reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Ja się smaruję od początku ciąży praktycznie- gdzieś od 5 tygodnia.Wiedziałam już w 3 ,że jestem w ciąży, Teraz mi się kończy z Babydream z Rossmana- różowe opakowanie-fajny jest ale teraz chcę z Perfecta mama na zmianę

Dziewczyny ale duzo piszecie, wybaczcie, ale odpisuje pobierznie, bo nie mam tyle czasu :) za to obiecuje, ze staram sie byc na bierzaco.

Gratuluje udanych wizyt, mysle, ze teraz juz beda tylko dobre wiesci! :))

Wiecie co, co do tego rozu i niebieskiego, to mnie to wkurza, ze takie ubranka produkuja.. dla dziewczynek 80% to roz, a niebieski dla chlopcow.. przeciez jest tyle pieknych kolorow.. w ogole wybor ubranek dla chlopcow jest mniejszy niz dla panienek.

Andzia19, mi by sie jakis kurs gotownai aprzydal, bo nie umiem nic.. :/

sasanka, ale slodka Twoja Julka :), mojej siostry Maluszek ma teraz ubranka po moim Julku, to jak na niego patrze, to nie moge uwiezyc, ze Juluś byl taki malutki :)

madzialenka, w pierwszej ciazy dopiero kolo 20 bylo widac, ze to ciaza, a teraz mam niby brzuszek, ale to bardziej oponka - pozostalosci po tamtej ciazy, zreszta w drugiej szybciej wylazi. Nie martw sie brzuszek wyskoczy niespodziewanie, a pod koniec bedziesz juz tylko myslec o tym kiedy bedziesz mogla zobaczyc wlasne stopy :p

bett, ja mialam taka poduszke w pierwszej ciazy i bardzo ja lubialam :) teraz juz odkopana czeka, az sie znowu przyda.

Co do siusiania, to ja zawsze duzo siusiam, ale w nocy potrafilam wytrzymac do "nad ranem" a teraz dodatkowo jeden raz wstaje w srodku nocy. Pamietam ze pod koniec pierwszej ciazy to chodzilam w nocy rowno co 2h.. :/

Ja sie nie smaruje jeszcze.. w pierwszej sie smarowalam i na sam koniec i tak wyskoczyly rozstepy wiec jestem sceptycznie nastawiona :/

Bo to genetycznie uwarunkowane, kolezanka Mustella się smarowała bo ponoć najlepsza i tak miała rozstępy.
Ja się smaruję bo ogólnie zawsze się czymś smaruję a teraz poprostu dla bezpieczeństwa zmieniłam na dla kobiet w ciąży.Tendencji do rozstępów nie mam.

Sunovia bardzo sie ciesze z udanej wizyty- gratki!

Ja smaruje sie od poczatku ciazy, ale bardzo malo regularnie, wiec nei wiem czy to cos da. Mam nadzieje, ze jak zaczne rosnac, to bede miec wieksza motywacje do codzinnego smarowania:)

Z gotowaniem u mnie tez marnie, ale salatki robie rozne dobre i pieke rzadko, ale dobrze - natomiast nie umiem zrobic mieska porzadnie, czy generalnie obiadu (

Zmykam juz, dobranoc!

Nikita, ja tez sie smaruje praktycznie od początku ciazy tzn od ok 6 tc. Teraz stosuje na przemian emulsje z oliwka babydream z rossmanna, ale wlasnie dziś sobie zamówiłam balsam i masło przeciw rozstepom Palmers Cocoa. Podobno jest bardzo dobry i nie tak drogi jak Mustela.

Zazdroszczę wam bo ja chodzę w nocy siku równo co godzinę i nie ma mowy o wstrzymaniu :/ także co zasnę to pobudka.

Ja po wizycie u gina jakaś obolała się czuję ;/ przez moje tyło zgięcie macicy badanie dopochwowe to koszmar ale widziałam maluszka i jestem mega szczęśliwa, że mi machał rączką, nóżkami fikał no cudo :-)

ja się dzisiaj zaopatrzyłam w pomidory, żółty serek, pół kilo truskawek, ćwiartkę arbuza i pałaszuje :-)

Gratuluje udanych wizyt :-D

Ja Housa oglądam- już 8 sezon- mam do nadrobienia 3 odcinki.Jedyny serial, który oglądam i Dextera zaczęłam .......kanapki z pomidorkiem i roladą ustr:-Dzycka i majonezem i cebulka hehe- smaka mi olinkaa narobiłaś-idę robić:-Da na deser mam pomarańcze:-p

Cześć Kobietki, nie nadrobię niestety wszystkiego bo jestem już padnięta. Zaraz po pracy jechaliśmy dziś na urodziny i niedawno wróciliśmy, wzięłam szybki prysznic i zaglądam co u Was.

Dziewczynom wizytującym gratuluję !!! Cieszę się, że wszystko w porządku u Waszych maluchów :)

Co do chodzenia siusiu to ja chodzę co chwilę, normalnie mam z tym problem, a w ciąży to dopiero, ale w nocy nie budzę się, tzn. tak ok. 5-5.30 muszę iść, a o 6.30 wstaję.

W końcu mam dziś truskawki :d jutro zrobię koktajl. Ostatnio mam fazę na jedzenie pomidora i ogórka zielonego :)

Pisałyście o smarowaniu. Póki co używam oliwki z Johnsons, ale planuję kupić jeszcze jakiś krem. Niestety mam skłonności do rozstępów - mam trochę na udach i piersiach.

Brzuch mi już dość wywaliło, nie muszę nikogo sama powiadamiać o ciąży bo od razu każdy widzi ;p

reklama
ja właśnie dziś chciałam sobie kupić coś do smarowania, ale zupełnie nie wiedziałam co i w końcu zrezygnowałam,
ale to i dobrze, bo wybiorę się do rossmana i tam kupię - nawet nie wiedziałam, że są jakieś oliwki dla kobiet w ciąży specjalnie

a rogala sobie kupię, bo teraz, mimo, że brzuch jeszcze mały już mi jest niewygodnie ...

Do góry