martyna.27
Zaciekawiona BB
Zależy od usg prenatalnego czy będą jakieś wskazania a tak sama z siebie nie wiem czy się zdecyduje...Dziewczyny będziecie robić badania nifty?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zależy od usg prenatalnego czy będą jakieś wskazania a tak sama z siebie nie wiem czy się zdecyduje...Dziewczyny będziecie robić badania nifty?
A być możeTeż dostałam takie za taką piękną cenę więc może te same![]()
Ja dziś mnóstwo nosiłam, sprzątałam, biegałam, robiłam zakupy - i też nie najlepiej się czuję. Ale nie zwymiotowałam ani razu, więc liczę to za sukcesJa dziś chyba przegięłam ze sprzątaniem... Tak się ucieszyłam wczoraj że wszystko dobrze że dziś od rana wpadłam w szał sprzątania. Siadłam dopiero teraz, zgrzana, czerwona i chyba troszkę mnie brzuch ciągnie. Taki człowiek głupi, oby tylko z okruszkiem wszystko było ok
![]()
Ja nie planuję takich badań. Nie jesteśmy w żadnej grupie ryzyka, pierwsze ciąże zdrowe - zaufam lekarzowi. Oczywiście jeśli zleci to zrobię, ale wierzę w jego ocenę.Dziewczyny będziecie robić badania nifty?
Ja teraz jem najzdrowiej z dwóch ciąż! Słodkiego wcale, a ochotę mam na takie "swojskie jadło" i jabłka, więc też nie najgorzej.Dokładnie tak. U mnie mdłości może nie było ale w obydwóch ciążach jadłam zupełnie inaczej i dziewczynki urodziły się obie zdrowe. Jedyna różnica jaką widziałam to to że w pierwszej ciąży trzymam dietę cukrzycową mimo braku cukrzycy ciążowej, a przy drugiej nie trzymałam żadnej diety jadłam to na co miałam ochotę. Pierwsza urodziła się 2700, a druga 3500. To mnie trochę mobilizuje do trzymania zdrowszej diety, choć nie przeginam póki nie muszę![]()
To u mnie dziewczyny ewidentnie wagę urodzeniową miały z dość dużą różnicą, ale potem obie słabo przybierały i obie są małe/drobne, ale pierwsza miała mnóstwo badań pod tym kątem i wszystko w normie, przy drugiej już lekarka to olała, stwierdziła że taka nasza uroda, bo obie to od urodzenia małe żarłokiJa teraz jem najzdrowiej z dwóch ciąż! Słodkiego wcale, a ochotę mam na takie "swojskie jadło" i jabłka, więc też nie najgorzej.
Moje dzieci urodziły się podobne : synek 3830 tydzień po terminie , córka dzień przed terminem 3600. Ale mam dużego męża, więc i dzieci są duże po nim - wciąż szybko rosną![]()
To moja młodsza we wrześniu będzie miała 4 lata, a waży 17 kg i mierzy 107 cmTo u mnie dziewczyny ewidentnie wagę urodzeniową miały z dość dużą różnicą, ale potem obie słabo przybierały i jadła są małe/drobne, ale pierwsza miała mnóstwo badań pod tym kątem i wszystko w normie, przy drugiej już lekarka to olała, stwierdziła że taka nasza urodaja też urodziłam się niewielka i zawsze byłam drobna. Teraz starsza która w czerwcu będzie miała 4 lata waży 13kg i nosi rozmiar 92/98, a młodsza w czerwcu 2 lata i waży 10kg i nosi 80/86 także obie drobniutkie, z rozmiarem dużo "poniżej normy". Ciekawe jak będzie z trzecim, może chłopiec byłby większy i szybciej rósł...? No ciekawe jak będzie
Ale tak czy inaczej ruszam z odrobinę wyższą wagą już przy dziewczynach, więc staram się dobrze odżywiać żeby nie przytyć za dużo![]()
Na początku się martwiłam, bo wiadomo, że słabe przyrosty, ciągle w dole siatki, ale teraz jak wiem że okaz zdrowia, ale taka jest uroda to bardzo się cieszę. Rzadziej muszę zmieniać im garderobę, nosić nie ma problemu, choć mało je noszę, a starszej to w ogóle praktycznie. No i są takie słodkie, dziecięce malutkie, małe blondyneczki z niebieskimi oczamiTo moja młodsza we wrześniu będzie miała 4 lata, a waży 17 kg i mierzy 107 cmchciałabym takie mniejsze dziecko, łatwiej nosić
Moja ma niecałe 13 miesięcy waży ponad 10kg :/ jest co dźwigać ;( po dzisiejszych lamentach kręgosłup płacze ;( miałam odpoczywać więcej a wyszło że cały dzień dziecko na mnie wisiałoTo u mnie dziewczyny ewidentnie wagę urodzeniową miały z dość dużą różnicą, ale potem obie słabo przybierały i obie są małe/drobne, ale pierwsza miała mnóstwo badań pod tym kątem i wszystko w normie, przy drugiej już lekarka to olała, stwierdziła że taka nasza uroda, bo obie to od urodzenia małe żarłokija też urodziłam się niewielka i zawsze byłam drobna. Teraz starsza która w czerwcu będzie miała 4 lata waży 13kg i nosi rozmiar 92/98, a młodsza w czerwcu 2 lata, waży 10kg i nosi 80/86 także obie drobniutkie, z rozmiarem dużo "poniżej normy". Ciekawe jak będzie z trzecim, może chłopiec byłby większy i szybciej rósł...? No ciekawe jak będzie
Ale tak czy inaczej ruszam z odrobinę wyższą wagą już przy dziewczynach, więc staram się dobrze odżywiać żeby nie przytyć za dużo![]()
No to moja ma 21 miesięcy u waży tyle samo... Ale ja wiem, że moja jest dużo za mała w porównaniu do rówieśników, twoja jest pewnie w sam raz, a jedynie jest młodziutka i wymaga dużo noszenia :/ moja się wręcz wkurza jak ją noszę, bo ona chce wszędzie sama...Moja ma niecałe 13 miesięcy waży ponad 10kg :/ jest co dźwigać ;( po dzisiejszych lamentach kręgosłup płacze ;( miałam odpoczywać więcej a wyszło że cały dzień dziecko na mnie wisiało![]()