to zrobie wywiad 😁

Szykuje mi się wyjazd sluzbowy i mysle na ile byłoby to bezpieczne. Dodam, ze jestem na zastrzykach. Raz dziennie neoparin. Dzisiaj wizyta to zrobie wywiad 😁
Właśnie też się o tym zastanawiałam. Myśleliśmy o wyjeździe zagranicę na kilka dni w bliżej nieokreślony czasie (może jeszcze teraz, może latem choć nie jestem przekonana jak zdołam zwiedzać w ciąży w upale..., albo wczesną jesienią). Oczywiście samolotem, wiadomo że zależy co powie lekarz, ale właśnie ciekawa jestem jak z tymi zastrzykami. Czy potrzeba jakiegoś zaświadczenia od lekarza że to takie i takie zastrzyki żeby się na lotnisku nie przyczepili że mam igły przy sobie :/

Ja bym się chyba bała..czytałam że też wcześniej poroniłaś. Robiłaś jakieś badania?
Wgl dziewczyny z „przeszłością” znacie przyczyny? U mnie wszystko niby ok, ale jedno poronienie mam z innym partnerem więc zastanawiam sie czy to też ma jakieś znaczenie. Na razie obchodzę się ze sobą jak z jajkiem mam nadzieję że z czasem mi to minie 😣

reklama
Ja bym się chyba bała..czytałam że też wcześniej poroniłaś. Robiłaś jakieś badania?
Wgl dziewczyny z „przeszłością” znacie przyczyny? U mnie wszystko niby ok, ale jedno poronienie mam z innym partnerem więc zastanawiam sie czy to też ma jakieś znaczenie. Na razie obchodzę się ze sobą jak z jajkiem mam nadzieję że z czasem mi to minie 😣
U nas jeden Biochem, później obumarła w 8tc, badaliśmy zarodek to nie wykazało chorób także nie wiemy. Wiele też przebadaliśmy u siebie i jedynie trombofilia u mnie

Do góry