reklama
megusek wiem wiem ale juz nie moge sie doczekac :-) postaram sie byc cierpliwa ;-)
no i po wizycie maly ma bardzo nisko glowke w kanale wiec gin powiedzial ze to moze juz gdzies za 2 tyg :-) super
jeszcze jedna wizyta mnie czeka na poczatku listopada a pozniej mam przychodzic na sluchanie tetna malego ale mam nadzieje ze tylko jedna wizyta i porodowka :-)
dzisiaj sie dowiedzialam ze u nas straszne kolejki na porodowki i brakuje miejsc tragedia mam nadzieje ze mnie przyjma jednak
no i po wizycie maly ma bardzo nisko glowke w kanale wiec gin powiedzial ze to moze juz gdzies za 2 tyg :-) super
jeszcze jedna wizyta mnie czeka na poczatku listopada a pozniej mam przychodzic na sluchanie tetna malego ale mam nadzieje ze tylko jedna wizyta i porodowka :-)
dzisiaj sie dowiedzialam ze u nas straszne kolejki na porodowki i brakuje miejsc tragedia mam nadzieje ze mnie przyjma jednak
No wlasnie ja mam stresik czy bede w tym szpitalu mogla rodzic ktory sobie upodobalam? podobno sa zapisy na porod lepiej jest przysymulowac zeby polozyli na oddzial i tam zaczeka takie rady kolezanki mi daly ?!! straszne a Ewa ty tez juz mialas jakis upatrzony szpital i to wlasnie tam sa te kolejki??
Lucyann badanie wielkościmiednicy jest bezbolesne Biroą taki śmieszny metalowy przyrzad i mierzą Ci od jendej kości miednicy do drugiej i robią to na zawnątrz a nie dopochwowo więc spoko. Ale te badania (może jeszcze nie miałaś) nie takie zwykle dopochwowe z wziernikiem i patrzeniem jak wygląda szyjka tylko oceniające wielkość kanału rodnego takie jak mialy już niektóre z nas naprawdę nie są przyjemne .
Cynamonka
Fanka BB :)
Dziwne, a mnie te badania o których ostatnio piszecie w ogóle ominęły. Po ostatniej wizycie, kiedy lekarka badała mnie jak zwykle na palec i zaglądała tu i tam stwierdziła , że wszystko jest jak należy i mam sie ewentualnie zgłosić na KTG tuz przed terminem lub jak coś mnie zaniepokoi.
Może powinno mnie zaniepokić, ze nie robiła mi tych wszystkich pomiarów? A może nie są to konieczne badania? Wszystkie je miałyście?
Może powinno mnie zaniepokić, ze nie robiła mi tych wszystkich pomiarów? A może nie są to konieczne badania? Wszystkie je miałyście?
reklama
Anetka75
Entuzjast(k)a
Mi nie mierzyli miednicy. Lekarz sam na oko widzi, jak któraś jest szeroka w biodrach, to chyba dlatego nie wszystkim się mierzy. Mi powiedział, że powinnam samodzielnie urodzic dziecko nawet o wadze ok 4 kg. 30 października ide na usg, żeby określic stan łożyska i wielkość dziecka. Lekarz badając w zesżłym tyg powiedział, że około 3200 ma. Mam nadzieję, że nie przenoszę... A pisałam Wam, ze na ostatnim usg tak się maleństwo gruntownie wypieło, że na 100% córeczka bedzie?Pozdrawiam