reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Ja w czasie przeziębienia piłam też syrop stodal - homeopatyczny - bezpieczny, ale czy skuteczny? Nie wiem. Jeśli męczy kaszel to melisa działa całkiem całkiem. A tak to wszystko to, co dziewczyny wymieniły.

badka ja w zeszłym tygodniu wszystko wyszykowałam. Cały tydzień prasowałam, ale chyba dobrze trafiłam, bo była kiepska pogoda i nie dogrzewałam się dodatkowo od żelazka.

reklama
badka ja już wszystko mam wyprane i wyprasowane i czeka sobie w komodzie:) zostało jeszcze do zakupienia kilka drobiazgów, ale ciuszki i pieluszki w komplecie;-). Dzisiaj przywiozłam do domu łóżeczko, teraz tylko czekam na męża aż wróci z pracy i mi je wniesie na górę, i będziemy mieć ciąg dalszy zabawy związany z rozkładaniem :-).

To i ja muszę chyba przyspieszyć. Narazie część rzeczy mam poprane, część jeszcze do mnie przyjedzie. Prasowania nie cierpie, ale będę musiała się do tego zmusić :) U mnie jeszcze ponad dwa miesiace, ale zawsze warto mieć wszystko wcześniej tak na wszelki wypadek. Część rzeczy mam po starszym dziecku, ale niektóre jak np. wózek z gondolą muszę "odrestaurować" (pomalować koła itp) i wyprać. Wszystko swojego czasu powywoziłam do rodziców i teraz wszystko musi przyjechać z powrotem.

U mnie prasowanie też zawsze jest odkładane na odstatnią chwilę, ale akurat na te malutkie ubranka mi się odmieniło:p nigdy nie miałam tyle radości z prasowania. Ten zapał, to pewnie do czasu aż obowiązki zaczną się piętrzyć:-D ale dobre i tyle:p. Bez stresu badka ;-)

Witam się po weekendowej nieobecności-a to wszystko przez nadmiar zajęć! Dziś już spokojniej ale nadal pracowicie:-) Wstawiłam dziś pierwszą pralkę z ciuszkami dla synusia:-) właśnie się suszą! Jeśli chodzi o smoczek to nie jestem zwolenniczką ale jeśli będzie trzeba to nie zawaham się użyć-mam kupiony lovi. Butelki mam 2 lovi i jedną avent.
A jeśli chodzi o wesela to uwielbiam tańce:-D Mamy nawet zaproszenie na wesele na koniec października:eek: ale czy dotrwam? hmmm jeśli tak to chętnie pójdę tylko nie wiem co na siebie włożę:baffled:

Ja wczoraj uprałam wyprawkę do szpitala a dzisiaj ją wyprasowałam :) resztę rzeczy mam poukładane rozmiarami i rodzajami ale jeszcze nie wyprane ponieważ czekam na mebelki i nie mam na razie gdzie tego pochować...mam nadzieje że za max tydz będą już w domku

Moje dwa tygodnie w szpitalu dobiegły końca, ale zostawiły ślad - troszkę więcej powietrza, kontaktu z ludźmi i chłodem i... przeziębienie gotowe. Leżę zasmarkana i z bolącym gardłem i klnę na czym świat stoi, że ilość leków dostępnych dla kobiet w ciąży jest tak okrojona.
Czy któraś z was wie z doświadczenia, które preparaty można brać? Jakieś typu otrivin/sudafed/acatar czy tabletki do ssania na gardło? Bo samą herbatą z miodem i cytryną to ja się nie obejdę.

Fajnie ze juz w domu jestes. ;-) oby to przeziebienie szybko Ci przeszlo. Ja niestety nic nie doradze.. w irlandii jest jeszcze gorzej z wyborem lekow dla kobiet w ciazy niz w PL..:-(

Crazy girl ja Cię nie namawiam na branie zwolnienia, bo nie wiem jak się czujesz, ale jeśli tylko coś jest nie tak to nie rób z siebie bohaterki i nie przejmuj się zbytnio pracą. Bo teraz naprawdę nie warto.

W koncu to ktos powiedzial;-):-)
W srode wizyta wiec dowiem sie wszystkiego i wtedy zdecyduje co z ta praca.. Jesli cos jest nie tak to na bank zwolnienie.. :tak:

sorki za brak polskich znakow ale cos mi sie z klawiatura przestawilo..i nie wiem jak to wylaczyc...:crazy:

co do wyprawki to ja mam juz wszystko ale jeszcze nic nie poprane niestety.. niedlugo sie za to wezme... no i tu tez wizyta u lekarza ma znaczenie czy bede to robic zaraz czy jeszcze tydzien/dwa poczekam..

reklama
Do góry