reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

reklama
:-) Wiecie chyba wszytkie chcemy troche wczesniej przywitac nasze dzieciaczki moze to jakas zbioreowa hipnoza czy co?? a Monika z Usa dawno nic nie pisala.... ciekawa jestem jak tam u niej szykowania ida?

megusek wiem wiem ale juz nie moge sie doczekac :-) postaram sie byc cierpliwa ;-)
no i po wizycie maly ma bardzo nisko glowke w kanale wiec gin powiedzial ze to moze juz gdzies za 2 tyg :-) super :tak:
jeszcze jedna wizyta mnie czeka na poczatku listopada a pozniej mam przychodzic na sluchanie tetna malego ale mam nadzieje ze tylko jedna wizyta i porodowka :-)
dzisiaj sie dowiedzialam ze u nas straszne kolejki na porodowki i brakuje miejsc tragedia mam nadzieje ze mnie przyjma jednak:szok:

No wlasnie ja mam stresik czy bede w tym szpitalu mogla rodzic ktory sobie upodobalam? podobno sa zapisy na porod lepiej jest przysymulowac zeby polozyli na oddzial i tam zaczeka takie rady kolezanki mi daly ?!! straszne a Ewa ty tez juz mialas jakis upatrzony szpital i to wlasnie tam sa te kolejki??

no tomi stracha zrobilyscie...ja chce rodzic tam gdzie wybralam. Ale wiecie, ze jak tam bylam ogladac to sporo bylo tych kobitek co juz urodzily i sale pozajmowane...hmmmm

Lucyann badanie wielkościmiednicy jest bezbolesne :-D Biroą taki śmieszny metalowy przyrzad i mierzą Ci od jendej kości miednicy do drugiej i robią to na zawnątrz a nie dopochwowo więc spoko. Ale te badania (może jeszcze nie miałaś) nie takie zwykle dopochwowe z wziernikiem i patrzeniem jak wygląda szyjka tylko oceniające wielkość kanału rodnego takie jak mialy już niektóre z nas naprawdę nie są przyjemne :no: .

Dziwne, a mnie te badania o których ostatnio piszecie w ogóle ominęły. Po ostatniej wizycie, kiedy lekarka badała mnie jak zwykle na palec i zaglądała tu i tam stwierdziła , że wszystko jest jak należy i mam sie ewentualnie zgłosić na KTG tuz przed terminem lub jak coś mnie zaniepokoi.

Może powinno mnie zaniepokić, ze nie robiła mi tych wszystkich pomiarów? A może nie są to konieczne badania? Wszystkie je miałyście?

Cynamonka nie masz co się martwić bo badanie wielkości mednicy to robili mi przy porodzie córki w szpitalu a badanie wielkości kanału rodnego to teraz w tej ciąży a w pierwszej to jakoś sobie tego nie przypominam :tak:

reklama
Mi nie mierzyli miednicy. Lekarz sam na oko widzi, jak któraś jest szeroka w biodrach, to chyba dlatego nie wszystkim się mierzy. Mi powiedział, że powinnam samodzielnie urodzic dziecko nawet o wadze ok 4 kg. 30 października ide na usg, żeby określic stan łożyska i wielkość dziecka. Lekarz badając w zesżłym tyg powiedział, że około 3200 ma. Mam nadzieję, że nie przenoszę... A pisałam Wam, ze na ostatnim usg tak się maleństwo gruntownie wypieło, że na 100% córeczka bedzie?:tak:Pozdrawiam

Do góry