reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Badka, ja biorę Cerazette, przez pierwszy miesiąc miałam plamienia, ale teraz jest już ok, jestem w połowie 3 listka.
Lena dziś troszkę marudna, ale jednak w ciągu dnia sporo śpi, kładę ją o ok. 11-12 i w wózku przed domem potrafi spać 2-2,5 godziny, czasem 3, potem śpi o około 17 jeszcze do godzinki, też najlepiej na powietrzu. W aucie też potrafi spać, no chyba, że głodna, to się drze okropnie, no a że ja codziennie odbieram starsze ze szkoły, to codziennie jestem zmuszona pakować ją do auta.
W nocy też się budzi, ale na takie ciumkanie, bo pieluszka rano nie jest przepełniona.
Mamusie dzieci na piersi, czy dajecie maluszkom oprócz witaminy D jakieś inne witaminki? Wydaje mi się, że starsze w tym wieku dostawały Cebion Multi :confused:

reklama
Basia po 3 miesiącu jest wit D plus Cebion multi. Tak miałam przy pierwszym dziecku i teraz też pediatra tak zaleca.
my już półtora tyg w domu się kisimy, Mała ma jeszcze kaszel no ale już dzisiaj chce wyjść z nią na dwór...no ale ten cholerny deszcz!!!!!
No i ja mam straszny problem z małą... nie chce w ogóle butli :( odzwyczaiła się!!!! codziennie próbuje jej podawać mleko ale ona pluje butlą i nawet mleko wypluwa :( co ja mam zrobić?????

basia my za to od jutra na samej wit D. Byliśmy na szczepieniu w piątek i pytałam pediatry o witaminy, powiedziała ze tylko ta zostaje, nic więcej nie dawać.

Od wczoraj Zosia ma katar i kaszel - obrzydliwy kaszel. Z rana byliśmy u lekarza, powiedziała że coś delikatnego słyszy w oskrzelach, ale póki co to przeziębienie. Mamy pojawić się w środę i okaże się czy jest lepiej, czy mamy zapalenie oskrzeli:-( Oby zostało na tym przeziębieniu!!! Myślicie że jest szansa, że mimo małych szmerków żeby obyło się bez zapalenia??

Ze spaniem było juz fajnie, Mała zasypiała o 21, przed spaniem dostawała butlę (jedyny raz w ciągu doby) i spala do 4.40 - 5.00, potem karmienie, kupa, karmienie i spała do 7.30 - 8.00, ale dziś w nocy przez ten obrzydliwy katar zaczęła się wiercić już o 3.00, to ją obudziliśmy, żeby wyjąć gilki. A potem pobudka o 6.20 - też przez katar i kaszelek:-(

u nas też skończyło się ładne spanie. Potrafił spać nawet 8 h, a odkąd przenieśliśmy go z koszyka do łóżeczka, budzi się co dwie godziny. Ja po drugiej pobudce nie mam siły go już usypiać i odkładać, więc śpi z nami. A przy karmieniu na leżąco jednak nie łapie dobrze brodawki, więc jestem pogryziona i obolała... ehhh, cena jaką płacę za spanie w nocy. A jeszcze wczoraj zrobił mi się tak przeogromny, obrzydliwy zastój,w miejscu, w którym zastoje się ni robią, bo na godzinie 1... Nie pomagało nic, dopiero uratowała mnie kapusta!!! A ja głupia myślałam, że problem zastojów jest już za mną..:baffled:

A co do spania jeszcze, to Błażej zawsze spał ładnie po spacerach, od 12-15 najczęściej, czasem 0,5h w jedną albo drugą stronę. A w weekend zaraz po spacerze się budził i marudził jak wściekły. Mam nadzieję, że dzisiaj pośpi.. Nie wiem skąd takie wahnięcia.

u nas też Hania podziębiona. ma mega katar...przez to mam juz trzy nocki kompletnie nieprzespane, choć dziś już było odrobinę lepiej...w każdym bądź razie jestem z lekka padnięta

My też smarczymy, ale leciutko. Ja zakatarzona, ale Kuba na szczęście nie zaraził się mocno i tylko rano ma lekko zatkany nosek.

A co do spania - u nas świetnie sprawdziło się spanie na brzuchu. Myślałam, że będzie gorzej, ale się miło rozczarowałam. Kładę Kubusia na brzuch jak już zaśnie mi na kolanach. I on na tym brzuszku śpi spokojniej (skończyły się jęki i stęki), głębiej i przede wszystkim dłużej. Nawet 9 godzin bez przerwy na jedzenie. Szybciej też pozbywa się smoczka, kiedyś potrafił trzymać go w buzi całą noc, teraz może spać bez niego. Same korzyści. No może poza jednym mankamentem - muszę usypiać go na kolanach.

No i ja mam straszny problem z małą... nie chce w ogóle butli :( odzwyczaiła się!!!! codziennie próbuje jej podawać mleko ale ona pluje butlą i nawet mleko wypluwa :( co ja mam zrobić?????

A jak Wasze smoczki? Bo u nas był ten problem, gdy w jednej z butelek powiekszyla się dziurka w smoku i za duzo lało mu sie do buziaka, więc pluł i wykręcał główkę

Kruszka cały czas mam ten sam, wcześniej ładnie jadła mleko czy piła wodę a teraz nie chce!!!! Jak zostawiłam ją na 3h mamie to się darła z głodu z butli za nic nie chciała!!!! Oczywiście od razu poleciałam i kupiłam jeszcze dwa rodzaje butelek Aventu i tomme Tippe i nic :(
Ostkapa trzymam kciuki aby mała nie miała zapalenia oskrzeli.

Oskapa - daj znac co powiedzial lekarz w srode. Moje dzieciaki juz ponad tydzien walcza z katarem i kaszlem wlasnie... I jesli masz inhalator to rob inhalacje... dziala naprawde dobrze na gorne drogi oddechowe... oby to nie zapalenie oskrzeli. Moj Mikus przechodzil w wieku 5 tyg. Najgorsze co moglo Nas spotkac... :-(

reklama
tayciainhalatora nie mam, póki co podaję na katarek: sól fizjologiczną - Tetrisal, Nasivin; na kaszel: flegaminę baby, poza tym wit. c w kropelkach. Na pewno dam znać w środę. Póki co zmian nie ma, ani na gorsze ani na lepsze...

Do góry