reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Załączniki

• Screenshot_2025-03-29-12-52-58-96_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2025-03-29-12-52-58-96_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    357,9 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Ja dziś chyba przegięłam ze sprzątaniem... Tak się ucieszyłam wczoraj że wszystko dobrze że dziś od rana wpadłam w szał sprzątania. Siadłam dopiero teraz, zgrzana, czerwona i chyba troszkę mnie brzuch ciągnie 😥. Taki człowiek głupi, oby tylko z okruszkiem wszystko było ok 🙏

Ja Was bardzo dobrze dziewczyny rozumiem, też najbadziej się boję złych wieści na następnej wizycie.
Ja zaczęłam brać wczoraj tabletki na mdłości, trochę nie tyłam pewna, bo jak zapłaciłam za nie w aptece ponad 150zł to się trochę przeraziłam, ale stwierdziłam, że biorę, nie wytrzymam.
Też dostałam takie za taką piękną cenę więc może te same 😅

Ja dziś chyba przegięłam ze sprzątaniem... Tak się ucieszyłam wczoraj że wszystko dobrze że dziś od rana wpadłam w szał sprzątania. Siadłam dopiero teraz, zgrzana, czerwona i chyba troszkę mnie brzuch ciągnie 😥. Taki człowiek głupi, oby tylko z okruszkiem wszystko było ok 🙏
Ja też dzisiaj przesadziłam teraz leżę bo rozbolal mnie mocno brzuch i pachwiny eh

hej, ja się melduję z oddziału zakaźnego w szpitalu, syn ma ospę a ja nie mam informacji (rodzice nie pamiętają, książeczka zdrowia zaginęła) czy przechodziłam ją w dzieciństwie. Pobrali mi krew do badań no i zobaczymy, jeśli nie mam przeciwciał to będę musiała mieć je podane, dlatego mam ogromną nadzieję, że jednak je mam 🙏🏻

Poza tym nie mam żadnych objawów, gdyby nie brak okresu to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży, ale w pierwszej było tak samo ;) dopiero później dopadły mnie jakieś bóle piersi itd ale oszczędziło mnie raczej. Progesteron mi spadał, lekarz przepisał dupka, po trzech dniach skoczył do 15 więc już nie jest źle.

Witam wszystkie mamy. Wróciłam na forum babyboom po 14 latach. Akurat dziś moja starsza córka obchodzi 14 urodziny. O 2 ciąży dowiedziałam się z testu 18 marca. Pierwsza wizyta u lekarza umówiona jest na czwartek. Z wyliczeń termin porodu wypada mi na 21.11.2025r. W lipcu kończę 40 lat więc melduje się u was z ciąża geriatryczną ;) są też tu inne mamy w podobnym wieku?
Hej, gratulacje i wszystkiego najlepszego dla córy! :) ja kończę 35 lat w czerwcu :)

Dziewczyny będziecie robić badania nifty?
W pierwszej ciąży nie robiłam, w drugiej też nie mam w planach. Mam bardzo dobrego lekarza ultrasonografistę z certyfikatem fmf i ufam mu w kwestii zdrowia dziecka, jeśli zasugeruje, że coś może być nie tak i warto zrobić dodatkowe badania to wtedy nie będę się wahać.

A dużą macie tą sypialnię?
My kupiliśmy dom, ale mamy na górze 3 pokoje. 2 pokoje są urządzone jak dla dzieci, mają 20 i 18 metrów. Ale burzenie ściany i stawianie dwóch mnie jakoś zupełnie nie przekonuje 🤦‍♀️ chociaż wtedy byłyby 3 pokoje, po około 12 metrów, czyli takie w sam raz moim zdaniem.
Wiesz co nie pamiętam dokładnie, ale około 20 metrów. Córki pokój ma około 10 metrów.

Dziewczyny kiedy powiecie rodzinie ? Tzn moi rodzice wiedzę ale mój mąż chciałby powiedzieć swojej rodzinie bo rodziców nie ma w święta ale ja się waham bo to będzie przed prenatalnymi. Boję się ich strasznie i mam opory jakieś...
my na majówkę powiemy, 14.04 mam wizytę, a następna 17.04. Na majówkę wyjeżdżamy i każdemu prześlemy zdjęcie, ta ciąża chcemy się cieszyć sami, w sensie te pierwsze chwile.

reklama
hej, ja się melduję z oddziału zakaźnego w szpitalu, syn ma ospę a ja nie mam informacji (rodzice nie pamiętają, książeczka zdrowia zaginęła) czy przechodziłam ją w dzieciństwie. Pobrali mi krew do badań no i zobaczymy, jeśli nie mam przeciwciał to będę musiała mieć je podane, dlatego mam ogromną nadzieję, że jednak je mam 🙏🏻

Poza tym nie mam żadnych objawów, gdyby nie brak okresu to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży, ale w pierwszej było tak samo ;) dopiero później dopadły mnie jakieś bóle piersi itd ale oszczędziło mnie raczej. Progesteron mi spadał, lekarz przepisał dupka, po trzech dniach skoczył do 15 więc już nie jest źle.

Hej, gratulacje i wszystkiego najlepszego dla córy! :) ja kończę 35 lat w czerwcu :)
trzymaj się!

Do góry