reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
Oj nie pomogę, my z racji, że to nasze drugie raczej narazie zmieniać nie będziemy. Też jeździmy kombi i mam nadzieję, że Nam wystarczy 😂
My kupiliśmy to kombi jak pierwsza miała 2 miesiące, sporo z nami ten samochód przejeździł, naprawdę to ukochane autko, ale no nie wyobrażam sobie pakować 3 foteliki na tył. Nie wchodzi również w grę żeby któreś z nas siedziało z tyłu, a dziecko z przodu, bo prawko mam tylko ja, a mąż to duży chłop, więc na dłuższą trasę z tyłu nie ma szans żeby siedział.
Także niestety czeka nas zmiana. A mąż się śmieje, że jak już kupimy 7osobowe to trzeba by je zapełnić bo szkoda marnować tyle miejsc 😂

My kupiliśmy to kombi jak pierwsza miała 2 miesiące, sporo z nami ten samochód przejeździł, naprawdę to ukochane autko, ale no nie wyobrażam sobie pakować 3 foteliki na tył. Nie wchodzi również w grę żeby któreś z nas siedziało z tyłu, a dziecko z przodu, bo prawko mam tylko ja, a mąż to duży chłop, więc na dłuższą trasę z tyłu nie ma szans żeby siedział.
Także niestety czeka nas zmiana. A mąż się śmieje, że jak już kupimy 7osobowe to trzeba by je zapełnić bo szkoda marnować tyle miejsc 😂
Ja na koniec sierpnia zdałam prawko, w połowie września kupiliśmy samochód dla mnie. Plan był na jakieś małe, zgrabne autko. Ostatecznie stanęło na kombi 😂 jak wracaliśmy mąż stwierdził "przyzwyczaisz się do takiego. To przyszłościowy zakup. Zobacz, duże, rodzinne, wózek się zmieści" 😂

A jaki masz wymiar GS? Ja jestem ciekawa jak pójdę czy coś będzie widać 🫣 póki co czekam na termin do lekarza bo mam dopiero 11.04
Powiem szczerze, że nie wiem jaki był rozmiar pęcherzyka, zarodek w sobotę miał 0.23 cm i serducho biło ;) ogólnie jak widzisz po moich przypadkach okolice skończonego 6 tygodnia już są w miarę pewne. Choć znam dziewczynę która poszła w 5+6 i nie było bicia, lekarz nastraszył, że obumarła ciąża, ale poszła do innego lekarza 2 dni później i już serce pięknie biło, także jeśli Ci się nie spieszy to "bezpieczniejsze" poczekać do np. 6+6 albo ponad. Ja poszłam tak czy inaczej bo potrzebowałam leki, ale po historii z córkami liczyłam na serduszko i się nie zawiodłam ;)

reklama
Powiem szczerze, że nie wiem jaki był rozmiar pęcherzyka, zarodek w sobotę miał 0.23 cm i serducho biło ;) ogólnie jak widzisz po moich przypadkach okolice skończonego 6 tygodnia już są w miarę pewne. Choć znam dziewczynę która poszła w 5+6 i nie było bicia, lekarz nastraszył, że obumarła ciąża, ale poszła do innego lekarza 2 dni później i już serce pięknie biło, także jeśli Ci się nie spieszy to "bezpieczniejsze" poczekać do np. 6+6 albo ponad. Ja poszłam tak czy inaczej bo potrzebowałam leki, ale po historii z córkami liczyłam na serduszko i się nie zawiodłam ;)
Ja to zazwyczaj po 7 tygodniu chodziłam :) z córką byłam 7+0 i było serce ♥️ myślę czy iść wcześniej czy już coś będzie czy zaczekać ;)

Do góry