reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Mamusie, powiedzcie czy wasze skarby śpią jeszcze w łóżeczku z nachyleniem, tak jak zalecało się w okresie noworodkowym, czy śpią już na płasko?? No i czy śpią na poduszeczkach, by główka jednak była nieco wyżej?? My ciągle mamy pod materacem książki, by był ustawiony pod kątem... i nie wiem czy już nie położyć na płasko malca :sorry:???
I druga kwestia, czy na wieczór (po kąpieli, przed zaśnięciem) do karmienia dajecie coś bardziej treściwego typu kaszka czy samo mleczko?

pati
mam dokładnie tak samo z tym nagłym budzeniem się o 00.00 też odchodzę od zmysłów co się dzieje, bo przecież Natan przesypiał już całe noce..a tu nagle taka zmiana, wczoraj to myślałam, że zwariuję, wstał o 23.30 później o 02.30, potem o 4.30 i od 5.00 już nie spał:-(. Kompletnie nie wiem co się dzieje...:no:

ulala to oby więcej takie nieszczęścia zdrowotne się nie przytrafiały :-(

multi mam podobnie jak Ty, mój tatuś odszedł do aniołków jak byłam młodziutką dziewczynką... był mi taki bliski, zaciekawił mnie światem...aj.. ;(

babyduck no my póki co jeszcze nie podajemy kawałeczków jedzonka, choć jak patrzy na "nasze" jedzenie to wyrywa się jak szalony:-)

anii dokładnie, z córą świetnie się spędza czas, szczególnie teraz gdy słuchamy takiej samej muzyki, lubimy takie same filmy, podobne ciuszki nosimy, jest bosko :-)

basia gratulacje z tak zdolniutkiej i utalentowanej córci :-)

olii duuużżoo zdrówka dla szkraba

mdmd faktycznie absolutnie się z Tobą zgodzę, świetnie jest wrócić do pracy, ja to już nie mogłam się doczekać.. uwielbiam swoją pracę no i bardzo ale to bardzo się odpoczywa.. teraz to widzę i się śmieję z M jak świetnie kłamał i kombinował, że jak wracał z pracy to mówił, że jest taaaaaki zmęczony (a fizycznej pracy nie ma), we mnie to po pracy wstępuje nowa energia..ależ to relaks..bycie z pociechami w domku jest dużo bardziej ciężkie..

A ja jestem po 2 dniu w pracy i podobnie jak Ty multi póki co mam same ploteczki... Powrót do pracy to coś rewelacyjnego, no nic lepszego teraz nie mogło mnie spotkać. Aż mi szkoda, że ten czas w pracy tak szybciutko mija..:-(, choć tęsknota za synkiem jest..:-) Owszem cudne było bycie z maluszkiem przez te pełne pół roku, ale praca, kontakt z ludźmi daje tyle satysfakcji, no i docenienie..o co w domu ciężko.. mam na myśli M :sorry:

reklama
ala i nie dławi się ?? ja to tylko chrupke biszkopta zebów nie ma wydaje mi się że sobie nie poradzi ale nie próbowałam czasem w zupce większe kawałki sa i nieraz tak było że go na wymioty ciagło bo gdzies mu staneło:) ale z zupkami sobie radzi muszę spróbować .

Ulala jeszcze ani razu mi sie nie zadławiła :-) Natalka też nie ma jeszcze zębów, ale dziąsła są bardzo mocne i spokojnie dają sobie radę z miażdżeniem takich rzeczy.

a chce Wam się tak co dwa dni gotować na nowo??:O ja codziennie gotowałam i zbrzydło mi juz trochę :O a małej po rozmrożeniu daję i nie narzeka więc chyba jej smakuje, ja gotuję wszystko razem a potem i tak wybieram ztej wody i na każdy dzień tyg inne składniki są. babyduck nie ma mowy o kawałkach, my jeszcze bezzębni :O dziewczyny ile macie już smaków wprowadzonych?? u nas całkiem sporo z warzyw, ale z owoców tylko jabłko i gruszka, dałam jej wczoraj łyżeczkę banana, ale test nie przeszedł pomyślnie :( niestety bolał ją brzuszek ;/ katalina u nas nadal mleczko na kolację, a właściwie zwiększona częstotliwość karmienia pod wieczór a ostatnie karmienie z obu cycków ;) także jest najedzona, rano śniadanko kaszka 100 ml, a na obiadek miks warzyw 100 ml i nic więcej nie daję, tylko dwa posiłki takie bardziej treściwe, a przez resztę dnia tylko mleko anii właśnie gdzie pracujesz? oj coś czuję że z tej samej branży jesteśmy ;D u mnie też ludzie nie zadowoleni i jeszcze mordy drą, a kasa nijaka, połowę pensji stracę na dojazd, ale niestety u nas innych perspektyw nie ma ;/

Babydack my dajemy jedzenie w kawaleczkach:) on uwielbia ruszać buzią.
Daje mu brokuły ziemniaki cukinie marchewkę kalarepe. Próbuje sam jeść ale większość ląduje na podłogę. Z owoców je banana jabłko i ładnie sobie radzi.

Katalina u nas pod materacem dalej leżą pudełko z puzzli:) a na kolacje daje kaszkę a po dwóch godz.mleczko
Ze spaniem Igor śpi lepiej owszem budzi się na mleko ale co mnie cieszy ze śpi 11h co zawsze było 8 czasem lub 9h:)

U nas juz po katarku a w ruch poszła Frida i woda morska i trwało 10dni:(
Igor też juz zaczął sam stawać na własne nóżki ale tylko w łóżeczku. Na panelach zabardzo mu się nóżki rozjeżdżają :)

Dziewczyny my też teraz będziemy mieć chrzciny i mam pytanko jak takiego dużego synka ubrać chodzi mi o to czy musi być cały na biało czy bez też jest mile widziany?

