reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Kurcze zauważyłam taki beżowy/jasno brązowy śluz jak się podcierałam... Niby wiem, że jak nie ma bólu i krwi to nie powinnam się zanadto martwić, ale się zmartwiłam :( wizyta dopiero w przyszłą środę... A u mojego lekarza aż 25go kwietnia :/ myślicie że jak nadal będzie plamienie to umówić się na tą środę do mojego lekarza?

reklama
Kurcze zauważyłam taki beżowy/jasno brązowy śluz jak się podcierałam... Niby wiem, że jak nie ma bólu i krwi to nie powinnam się zanadto martwić, ale się zmartwiłam :( wizyta dopiero w przyszłą środę... A u mojego lekarza aż 25go kwietnia :/ myślicie że jak nadal będzie plamienie to umówić się na tą środę do mojego lekarza?
Myślę, że jak nadal będzie to tak. Zrób tak żebyś Ty była spokojna 🙂

Zerknęłam na grupy, grupę można założyć ot tak po prostu chyba, więc jeśli któraś będzie chętna to niech założy 🙂

Myślę, że jak nadal będzie to tak. Zrób tak żebyś Ty była spokojna 🙂

Zerknęłam na grupy, grupę można założyć ot tak po prostu chyba, więc jeśli któraś będzie chętna to niech założy 🙂
Na pewno trzeba to zgłosić "do góry" wtedy proszą chyba o listę dziewczyn do grupy zamkniętej, zakładają i dostajemy "zaproszenie" czy jakoś tak, trzeba ustalić regulamin itp. Ale ja to tak tylko w teorii kojarzę, nie wiem jak dokładnie się to ogarnia.

Ja mam taki średnio 2x w tygodniu. Mój ginekolog powiedział że na usg przyczyny nie widać ale może być z przeciążenia, gdy pęknie naczynko na szyjce, gdy rozciąga się macica. Ja mam od wczoraj taki znowu kolejny raz więc poprostu leżę. Jeśli będzie się rozkręcać i więcej to rozważ szybsza wizytę albo sor.

Na pewno trzeba to zgłosić "do góry" wtedy proszą chyba o listę dziewczyn do grupy zamkniętej, zakładają i dostajemy "zaproszenie" czy jakoś tak, trzeba ustalić regulamin itp. Ale ja to tak tylko w teorii kojarzę, nie wiem jak dokładnie się to ogarnia.
O kurczę, ja sobie weszłam w grupy i tam jest opcja „załóż grupę” czy jakoś tak. Myślałam, że to po prostu można założyć, a „góra” zatwierdza czy jakoś tak 🙂

Załączniki

• IMG_5480.png
    IMG_5480.png
    41,6 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_5481.png
    IMG_5481.png
    71,2 KB · Wyświetleń: 34
Ku
O kurczę, ja sobie weszłam w grupy i tam jest opcja „załóż grupę” czy jakoś tak. Myślałam, że to po prostu można założyć, a „góra” zatwierdza czy jakoś tak 🙂
Kurcze, nie wiem dokładnie. Na grupie córki ktoś z "góry" nam zakładał i dostałam właśnie wiadomość z listą osób do zamkniętej grupy itp. ja się na tym nie znam :/ chcesz to możesz zaryzykować i założyć, ale wtedy jak ją przypiąć do listopadówek?

Ku

Kurcze, nie wiem dokładnie. Na grupie córki ktoś z "góry" nam zakładał i dostałam właśnie wiadomość z listą osób do zamkniętej grupy itp. ja się na tym nie znam :/ chcesz to możesz zaryzykować i założyć, ale wtedy jak ją przypiąć do listopadówek?
O kurczę, to nie wiem, myślałam, że to takie proste! 😅
Kurcze właśnie nie wiem, może któraś z dziewczyn coś wie o tym i się lepiej zna? Teoretycznie zaryzykować można, ale po co zakładać grupę gdzie się nikt nie będzie udzielał jeśli to nie działa tak jak napisałam 🫣

reklama
Mój lekarz mi mówił, że to normalne ale zawsze warto się do niego umówić i podejść żeby się nie denerwować. Gdyby wystąpiło krwawienie to na szpital jechać. Także może dla świętego spokoju sobie sprawdź? Po co ci stres i nerwy?

Do góry