reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

moze bardziej z widzenia bo z nazwisko mi nic nie mowi
wiecie co siedze sobie po turecku u czuje dzidzie hehehe jak tak macha jakby motylek eheheheh ale fajnie

magda jak patrze na fotki twoje to skądś cie znam ... kurcze naprawde

andzia zazdroszcze ze nic nie tyjesz...

Ostatnia edycja:
reklama
moze bardziej z widzenia bo z nazwisko mi nic nie mowi
wiecie co siedze sobie po turecku u czuje dzidzie hehehe jak tak macha jakby motylek eheheheh ale fajnie

ale masz fajnie:-D ja jak tam wczoraj lezalam i ogladalam kiecki na wesele( bo niemam nic na drugi dzien) to poczulam jakby jakas taka rybka albo cos ala bańka po leej stronie bulgotnelo, ale tylko raz, ale to chyba jeszcze nei to moze woda mi sie przelala delikatnie albo dżelito :p

Jak warzyłam 48 od 4 tak tak warze :-D ciekawe co mi mój sympatyczny doktorek powie o wadze dziś :-D

Ja nadal nie czuje ruchów i aż sie boje ze coś nie tak ;/

andzia to twoja pierwsza ciaza spokojnie przyjdzie i czas na ciebie moja kumpela dopiero poczula od 18 tc i to tez jest jej pierwsza ciaza

Hej Dziewczyny
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace.
Cieżko jest nadrobić co naskrobalyscie.
Jeśli chodzi o ciuszki to faktycznie w Polsce są drogie ale tez można znaleźć śliczne a czasami te na bazarach są droższe niż w sieciowkach. Ja bardzo lubię ciuszki z HM i są nawet nie drogie a jak są promocje to juz wogole. Nie mówię bo w UK są jednak o wiele tańsze bO nie ma vatu na ciuszki dziecięce .
Jeśli chodzi o szczepionke to w Angli chyba tez są dwie ale co z tego jak dają je mało profesjonalni lekarze i np moja koleżanka dostała w połowie ciąży i po niej była w ciężkim stanie, wysypka , uczulenie itd a oni nie wiedzieli jak jej pomoc. Ja ufam tylko polskim lekarzom i uważam , ze są o wiele lepszymi profesjonalistami. Niestety w Polsce brakuje kasy na sprzęt itd ale to juz inna sprawa . Nie mówię tez , ze wszyscy są super bo mi tez zajęło trochę czasu zanim kogoś dobrego znalazłam ale tacy są .
Natomiast rozmiary faktycznie różnią sie nawet jak porownywalam ze swoimi maluchami. W 12t5d jedno miało 67,2mm a drugie tylko 52mm czyli różnica w rozmiarze ok tygodnia ale najważniejsze ze od samego początku taka jest wiec rośnie dobrze to mniejsze malenstwo.
Ja mam ok 1kg+ ale brzuszek juz widać

Gratuluję wizyt :) sunovia po co ci test papa ? chcesz więcej się denerwować ? wyniki usg masz dobre przecież a ja dużo słyszałam że ten test wychodzi często żle jakieś wskazania były ????? . Dziś ja idę i już mnie skręca oby było wszystko dobrze już nie ważne jaka płeć ważne żeby było zdrowe jak ja dotrwam do 16 chudniecie jeszcze a ja chyba dzis załamie się :) co wizyta to jestem 1-2 na plusie .

powodzenia!

dziewczyny to ile juz przytylyscie albo schudlyscie odpoczatku ciazy ???

ja mam 2-3 kg na +

u mnie 0,5 kg na +

Ja od początku ciazy przytylam ok 2-3 kg. Zawsze wazylam 48 i w takiej wadze czuje sie najlepiej, ale zima ciut przytylam zatem moja waga wyjściowa to 49-50kg. Teraz waze 52.

reklama
ja zas przed ciaza przytylam 10 kg i niestety teraz czuje sie malo komfortowo ale coz .... potem sie bede martwic po porodzie z wikis chudlam 33kg wiec mysle ze i tym razem dam rade mam tlyko nadzieje ze wiecej niz 10 kg nie przytyje

Do góry