reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Ja mam wizytę w piątek po 13. To będzie druga wizyta, pierwsza była 2 tygodnie temu i był pusty pęcherzyk. W piątek wizyta rozstrzygająca. Albo serduszko i wszystko ok, albo brak i powtórka z grudnia 😥.
Bardzo bym chciała żeby to serduszko było, ale szczerze to wcale się nie nastawiam żeby się znowu nie rozczarować.
Nawet korciło mnie żeby pójść w międzyczasie do innego lekarza na USG, ale uznałam że nie ma co niepotrzebnie się denerwować. Będzie co ma być i czekam cierpliwie do piątku. Albo i niecierpliwie, bo już tak bardzo chciałabym wiedzieć na czym stoję
Wszystkie czekamy na Wasze serduszko ❤️ do piątku to już blisko, dasz radę ;) i pamiętaj że nie jesteś sama, każda z nas na wizytę serduszkową wyjdzie z duszą na ramieniu, ja też zaliczyłam poronienie na przełomie listopada i grudnia, ale teraz mam serduszko, więc poprzednie poronienie nie musi oznaczać teraz powtórki, jeśli dobrze pamiętam Ty miałaś ładne przyrosty bety więc bądź dobrej myśli ;)

reklama
Ech, ja mam dzisiaj kryzys straszny. Chce mi się spać, nie mam siły, mam ogromne mdłości i nie mogę nic jeść. Boli mnie gardło i mam katar.
Szefowi w pracy nie powiedziałam o ciąży - nie mam jak się z nim spotkać twarzą w twarz, a jednak nie chciałabym przez telefon informować.
Jeszcze mamy bardzo intensywny ten tydzień, jeśli chodzi o życie prywatne. Dużo zmian i zabiegania.
A ja bym się chciała położyć i spać...

Dziewczyny tak jak pisałam wizyta dopiero jutro, a wyniki moczu takie jak poniżej, to jakaś infekcja ?

Załączniki

• IMG_1522.jpeg
    IMG_1522.jpeg
    850,3 KB · Wyświetleń: 50
Wiem, ze to jeszcze wcześnie, ale polecacie może jakieś wózki? Takie najlepiej 3 w 1😅 Akurat wieczorem przy herbatce bym sobie pooglądała🤣

Hej, ja jestem tu nowa. 😊 Trafiłam tu z polecenia mamy, która 14 lat temu poznała tu swoje koleżanki, z którymi kontakt ma do dzisiaj. (żeby nie było między mną a bratem jest 17 lat różnicy 🫢)
Dzisiaj mija równo 8 tydzień ciąży. ❤️ Serduszko widzieliśmy i czekamy na kolejną wizytę. To nasze wyczekane dzieciątko, bo niestety zmagaliśmy się z niepłodnością przez kilka lat. Od ponad tygodnia zmagam się z mdłościami i strasznym samopoczuciem. Nie chcę narzekać, bo długo czekałam na to, aby być mamą, ale nie mam już czasem siły być silna i płaczę po kątach. 😔 Myślałam, że będę się czuła wspaniale i cieszyła się, tymczasem walczę o przetrwanie i zazdroszczę wszystkim koleżankom, które mówiły mi, że czuły się fantastycznie. Do tego dochodzi jeszcze stres związany z rodzinnymi sprawami i przerasta mnie to. Mam duże wsparcie rodziny i męża, ale przez to samopoczucie jestem czasem strasznie wredna i potem mi przykro. 😔 No dobra koniec smęcenia. 🤣Już od jakiegoś czasu czytam co tu się dzieje i trzymam za wszystkie kciuki. 🍀❤️

reklama
Do góry