Ostatnia edycja:
Witam się z rana!
Babyduck
ja daję młodemu chrupki, biszkopty, nawet chlebek z masełkiem jadł, gotowaną marchewkę w słupki, brokuł. Z tym sobie radzi Jabłko i banana daję do siateczki bo Mati ma już 8 zębów i za duże kawałki odgryzał i później się krztusił.
Ulala, Oli życzę zdrowia dla Maluszków !!;-)
Maria myślę że beż też jest okej. Nie trzeba przecież tak tradycyjnie, myślę że jeśli strój jest elegancki to może być też w innych kolorach:tak:Multi, Katalina, Osktapa zazdroszczę powrotów do pracy. Ja nie mam do czego wracać :( Ale od września będę poszukiwać pracy Mam nadzieję że znajdę coś sensownego :)

A my już wspinamy się na wszystko, oczy dookoła głowy muszę mieć także ciekawie jest :p W sobotę jedziemy na tydzień do mojej siostry na Podlasie, także Młody trochę powdycha świeże powietrze. Mój M. bierze ojcowski i możemy szaleć :D:D

Dzięki dziewczyny za wszystkie wasze podpowiedzi:-) u nas już lepiej:-) dzisiejsza noc była w miarę normalna-jedna pobudka o 4:-) katar już tez mniejszy i gardło chyba mniej boli bo troszkę mm popija.
Z tym jedzeniem to mnie zaskoczyłyście. Ja daję teraz tylko słoiczki bo małemu się moje gotowanie znudziło. Ale w kawałkach nic nie daję. Wczoraj jak dałam mu gruszkę to odgryzł taki wielki kawał że myślałam że zawału dostanę. Jego tak bolą dziąsła że jak mu coś wpadnie w rękę to tak nerwowo wkłada do buzi że strach mu cokolwiek dawać:szok:
Ale u mojej bratowej odkąd jej synek zaczął siedzieć to najada się sam. Teraz ma rok i od 3miesięcy pięknie pije z kubka i sam najada się łyżeczką. Więc super. Tylko wszystko dookoła wygląda... same wiecie jak:-D

No właśnie tak sobie pomyślałam, że chyba najwyższy czas zacząć uczyć młodego przełykać większe kawałki, a przynajmniej nie zblendowane. Dostał trochę puree ziemniazanego - nie było problemu. Z rybką, choć się rozpadała, już był - zaksztusił się. Gotowanej marchewki (w plasterku) nie przełknął. Odgryzł 1/4 i memłał, w końcu wypluł. Jak mu dałam pół banana do reki, to odłamał dziąsłami taki kawał, że wypełniał mu całą buzię. Musiałam wyciągać, bo by nie przełknął. Dzisiaj znowu spróbuję z bananem, ale pokroję go w plasterki.

Maria mysle że kolor tu też nie ma jakiegos większego znaczenia ma wyglądac schludnie nie kazdy idzie do slubu w białej sukni więc dziecko też nie ma takiego obowiązku w zimie chrzcza w kolorowych kombinezonach i tez jest :) ja kupiłam uzywany komplet i zaraz go sprzedałam na jeden dzien nie opłaca sie tak drogich ubrań kupowac :)

U nas jest lepiej temp nie ma juz ale po antybiotyku biegunka i wysypka na całym ciele więc dzis zmienił nam na cos innego mam nadzieje że wyjdziemy już z tej choroby no i czekam na pogode bo to co za oknem to porazka w czerwcu taka pogoda ?? 2 mc max ciepła i znowu bedziemy centralne włanczac szok:(

reklama
Babyduck ja nie daję kawałków a to dlatego ze Hanka po nich wymiotuje. ostatnio dałam jej chrupki kukurydziane które uwielbiała moja pierwsza córcia i w tym wieku juz się nimi zajadała że hoho a ta zaczęła tak wymiotować że dziękuję...może zakupię tą siateczkę???

Ostkapa Esme ja pracuję w placówce partnerskiej banku...bleeeeeei jeszcze godziny pracy...10-18. pracując w innym mieście wychodziłam przed 9 a wracałam po 19. teraz przy dwójce nie wyobrazam sobie takiego trybu. tak czy siak muszę czegos poszukać nowego tylko w moim mieście cieżko z tym...po kryzysie finansowym kasa spadła do 1/3 tego co było, wypracować jakiekolwiek premie graniczy z cudem a ludzie zawalają swoimi rachunkami z których kasy nie ma i jeszcze potrafią robić łaskę że w ogóle przychodzą bo przecież:to dzięki nim mam prace!!! tylko nie wiedzą ze z takich osób nawet grosza nie mam...brrr

Pati przykro z powodu Twojej sąsiadki. współczuję...

Katalina ja na wieczór daję mleko. tylko że Młoda budzi się jeszcze raz w nocy na zarełko...kaszka jest tylko rano. co do nachylenia u mnie też dalej sa ksiązki pod materacykiem. jakoś dziwnie mi Hania wygląda tak na płasko, mam wrazenie że nie lubi bo wtedy się kręci i budzi a i często ma katar więc tak juz zostaje.

Ulala zdrówka dla Malucha.

dziewczyny a co to jest BLW? acha już sprawdziłam!!!

A ja zaczęłąm lubić taką pogodę!!!moje dzieci są wtedy zdrowe a jak jest ciepło od razu katary, ropiejące oczy!!!chyba wyhodowałam małych alergików!!! całą zimę dziewczyny były zdrowe a przyszła wiosna i tylko setki lecą w aptece!!!

Ostatnia edycja:
Do góry