reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Heja

Widzę że temat porodów, znieczuleń.. Mogę się wypowiedzieź na ten temat...
Ja nie chciałam znieczulenia zzo bo miałam już 3 razy przy innych okazjach...i wolałam uniknąć ale niestety miałam baardzo wolną akcję i właśnie dzięki epiduralowi wszystko ruszyło... W irlandii podłączają Cię pod taki podajnik, ustawiają ilość i to jest podłaczone non stop.. Znieczulenie do porodu jest troszeczkę inne niz do operacji.. Pamiętam moje 3 wcześniejsze, zero czucia, kompletny niewład, szok.. a to przy porodzie było takie że częściowo stopy, nogi czułam. Co do odczuwania skurczy to ja nie czułam bólu ale gdy był party to po pierwsze widziałam na monitorze i czułam! Uczucie identyczne jak na kupę :-p i poród dla mnie bajka ;-) Naprawde miło wspominam.. Niestety połogu już nie.. Moja córcia ważyła 4100 i mierzyła 53 cm - kluseczka.. Ciężko było.. nie nacinali mnie ale pekłam i kiepsko mi się goiło.. Także ja porodu w ogóle się nie boję.. Boję się połogu.... Aha i tym razem chcę sama ale jeśli nie wytrzymam i akcja znowu będzie wolna to wezme epidural :)

Cześć Dziewczyny, ja tylko przyszłam się przywitać. Po pracy byliśmy z mężem i znajomym posiedzieć na rynku, oni przy piwku, ja przy soczku :) tylko przeleciałam posty, nie mam siły dziś czytać bo boli mnie głowa i już w pracy się wymęczyłam przed kompem.

Gratuluję Elzu i Agamati :))

też odliczam do usg w poniedziałek, wtedy będę mega zestresowana

Hej dziewczyny,
melduje się po usg genetycznym, wszystko ok, jestem mega happy, relacja w odpowiednim wątku:-)

a teraz padam..
jutro jedziemy na wieś, zamelduje sie pewnie w poniedziałek, miłego weekendu i majówek:-)

piękne dzidzie super wieści :-) aaa księgowa odpisała i powiedziała że pierwsze słyszą u niej o tym zaświadczeniu do zus o ciąży to tylko dla pracodawców zus nie wymaga pisze B więc wiadomo od razu że ciąża miłego wypoczynku :-D

gosiagro super......fotka niezła- akrobata do góry nogami się zaprezentował
crazy girl a Ty nie pomyliłaś oksytocyny z epiduralem?Bo to oksytocynę się podaje na przyśpieszenie akcji- jest taki podajnik i ustawia się dawkę i jesteś do tego podłączona- epidural to zzo- czyli cewnik w kręgosłupie i dawka jednorazowa a nie ciągła.

Ja też już jestem w II trymestrze-jupi!

gosiagro gratulacje :)

dziewczyny czy wy już wszystkie miałyście usg genetyczne i badania krwi bo mi każą czekać jeszcze 2 tyg do spotkania z lekarzem a co dopiero badania :(

dziewczyny czy wy już wszystkie miałyście usg genetyczne i badania krwi bo mi każą czekać jeszcze 2 tyg do spotkania z lekarzem a co dopiero badania :(

Nie smuć się-za dwa tyg w sam raz będzie..........moje dziecko tak szalało,że w ogóle nie dało sie wymierzyć.

Zapomniałam się pochwalic najważniejszym..........
DZISIAJ POCZUŁAM FASOLKĘ- motyle w brzuchu........... nareszcie:-)

reklama
Qwas ja mam genetyczne 10maja,na watku z terminarzem jak ktos mi zaznaczyl to dopisywalam,ze ma genetyczne-mozesz zerknac:)

ja tez juz prawie w II trymestrze :D

Piekne te wasze fotki! Jak je ogladam to mega nie moge sie doczekac wizyty choc strasznie sie boje!!!
Ale ludek wkoncu bedzie wygladal jak ludek i moze pomacha do nas.... ehhh..... ciesze sie i boje sie!

Do góry