reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Cześć, dziewczyny! Przyjmiecie mnie jeszcze do grupy? Przejrzałam wątek i bardzo chętnie do Was dołączę. Mam termin na trzeciego listopada. :)
Witaj,
Zapraszamy ;) jesteśmy na etapie zakładania grupy zamkniętej żeby mieć więcej prywatności i lepiej się poznać skoro mamy spędzić razem conajmniej kilka miesięcy, a może i lat ;)
Która to Twoja ciąża? Ile masz dzieci i jak masz to w jakim wieku?

reklama
Też was boli z tyłu? Tak jakby nad pośladkiem? Dziwię się, że tylko z jednej strony. Ale aż ciężko chodzić, tak jakbym była tam mega "pospinana", ciężko mi to wytłumaczyć. Bo tak sobie tłumacze, że jeśli coś by się rozciągało to chyba z obu stron? A nie tylko z jednej? Chociaż może to od leżenia na jednym boku a nie ukrywam, że teraz mam mniej ruchu. Gdyby nie ciaza to w ogóle bym się tym nie przejęła i zaczęła ostro rozciągać to miejsce.

Też was boli z tyłu? Tak jakby nad pośladkiem? Dziwię się, że tylko z jednej strony. Ale aż ciężko chodzić, tak jakbym była tam mega "pospinana", ciężko mi to wytłumaczyć. Bo tak sobie tłumacze, że jeśli coś by się rozciągało to chyba z obu stron? A nie tylko z jednej? Chociaż może to od leżenia na jednym boku a nie ukrywam, że teraz mam mniej ruchu. Gdyby nie ciaza to w ogóle bym się tym nie przejęła i zaczęła ostro rozciągać to miejsce.
nie jestem w tej grupie ale pokazał mi się ten post na głównej. Ten ból nad pośladkiem to ucisk na nerw. Coś w rodzaju rwy kulszowej. Mam obecnie to samo potwierdzone przez lekarza ja jestem na wrzesniowkach 😊 Czy ból potęguje jak np chwilę polezysz i się podnosisz lub gdzieś idziesz szybszym krokiem ? Bo u mnie tak właśnie jest

A teraz nie próbujesz się rozciągnąć? Nie jest to zabronione w ciąży, a pomaga.

nie jestem w tej grupie ale pokazał mi się ten post na głównej. Ten ból nad pośladkiem to ucisk na nerw. Coś w rodzaju rwy kulszowej. Mam obecnie to samo potwierdzone przez lekarza ja jestem na wrzesniowkach 😊 Czy ból potęguje jak np chwilę polezysz i się podnosisz lub gdzieś idziesz szybszym krokiem ? Bo u mnie tak właśnie jest
Tak, dokładnie tak mam. I co powiedział lekarz? Nie powinnyśmy się tym przejmować? Bardzo dziękuję Ci, że odpisałaś bo nie wiedziałam czy to normalne😔

Ja miałam podobnie z pierwszą córką, większość ciąży (choć zaczęło się trochę później i trwało do końca) dość mocno bolało/kłuło, ale nie nad pośladkiem tylko jakby w nim, był to jeden pośladek i lekarz tłumaczył to tym że coś uciska na nerw i akurat tam boli. Miałam iść do fizjo, ale mi tak średnio po drodze do lekarzy jeśli nie "czuję" takiej potrzeby, a że mój lekarz mówił że to minie to odpuściłam, mąż masował co jakiś czas 😁 i po porodzie przestało boleć, w kolejnej ciąży nie wróciło ;)

reklama
Witajcie z rana :)
Jak dziś samopoczucie? Ja na razie czuje się dobrze, nawet głodna jestem, zaraz biorę się za śniadanie. Pogoda za oknem zwiastuje ładny dzień, choć ponoć jest tylko 2 stopnie, ale niebo bezchmurne, słońce świeci, więc liczę na to się zrobi się cieplej ☺️
Napisałam do Anialsu, czekam na odpowiedź, jak da znać co i jak to Wam napisze :)

Do góry